Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IC mládeže

-mladi-ladi-jazz-2013-flyer-kopie-200x97Po roce je tu opět mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz! Během pěti večerů od 4. dubna až do 3. května nabídne bohatý program plný českých i zahraničních hvězd, stejně jako mladé talenty českého jazzového světa. Chcete se na festival podívat? A chcete se na něj dostat zadarmo? Zúčastněte se soutěže o volné vstupenky! Soutěží se o 4 lístky na poslední, závěrečný večer festivalu, který se koná 3.5. a soutěžní otázka zní:
Jak se jmenuje poslední CD výborné nu-jazzové formace Radio String Quartet Vienna, která zahraje na závěrečném večeru festivalu Mladí Ladí Jazz?
Odpovědi zasílejte do 29.4. na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Zdroj:NICM
Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy pořádá  České akademické hry, kde se v osmatřiceti sportovních disciplínách utkají studenti tuzemských vysokých škol. Akce se bude konat v Praze ve dnech 9. až 14. června.
 
 
 
 

mladezeu_02_3Studenti se mohou na hry přihlašovat už dnes, nejpozději však do konce května. Učinit tak musí prostřednictvím svých fakult či kateder. „V kolektivních sportech probíhají kvalifikace. Her se pak zúčastní vítězové kvalifikací z jednotlivých regionů. Individuální sportovci kvalifikace nepodstupují, ti jedou rovnou na hry,“ vysvětlil Jaroslav Sedláček pro web studentzone.cz. Zúčastnit se mohou také zahraniční studenti, kteří jsou v České republice na některé z vysokých škol v rámci zahraničního studijního pobytu.
 
 
 
 
Sportovní discipíny
 
Soutěžit se bude v osmatřiceti sportovních odvětvích. Kromě tradičních kolektivních sportů, jako jsou florbal, basketbal nebo házená, dojde také na v České republice ne tak obvyklý baseball nebo softball. V individuálních sportech se mohou studenti přihlásit na některou z atletických disciplín, judo či karate, orientační běh, cyklistiku MTB, lukostřelbu nebo třeba plavání.
 
 
 
Hry, nad kterými převzali záštitu rektor UK profesor Václav Hampl a další významné osobnosti veřejného a sportovního života, včetně pětibojaře, olympijského vítěze a čerstvého absolventa FTVS UK Bc. Davida Svobody, odstartují v neděli 9. června turnajem v šachu a ve florbalu. Slavnostní zahájení her proběhne o den později, program slavnosti organizační tým FTVS UK zatím dolaďuje.
 
Vítězové jednotlivých sportovních disciplín získají titul Akademický mistr ČR, medaili a věcné ceny, navíc dobré výsledky z her ovlivní nominace na Letní světovou univerziádu, která se uskuteční v termínu od 6. do 17. července v ruské Kazani.
 
 
 
Podrobné informace najdete na webu Českých akademických her ZDE.

Zdroj: NICM

mladiladijazzjpgChybělo Vám jaro? Chyběl Vám jazz? Po roce je tu opět mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz! Během pěti večerů od 4. dubna až do 3. května nabídne bohatý program plný českých i zahraničních hvězd, stejně jako v duchu své myšlenky i mladé talenty českého jazzového světa.Festival Mladí Ladí Jazz vznikl před 4 lety s cílem podpořit českou jazzovou scénu a přivést zejména mladé lidi k jazzové hudbě. Ukázat jim, že jim může být bližší a milejší, než by si kdy mysleli. Po čtyřletém působení svůj záměr ještě rozšiřuje o soustavu workshopů s umělci, kteří na festivalu vystoupí. Zároveň představuje nové motto „Jazz pro všechny generace“ s úmyslem „dostat“ jazzovou hudbu k co nejširší skupině posluchačů.

Číst dál: Festival Mladí Ladí Jazz 2013 startuje již dnes!

vzdelani_02_10Ve dnech od 16. do 19. května 2013 se na Výstavišti Praha - Holešovice uskuteční 19. mezinárodní knižní veletrh a literární festival pod záštitou ministryně kultury ČR, primátora hlavního města Prahy a starosty MČ Praha 7.

Svět knihy je největší knižní akce v České republice, kam přijíždějí vystavovatelé a hosté z více jak 30 zemí a regionů celého světa. Během čtyř dní se mohou návštěvníci seznámit s takřka kompletní českou produkcí, po loňském úspěšném návratu antikvářů, se letos plánuje rozšíření jejich prezentace na veletrhu.

Čestným hostem letošního ročníku bude Slovensko, jež v roce dvacátého výročí našeho rozdělení chystá pro návštěvníky atraktivní program zahrnující čtení slovenských autorů, výstavy, debaty i zajímavé soutěže.

Číst dál: Svět knihy 2013 v Praze

Stavba májky, tradičního symbolu jara proběhne v sobotu 30. března ve 13.45 hodin na rohu ulic Jungmannova a Vodičkova. Touto akcí symbolicky začíná měsíc studentských oslav, který vyvrcholí hudebním festivalem Majáles open-air ve Stromovce.

KrasliceTradiční májka by měla vyrůst na prostranství naproti radnici Prahy 1 již zítra. Kmen stromu vyzdobený věncem a stužkami budou na místě stavět kandidáti na krále majálesu ze všech pražských vysokých škol, a to tradiční metodou - zkříženými dřevěnými bidly.
Několikametrová zdobená májka vyroste přímo v centru města, kde se pak do měsíce sejde bujarý majálesový průvod s alegorickými vozy a vyrazí odtud na hudební festival do pražské Stromovky. Májka bude tedy přesně měsíc po jejím vztyčení stržena a majálesový průvod skrz Prahu ji odnese na místo dění hudebmího festivalu Majáles, kde bude dle trampského vzoru rozřezána na památeční medaile.

Vztyčení májky je gestem spolupráce studentů napříč všemi univerzitami a středními školami. Jde o jasný a všem viditelný symbol toho, že studenti nejsou jen pasivní shluk aktivistů, ale fungují opravdu jako jistý stav, který dokáže táhnout za jeden provaz.

Zdroj: NICM