Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Naše aktivity

logoZástupci Občanského  sdružení Zdravé Letňany o.s.  pan Olaf Deutsch a pan Václav Čadek ve středu  28. 8. 2013 nahlíželi  na odboru výstavby MČ Praha 18 Letňany,  Bechyňská 639 jako zástupci účastníka územního a stavebního řízení do spisu „Přístavba a stavební úpravy tiskárny TRIANGL, areál Letov,  která je navržena na pozemcích parc.č. 543/25, 543/71, 543/82, 543/95, 543/96, k.ú. Letňany“, vše v kat. území Letňany.

Číst dál: Přístavba a stavební úpravy tiskárny TRIANGL

val mal 5

Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s. dnes oficiálně  požádalo,  na základě předchozího jednání      s komisí životního prostředí RMČ starostu MČ Praha 18 o revitalizaci stávající zeleně ochraného valu v ulici Malkovského. Cílem sdružení  je, aby val do budoucna sloužil pro obyvatele v ulici Malkového     a plnil svojí protihlukovou a protiprašnou funkci. 

Číst dál: Zdravé Letňany požádali o revitalizaci zeleně valu v ulici Malkovského

chaloupkaVe středu 17. 7. 2013 jsem se na základě předchozí dohody zúčastnil krátkého jednání s radním Letňan Janem Mikuleckým. Cílem mého jednání bylo zjistit budoucí záměry samosprávy MČ Prahy 18 s nemovitostí, které se říká v Letňanech chaloupka, zanedbaného přilehlého sportoviště a prostoru s pískovištěm s herními prvky pro malé děti. Oba objekty se  nachází u ulice Běloveská v Kolonii u Avie na pozemku  Hlavního města Prahy. 

Číst dál: Budoucnost chaloupky v kolonii u Avie
Ve středu dne 10. 7. 2013  v 18.00 hodin se zástupci občanského sdružení Zdravé Letňany  Pavla Vacková a Olaf Deutsch zúčastnili jako hosté jednání Komise životního prostředí  RMČ Praha 18.  Na jednání se projednávala problematika zajištění obnovy zeleně protihlukového ochranného valu mezi ulicemi Malkovského, Veselská a Tupolevova.  Na jednání byly zástupci sdružení položeny níže uvedené žádosti a dotazy:
 
a)  Žádáme  vypracováni projektu regenerace porostu protihlukového valu mezi ulicemi
      Malkovského, Veselská a Tupolevova na základě doporučení zveřejněných znaleckých posudků.
 
Odpověď Ing. Mikuleckého z Komise životního prostředí:
val 4
Komise nedoporučí RMČ, aby projekt regenerace valu zajišťovala externí odborná firma, protože návrh doplnění zeleně již zajišťuje   (dle zápisu z komise životního prostředí ze d 15. 5. 2013)  člen komise Ing. Filípek.   
Cena dosadby zeleně, která bude navržena dle návrhu ing. Filípka by neměla  přesahovat 100 tisíc Kč, protože val není majetkem MČ, ale je pouze v pronájmu od společnosti CPI.  Ing. Mikulecký finanční částku  do 100 tisíc Kč na regeneraci valu navrhne k odsouhlasení radě MČ Praha 18. 
 
  
b)  Požadujeme realizaci úpravy zeleně odbornou firmou dle schválené projektové dokumentace tak, aby val opět plnil své ochranné funkce. 
 
Odpověď Ing. Mikuleckého z Komise životního prostředí:
 
Ozdravění zeleně valu bude provádět vybraná odborná firma dle návrhu ing. Filípka a za jeho aktivní účasti.  
 
 
c)  Jak bude zajištěno zajištění následné údržby revitalizované zeleně. 
 
Odpověď Ing. Mikuleckého z Komise životního prostředí:
 
Další úpravy nové zeleně valu bude vždy provádět jen odborná firma vybraná na
základě výběrového řízení, které zajistí úřad MČ Praha 18
Ve středu dne 10. 7. 2013  v 18.00 hodin se zástupci občanského sdružení Zdravé Letňany zúčastní jako hosté jednání komise životního prostředí Rady  MČ Praha 18.  Na jednání  komise budeme projednávat (žádat podporu) problematiku obnovu zeleně Protihlukového valu mezi ulicemi Malkovského, Vesetská a Tupolevova . Za zdravé Letňany o.s. se jednání zúčastní pan Olaf Deutsch, předseda Zdravé Letňany o.s. a paní Pavla Vacková, obyvatelka Malkovského ulice (příznivec Zdravé Letňany o.s.)
 
Navrhované body k jednání:
 
 
1) Zajištění vypracováni kvalitního projektu regenerace porostu Protihlukového valu mezi ulicemi Malkovského , Veselská a Tupolevova  na základě doporučení zveřejněných znaleckých posudků.
  
2) Realizaci úpravy zeleně odbornou firmou dle schválené projektové dokumentace tak, aby val opět plnil své ochranné funkce.
 
3) Smluvní zajištění následné údržby revitalizované zeleně.
 
 
Olaf Deutsch
předseda  Zdravé Letňany o.s.

Strana 32 z 37