Bezpečnost potravin

Nejnovější zprávy

18. 4. 2024
Aktuality
Zástupci Ministerstva zdravotnictví společně s členy poradního týmu ministra zdravotnictví k veřejným zakázkám a členy Meziresortní pracovní skupiny pro institucionální stravování uspořádali první seminář k představení „Doporučení Ministerstva zdravotnictví pro nákupy potravin do stravovacích provozů nemocnic“. Seminář byl určen zejména pro zástupce velkých, fakultních nemocnic. Cílem jednání bylo nejenom předat teoretické informace, ale zejména přispět k řešení problémů, které musí […]

18. 4. 2024
Aktuality Odborné akce
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 30. 4. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma: „Výsledky kontrolní činnosti […]

17. 4. 2024
Aktuality Odborné akce
Pořadatel: Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Termín: 24. dubna 2024, 10:00 – 10:45 h Lektorka: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Cílová skupina: pedagogové a studenti středních škol Webinář se zaměřuje na konzumaci jídla v obecné i konkrétní rovině. Zabývá se hlavními složkami jídla, jejich […]

17. 4. 2024
Aktuality Aktuality DO
Zpráva z kontrolní činnosti odboru hygieny dětí a mladistvých HSHMP. HSHMP provedla v období prvního čtvrtletí 2024 v rámci výkonu státního zdravotního dozoru 342 kontrol se zaměřením na plnění hygienických požadavků ve školách a školských zařízeních. Z celkového počtu kontrol bylo zjištěno pochybení u 33 kontrol, což činí 9,6 %. Nejvyšší počet závad byl zaznamenán […]

17. 4. 2024
Aktuality Aktuality DO Varování před závadnými potravinami
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v rámci pravidelných kontrol zjistila a neprodleně zakázala uvádět na trh nevyhovující potravinu FAZOLE ČERVENÁ TESCO, v balení 500 g, s datem minimální trvanlivosti do: 06.07.2025, země původu: Argentina. Širokospektrální analýza v akreditované laboratoři potvrdila v hodnoceném vzorku potraviny přítomnost herbicidu haloxyfop v množství 0,57 miligramů na kilogram (mg/kg). Příslušný právní předpis stanovuje maximální tolerovatelné […]