Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volební kampaň

Nvy prosek

Nabízíme lepší zapojení do života Letňan. Nový Prosek si zaslouží víc. 👍

 

 

 

 

 

Náš program pro Nový Prosek:

  • Zřídíme komisi pro Nový Prosek z místních obyvatel, kde se budou řešit vaše podněty
  • Vrátíme detašované pracoviště letňanského úřadu
  • Zajistíme posun zastávky Českolipská blíž k Terezínské ulici, na zastávce osadíme nový přístřešek
  • Budeme se lépe starat o úklid a opravy
  • Začneme projednávat lávku k Tescu
  • Budeme prosazovat vybudování nové školky na Novém Proseku
  • Budeme prosazovat, aby po dokončení městského okruhu byla zakopána Kbelská ulice a na jejím místě vznikl liniový park
  • V případě výstavby na druhé straně Kbelské budeme prosazovat vybudování školy, která by sloužila i pro Nový Prosek
  • Podařilo se nám zastavit plán zastavění hřiště SK Prosek, dál budeme prosazovat opravu areálu

čižinskýPRAHA SOBĚ je sdružení lidí, kteří vstoupili do komunální politiky proto, že nechtěli jen nečinně přihlížet kauzám, které se bohužel staly už „nedílnou součástí“ pražské politiky posledních desetiletí.

Podařilo se nám odstřihnout staré známé šíbry z ODS, ANO a ČSSD. Tvoříme město moderní, vstřícné a prosté korupce, které je vlídným domovem pro své obyvatele a pohostinným místem pro své návštěvníky. A chceme v tom pokračovat.

Proto se o přízeň vás, voličů, ucházíme i v komunálních volbách, které se konají letos 23. a 24. září. Do zastupitelstva hl. m. Prahy a v některých městských částech stavíme vlastní kandidátky. V jiných městských částech spolupracujeme se spolky, s nimiž nás spojují podobné hodnoty i vize dalšího rozvoje města. To je i případ Letňan.

Se Zdravými Letňany jsem se poprvé setkal v situaci, kdy došlo k uzavření letňanského Lagoonu. Jejich zástupci mne, jako pražského zastupitele, požádali o pomoc. Rád jsem vyhověl. Věc se nakonec podařilo dovést k úspěšnému výsledku a Lagoon byl znovu otevřen. Při jednáních jsme se shodli na tom, že vize PRAHY SOBĚ a Zdravých Letňan jsou si velmi blízké a proto jsme se rozhodli kandidátku Zdravých Letňan podpořit.

Volbou Zdravých Letňan přispějete k tomu, aby se Letňany, stejně jako celé město, mohly rozvíjet jako moderní městská čtvrť, která bude sloužit především svým obyvatelům, kde bude dostatek zeleně, míst ve školách a školkách, která bude kvalitně dopravně obsloužena a která bude s rozmyslem nakládat s veřejnými financemi.

Díky za Vaši podporu!

Srdečně a vděčně

Jan Čižinský

starosta MČ Praha 7 a kandidát na pražského primátora za PRAHA SOBĚ

 

pláň pro developeraZbyněk Walter:  V Letňanských listech i na internetu často čteme různé útoky zvolených zastupitelů. Raději bych si přečetl, co pro naše Letňany udělali a chtějí udělat. Často slyšíme, že s plánovanými stavbami nejde nic dělat. Že by si to developeři stejně postavili.

Stavět se prý musí a přes to nejede vlak. Škoda, že to nevědí na Praze 9, v Čakovicích, ve Kbelích, v Satalicích, ve Vinoři a jinde v okolí, kde radnice výrazně zmenšily rozsáhlé developerské projekty. Největší úspěch asi má Praha 9, které se místo výstavby podařilo od developera vykoupit pozemky pro park u metra Střížkov. Škoda, že si nevzali na poradu někoho z vedení Letňan, kdo by je dopředu varoval před jistým neúspěchem. Nebo je to jinak?

Ve skutečnosti slyšíme o tom, že zástupci letňanské radnice na Magistrátu lobují za developery. Například za další výstavbu v oblasti Letňanských zahrad nebo za výstavbu na fotbalovém stadionu mezi Letňany a Střížkovem. Co z toho mají?

I sami občané mohli na červnovém zastupitelstvu slyšet, jak dojemně se místostarosta Lněnička strachoval, aby park v nové zástavbě v Avii nebyl moc velký, abychom chudáka developera nepoškodili.

Například novou výstavbu na sportovišti u Kbelské jsme s Vaší pomocí zarazili. Když se chce, tak to jde. Jestli nám dáte důvěru, zorganizujeme místní referendum ohledně nové výstavby, aby se jasně stanovila pravidla a každý měl větší jistotu, že mu zítra radnice před okny neodsouhlasí další domy.

Foto: Na poli u Tesca chce radnice povolit výstavbu bytů na zhruba 300 000 m2 podlažních ploch, to je jen jeden z mnoha stavebních projektů v Letňanech

Zdravé Letňany, Volte číslo 4

kolejeRadek Čermák: Znám spoustu lidí, kteří se z Letňan odstěhovali nebo chtějí odstěhovat. Letňany pro ně nemají perspektivu. Je mi to líto, ale nedivím se jim. Letňany jsou oblast, kde se připravuje masivní výstavba nových bytů.

Často se radních ptám, jak budou řešit ten či onen problém. Nedostávám odpovědi. V případě výstavby na parkovišti Jančova dokonce někteří zastupitelé podpořili úpravu územního plánu pro developera a nedokázali vysvětlit proč. Prostě mlčeli. Letňany za to nedostaly nic.

Pokud městská část špatně uzavře smlouvy s investory, nová výstavba stojí daleko víc, než městská část dostane od developera za souhlas s výstavbou nebo od města za nové obyvatele. Ty peníze pak chybí starousedlíkům, protože se musejí investovat do základních potřeb nových obyvatel. Radnice pak staví jedny proti druhým.

Číst dál: Letňany zoufale potřebují vizi

ZL Deutsch 2 kopieMilí Leťňanští, pokračujeme v představování našich kandidátů pro letošní komunální volby. Číslem 4 na kandidátce č. 4 je Olaf Deutsch.

Olaf Deutsch

Zakladatel spolku Zdravé Letňany se do Letňan přestěhoval před 19 lety ze severu Čech. Je vedoucím Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství. Do regionální politiky se zapojil v roce 2006 a již třetí volební období je zastupitelem. S jeho prací jste se dlouho setkávali v Letňanských listech, pro které pracoval jako redaktor a fotograf. Byl i členem kulturní komise a výboru pro transparentnost radnice a výběrová řízení.

Zastává názor, že Letňanští musejí mít nejen přehled o tom, za co se utrácejí veřejné prostředky, ale i jak dopadlo výběrové řízení, nebo kdo pracuje na zadaných zakázkách. Pilířem lokální kultury musejí být místní spolky, které bude radnice podporovat. Rád by také vytvořil letňanské komunitní centrum.

Zdravé Letňany mají ve volbách číslo 4. Číslo 4 je volba Z(z)dravých Letňan.