Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2018

včely ěZachraňme včely! Albert Einstein prý kdysi řekl, že čtyři roky po včelách vymřou lidé. Dnes za záchranu včel burcuje Organizace spojených národů. Včely zajišťují rozmnožování rostlin a bez nich by spousta lidí umřela hlady. Bez včel může zkolabovat i letňanský ekosystém.  A víte, že kolem Letňan jsou rozmístěné včelíny?

Číst dál: Zachraňme včely!

koloZdravé Letňany pořádají v úterý 18. září v 18:00 až 19:30 akci pro zájemce na kolech „Letňany BEZ cenzury“  Projedeme se na kolech po známých i méně známých místech, která jsou spojena s letňanskou minulostí i budoucností. Dozvíte se, jak Letňany vypadaly dříve, obdržíte informace o tom, jak probíhá výstavba nových projektů.

 

 

 

  

Zdroj a další zajímavé  informace najdete na našem facebooku: https://www.facebook.com/events/481198762346196/

 

Horak fotoEduard Horák, IT specialista, 36 let.

Novou výstavbu nelze řešit bez parkování.“Zajímám se o otevřený software a otevřená data, pracuju jako Linux administrátor. Ve volném čase rád vyrazím do přírody, nejradši mám hory, v Krkonoších jsem jako doma. Před necelým rokem se mi narodila dcera, která je teď mým největším koníčkem. Jsem členem Pirátské strany, v Letňanech se zajímám o rozvoj dopravy                 a metropolitního plánu, rád bych radnici více otevřel lidem. Za jeden z největších problémů považuju živelnou výstavbu a s ní nedostatek parkovacích míst, to je vidět například v Ostravské ulici nebo tam, kde se budovaly nástavby.

logobObčas se zabýváme otázkou, ve které letňanské hlavě se poprvé zrodila myšlenka vytvořit vlastní periodikum, zaměřené na informování obyvatel o dění v obci. Jisté je, že s tím přišla politická strana, která v době vydání prvního čísla působila na radnici. A je také jisté, že Listy nezačala vydávat naprosto nezištně. Obecně je mezi občany místní periodikum vnímáno tak, že by mělo především informovat o dění v konkrétní obci, městě. Otázkou je, jestli kromě toho, že časopis oficiálně informuje o dění v regionu, neobsahuje občas jednostranně zaměřenou propagaci politiků na radnici? Ano, podle mého názoru Listy propagaci radničních politiků obsahují. Ale i k tomuto účelu byly původně vytvořeny. Najde se ale po příštích volbách do zastupitelstva strana, která bude pouze nezištně v Letňanských listech informovat o letňanských aktivitách a nebude myslet na sebe? 

Číst dál: Letňanské listy

element Letňany bez áleje Foto: Element Letňany ale již bez aleje                                                                                                                                                                                                  Na možnost zničení stromů u stavby Element Letňany jsme za spolek Zdravé Letňany z. s. formou podmětu k šetření informovali Oblastní inspektorát Česká inspekce životního prostředí (dále ČIŽP) již v  březnu 2015. V  doporučeném dopise jsme  ČIŽP upozornili, že na pozemku, budoucí stavby domu Junion (dnes Element Letňany) se nachází celkem 40 stromů, z toho 33 vzrostlých lip. Dále jsem inspekci upozornili, že koruny stromů zasahují 4 mb nad parkoviště na pozemku  kde se bude stavba domu realizovat. ČIŽP náš podmět nebrala vážně s tím, že se stavba ještě nezahájila.

 Další podmět pro řízení ve věci ochrany zeleně na ČIŽP jsme zaslali dne 1. 4.  2018, s tím, že již došlo k poškození kořenů a korun stromů, které zasahovaly cca 3-4 mb do objektu stavby Element Letňany na pozemku 629/138.  Tentokrát dle dopisu ČIŽP, který nám zaslala inspekce již tuto záležitost bere vážněji ale doposud jsme žádné další vyjádření o možném postihu stavebníka do dnešního dne nedostali. Záležitost budeme nadále řešit.

 

 Nedopustíme další ničení letňanské zeleně. ZDRAVÉ LETŇANY

Číst dál: Zničené stromy u stavby Element Letňany