Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volební kampaň

bahokFoto: Zástavba navrhovaná zastupitelstvu místostarostou pro školství

Stamiliony pro developera neprošly. Místo toho v rámci Bahoku chceme v budoucnu polikliniku  Jsme rádi, že zastupitelé napříč politickými stranami nakonec podpořili rozumné návrhy a odmítli konfrontaci a vytváření atmosféry strachu ze strany jednoho místostarosty.

Zastupitelé nakonec vůbec neprojednávali návrh Ondřeje Lněničky na masivní výstavbu v áviáckém sídlišti a po čtyřech letech dotáhli do konce jednání o převodu bytů družstevníků ze Staré Návsi.

Nejnáročnější bod byl návrh několika set občanů na odvolání místostarosty Lněničky kvůli jeho machinacím s developery. Pro jeho odvolání nakonec hlasovaly jen Zdravé Letňany, ale společně se podařilo prozatím zabránit zastavění BAHOKU a parkoviště v Jančově. Problémy s CPI se táhnou od roku 2008, když Ondřej Lněnička navrhl zastavění vnitrobloku místo školky Místecká. Podle našeho názoru by v rámci Bahoku měla vyrůst například moderní poliklinika.

mapa prahyEvropská vesmírná agentura zveřejnila nedávno fotky měst za horkého počasí. Některé části Prahy úplně žhly. Zase se ukazuje, že není příjemné bydlet mezi asfaltovými plochami, které se přes den nahřejí a sálají teplo celou noc.

Stávající koalice tvrdí, že výstavba parku v Letňanech je přežitá. Všechna pole jsou plánována k zastavění. Původně plánovaný park u Tupolevovy je podle místostarosty Lněničky "překonaný a neaktuální". Radnice schválila výstavbu asi sedmi tisíc nových bytů. To je jako postavit znova letňanské sídliště.

Jestli to takhle půjde dál, z Letňan bude tepelný ostrov, kde se všichni uvaříme. Letňany budou mít nejhustší zástavbu v republice.

Podle prognóz vědců zahuštěná zástavba hrozí, že na ulicích bude v budoucnu teplota kolem 50 stupňů Celsia.

My chceme rozvíjet městskou zeleň, aby Letňany byly příjemnějším a chladnějším místem k životu.

V okolních městských částech: na Praze 9, v Čakovicích, ve Kbelích to chápou. V Letňanech ne. Co za tím je?

 

Čermák 1Před neuvěřitelnými 15 lety Radek Čermák přišel s návrhem na propojení Letňan se vznikajícím lesoparkem. Tehdy bylo všude ještě pole, postupně tu vyrůstaly domy. Podařilo se prosadit, že developer Barevných Letňan poskytl na průchod pozemek, takže provizorní trasa byla hotová spolu s výstavbou. Když Praha koupila pozemek u betonárky, začal se připravovat i zbytek trasy.

Před dvěma lety byla vybudována krátká první část u ulice Beranových, teď přichází řada na zbytek, který od ulice Nepomuckých vyústí až u parkoviště v lesoparku. Navazovat má chodník do Ostravské, kde se chodci musejí proplétat parkovištěm. Projekt běží díky finanční podpoře náměstka primátora Adama Scheinherra a ochotě letňanského odboru investic. 

Někdy je třeba spojit se pro dobrou věc, i když mají lidé jiné politické názory. Jestli budeme po volbách v koalici nebo v opozici, chceme být věcní a pomáhat dál v projektech, které pomáhají. Bezpečné propojení do lesoparku toho důkazem. 

Zdravé Letňany

Radek CermákČíslem 3 na kandidátce Zdravých Letňan pro nadcházející komunální volby je Radek Čermák. Radek je znám jako osobnost s širokým rozhledem. Jako vědec zabývá sorabistikou, tedy malým národem Lužických Srbů. Profesně se zabývá dopravou, což je oblast, jíž se věnuje i jako komunální politik. Radek je velmi aktivní i v oblasti územního rozvoje a v našem spolku byl hlavním autorem obsáhlých připomínek k metropolitnímu plánu, jimiž jsme se snažili přispět k „přibrzdění“ překotné developerské výstavby.

Radek se před několika měsíci stal hrdým otcem malého Edíčka, s nímž brázdí letňanské ulice.  

A co říká Radek k dopravě v Letňanech?

„Politici často říkají, že okruh Prahy vyřeší všechny dopravní potíže. Skutečnost je ale taková, že drtivá většina řidičů směřuje do centra Prahy a to okruh nevyřeší. Navíc stávající radnice projednává s investory zástavbu, která zahltí Letňany i bez dalších dojíždějících aut.“

Ne všechna řešení, která se zdají jednoduchá, jsou reálná a smysluplná.

IMGP9383Milí Letňanští,

občas se setkáváme s názorem, že dělat jakoukoli politiku je velmi výnosné řemeslo a že každý politik od prezidenta po posledního zastupitele v zapadlé vesničce je "za vodou".

Naše Kancelář pro uvádění pro uvádění románových příběhu na pravou míru k tomu sděluje následující:

Právě probíhající volební kampaň jako Zdravé Letňany financujeme ze dvou zdrojů:

   1️ - z příspěvků kandidátů, případně příznivců - tímto způsobem

           jsme zatím shromáždili necelých 100 tisíc korun a máme je

           uložené na transparentním účtu

   2️ - z příspěvků stran, které naši kandidátní listinu podporují - ty

           zatím přispěly na zveřejnění inzerce celkovou částkou cca 25

           tisíc korun  

Znamená to tedy tolik, že peníze na kampaň pocházejí z větší části z našich rodinných rozpočtů (a že tedy musíme poděkovat i našim rodinám, které nám investice do kampaně tolerují🙂).

Všichni naši kandidáti jako neuvolnění zastupitelé či "nezastupitelé" také veškerý čas věnovaný politice ukrajují ze svého volna, protože samozřejmě mají svá občanská povolání, která je živí.

Jen aby nedošlo k omylu - vůbec to není stěžování, děláme to všichni rádi a dobrovolně a naprosto stejně to mají desítky tisíc dalších občanských kandidátů po celé republice.

Děkujeme za Vaši stálou přízeň a těšíme se na setkávání s Vámi, ať už osobně na našem stánku nebo ve virtuálním prostoru na sociálních sítích.

Váš tým Zdravých Letňan