Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2018

NESOUHLASÍME S NÁVRHEM NA METRO DO HOVORČOVIC. Metro úplně vynechá zástavbu Letňan a Čakovic, ale i Tesco a Globus. KDYŽ METRO, TAK PRO LETŇANSKÉ!

metro Hovorčovice„Sedím na kolejích, které nikam nevedou. Koukám na kopretinu, jak miluje se s lebedou...“ notuje si známý lobbista Tonda Blaník. Tak by si notovali i cestující z nové konečné metra C podle návrhu starosty Letňan.

Mezi tématy rozvoje městské části starosta Ivan Kabický na zastupitelstvu 23. července představil metro do Hovorčovic. Za takový návrh by se nemusel stydět ani Tonda Blaník. Podle návrhu radnice by metro úplně vynechalo stávající zástavbu Letňan. První stanice by byla až za Veselskou ulicí vedle haly Activy. Pracovně ji nazýváme „Odien“, protože v docházkové vzdálenosti stanice metra bude většina nové čtvrti „Odien“. Další stanice, o které starosta mluvil, by měla být v polích na rozmezí Hovorčovic a Třeboradic. Starosta řekl, že Čakovice už mají železnici.  Nejprve rozeberme výhody tohoto návrhu:

Číst dál: NESOUHLASÍME S NÁVRHEM NA METRO DO HOVORČOVIC

 IMG8792logoJe tu opět předvolební období plné různě silných oznámení, co vše jednotlivé strany po vítězství vybuduji, zlepší. Stačí se ovšem podívat do minulosti a většinou "skutek utek". Vzpomeňme si například na billboardy "zvýšíme populaci syslu" od strany, jenž na radnici vládne od roku 2006 a jejichž bývalí členové se nyní nabízí v různých volebních uskupeních. A sysel, chudák... Na něho se nějak pozapomnělo... Sysel byl ve svém období módním trendem, jako nyní nabízené vytvoření nových pracovních míst, vysazení nových stromů, keřů a okrasné květeny. Neznalý by málem propadl dojmu, jak se o nás všichni hezky postarají. Znalý naopak pochopí, že lidé, kteří toto vše slibují, vědomě či nevědomě přihlíželi rapidnímu úbytku zeleně, nekontrolované výstavbě, prostě stavu, kdy Letňany jsou pouze noclehárnou a trochu přehnaně betonovou džunglí. Najednou jsme pro ně partnerem, kterého tu zvou na povídání nad vínem, tu na sousedskou večeři, přitom po volbách budou rozčíleni z jakékoliv občanské aktivity. Problémem je, že lidé spolu přestali mluvit, příkladem je naše nynější ctěné zastupitelstvo, chybí úcta jeden k druhému, bohužel příkladu hodných následování je minimum... Jen zlepšit "ozdravit" nynější stav je skoro nadlidský úkol. Jenže musíme řešit dopravu, tranzitní i klidovou, nárůstem obyvatel nedostatek míst v předškolních a školních zařízeních, zajistit klidné a důstojné stáří našich seniorů, prostě to k čemu dostali a dostanou zastupitelé od občanů mandát, vytvářet podmínky pro spokojený život v Letňanech. Nebudu slibovat nesplnitelné, např. vytvoření pracovních míst pro všechny a k tomu jako bonus třeba „pytel granulí zdarma“...

Číst dál: Prohlášení lídra

ukliďte českoPlánované akce "Ukliďte Česko", která proběhla v sobotu v Letňanech se účastnilo celkem 18 dobrovolníků. ZDRAVÉ LETŇANY VŠEM DĚKUJÍ ZA JEJICH ČAS. Největší ...nepořádek byl na protihlukovém valu u ulice Krausova, kde jsme nalezli dvě sídla bezdomovců. Akce se zúčastňujeme pravidelně již několik let, naposledy letos na jaře, protože nám jde o čisté Letňany. Jenom čisté Letňany jsou krásné. Foto Olaf Deutsch.

 CermákMgr. Radek Čermák, dopravní specialista, učitel, 38 let „Chtěl bych, aby Letňany vypadaly jako Kbely.“ Pracuju na úřadě ve Kbelích na odboru životního prostředí a dopravy. Práce našeho odboru mi dělá velkou radost, protože ve Kbelích se místo dalších sídlišť staví parky. Rád bych svoje zkušenosti přenesl do Letňan:

Číst dál: Představujema Vám naše kandidáty Radek Čermák

popeliOpět proběhne velký úklid. Dnem „D“, kdy se v rámci kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko bude uklízet v celé republice, je letos sobota 15 září. Uklízet nepořádek, zejména v přírodě, je výhodné brzy na jaře, kdy jsou odpadky dobře vidět. Tak jako v loňském roce jsme se jako spolek Zdravé Letňany do akce opět přihlásili. Stejně jako na jaře letošního roku poskytne Městská část Praha 18 všem nahlášeným, rukavice, pytle na odpad a hlavně po akci veškerý odpad odveze a zlikviduje. 

Číst dál: Ukliďme svět, ukliďme Česko - Letňany