Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IC mládeže

socskupiny 02-200x149Kam na jaře v Praze, když jste bez peněz? Občas se stane, že vám ne vždy zbydou peníze na to, co byste chtěli dělat. Nezoufejte, zde vám přinášíme několik tipů, co můžete na jaře v Praze podniknout, aby vás to (skoro) nic nestálo!
Číst dál: Kam na jaře v Praze, když jste bez peněz?

TomikLéto se pomalu blíží a nabídka letních táborů pro děti se rozrůstá každým dnem. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pro vás připravilo několi tipů, podle kterých lze poznat kvalitní tábor.

Nabídka táborů je neuvěřitelně široká a pestrá. Lze si vybrat z táborů konaných v budovách, stanových, putovních vodáckých, dvoutýdenních, třítýdenních… Ale také tábory drahé, tábory s kvalitním týmem vedoucích i programem, ale rovněž tábory špatné, kde dětem hrozí skutečná úhona. Organizátorů je nespočetné množství.

Servis, který poskytují kvalifikovaní pořadatelé letních táborů musí splňovat několik základních kritérií:

Číst dál: Jak poznat dobrý dětský tábor?

 

PC tdaLangevo je webová budovatelská hra, která pomáhá ke snazšímu zapamatování slovíček zábavnou formou. Propojení jejích herních principů s výukou cizích jazyků přirozeně stimuluje k pravidelnému zábavnému učení. Pomocí zapojení přirozených prvků motivace do výuky udržuje pozornost a podporuje další rozšiřování znalostí slovní zásoby hráče.
Číst dál: Langevo - webová hra, kde se naučíte slovíčka

pearsVysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze již potřetí představuje své studenty formou výroční výstavy.  Letos se škola představí v prostorách Veletržního paláce v období 28.1. 2014 - 2.3.2014, kde budou nainstalovány desítky nejvýraznějších realizací z minulého školního rooku. „Naším záměrem nebylo ukázat jednotu školy, ale její zásadní rozpor, napětí mezi obory užitého a volného umění, které považujeme za cosi jedinečného a nanejvýš přínosného,“ vysvětluje princip trojice kurátorů - Marek Meduna, David Kořínek a Robert V. Novák. Vedle sebe se tak ocitne sádrová socha Noc Matouše Lipuse a návrh designu sklízecí mlátičky od Martina Beinhauera, šperky Adély Fejtkové Magic Tool a videoart Pavla Jestřába, konceptuální sešity Martina Prudila spolu s křišťálovými skleničkami na  whiskey Aleny Hájkové. Každý rok vznikne na UMPRUM více než 500 plodů kreativního snažení. Oproti minulým dvěma ročníkům, které byly komornější, se nyní počet vybraných prací zdvojnásobil, ve Veletržním paláci jich bude téměř 50. Na Výstavě UMPRUM 2013 tak bude prvně zastoupeno všech 23 ateliérů školy.
Zdroj: NICM
 
 

vzdelani zahranici 02 5V srpnu letošního roku nabídnul Český rozhlas na sociálních sítích „přímý přenos“ z okupace Československa roku 1968. Na Twitteru a Facebooku jste mohli v reálném čase sledovat a prožívat události srpnových dní.Byly tam k dispozici kromě textových zpráv i fotografie, zvuky a dokumenty i záznamy z YouTube.
Číst dál: Stáhněte si e-knihu Srpen 1968: Prvních sedm dní okupace