Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IC mládeže

vzdelani zahranici 02 5Národní srovnávací zkoušky společnosti Scio nahrazují nebo doplňují přijímačky na desítky vysokých škol po celé ČR a na Slovensku. Přihlásit se k NSZ můžete nezávisle ještě před podáním přihlášky na VŠ a zajistit si tak přijetí s předstihem. Každá fakulta má svoje konkrétní požadavky na podmínky účasti v NSZ. Testy NSZ se skládají z následujících předmětů.
Číst dál: Národní srovnávací zkoušky místo klasických přijímaček na VŠ!

logo NICMNáměstek ministra pro podporu sportu a mládeže p. Jan Kocourek dne 19. srpna 2013 potvrdil a schválil návrh Kooirdinační rady poskytovatelů informací pro mládež a udělil certifikaci níže uvedením Informačním centrum pro mládež.

Číst dál: Výsledky certifikace ICM - srpen 2013

msmt 11MŠMT schválilo dne 23. července 2013 rozdělení státních dotací v mimořádném programu „Informace právě teď! – Informovaný občan“

Číst dál: Výsledky mimořádného programu "Informace právě teď! - Informovaný občan"
ministr-školstvíUplynulo pár dní od uvedení Dalibora Štyse do čela resortu školství. Úřednický ministr by rád navázal na práci svého předchůdce Petra Fialy, návrh vysokoškolské reformy ale zřejmě nepředloží. I když by novelu zákona o vysokých školách rád podpořil, nechce její předložení riskovat v současné politické situaci. Podobný dokument by totiž musel mít v poslanecké sněmovně zřetelnou podporu.
Číst dál: Nový ministr školství Dalibor Štys reformu VŠ riskovat nebude

Nadace Partnerství udělila 8 školám grant, který přispěje ke zlepšení životního prostředí v jejich obci. Žáci začnou od září pracovat na projektech, se kterými jim pomohou rodiče, učitelé a další partneři.

suz-2010-logo-v-rgb-200x160Nejen děti, ale i dospělí tak budou mít možnost přesvědčit se, že i s velmi rozdílnými skupinami je možné nacházet společná řešení. Škola pro udržitelný život je společný grantový program Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy SEVER.

Představení Projektu v Učitelských listech
„Program Škola pro udržitelný život podporuje každý rok takové projekty, které zapojuje žáky a místní komunitu do rozvoje místa, kde žijí. V letošním roce budou školy například vytvářet přírodě blízké zahrady, budovat kompost, zdobit zanedbanou kapli nebo informovat o životních podmínkách hospodářských zvířat,“ uvádí Zuzana Eliška Veselá z Nadace Partnerství. „Celkem jsme letos podpořili 8 škol z 5 krajů ČR v celkové výši 260 000 korun. Prostředky každoročně poskytuje společnost Toyota Motor Czech,“ dodává Veselá.

„Každá škola má ve spolupráci s místními obyvateli možnost společně řešit problém, který právě vnímají jako potřebný. Aby dokázala co nejlépe zapojit všechny partnery, účastní se nejdříve učitelé dvoudenního vzdělávacího kurzu programu Škola pro udržitelný život. Zde se dozvídají o metodách, jak efektivně zapojit veřejnost do všech částí svého projektu,“ doplňuje Anna Čtvrtníková ze Střediska ekologické výchovy SEVER.

Program Škola pro udržitelný život běží již od roku 2004, začínal nejprve v několika krajích ČR a postupně se úspěšně rozrostl do celorepublikové působnosti. Podporuje školy, které chtějí žáky učit živou zkušeností. Kromě grantů jim nabízí také vzdělávání, konzultace, metodické materiály, výukové programy pro žáky a nejrůznější příležitosti k výměně zkušeností.

Více informací na www.skolaprozivot.cz a www.databaze.skolaprozivot.cz.

 

Zdroj: NICM