Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IC mládeže

Pracujete v oboru gastronomie a rádi byste získali praxi i v zahraničí? Se zkušenostmi ze svého pobytu ve Velké Británii se s vámi podělí kuchař Jakub.
 
bunO hotelnictví je mezi mladými velký zájem „Z Velké Británie registrujeme v poslední době zvýšenou poptávku po mladých lidech, kteří mají zkušenosti s prací v hotelu. Ať už se jedná o pokojské, servírky/číšníky, pomocné síly do kuchyně. Velký zájem je také o kuchaře a kuchařky. Čeští kuchaři jsou ve Velké Británii velmi oblíbení. Uchazeče, kteří mají vzdělání či praxi v tomto oboru, umístíme prakticky během týdne. Místní je považují za pracovité a rychle se učící zaměstnance.“ dodává Martina Květoňová, manažerka zahraničních pobytů ze Student Agency.Jeden z odvážlivců, kteří do Velké Británie odjeli je i Jakub, jenž splnil požadavky na práci kuchaře ve čtyřhvězdičkovém hotelu ve Velké Británii.
 
„Po škole jsem nastoupil jako kuchař do menší restaurace pro lázeňské hosty v Karlových Varech. Práce mě bavila, ale cítil jsem, že se chci posunout dál. Po roce práce jsem se naučil, co jsem mohl a nevypadalo to, že bych se v restauraci mohl naučit něco, co ještě neumím. Práce mě začala nudit a protože jsem člověk, který nepostojí na jednom místě dlouho a baví ho objevovat nové věci, rozhodl jsem se odjet do zahraničí a získat zkušenosti z mezinárodního prostředí. Jediný jazyk, který jsem v té době jakž takž ovládal, byla angličtina. Kamarád mi poradil, že když si nejsem jazykem jistý a nemám v zahraničí žádné kontakty, ať zajdu do agentury. Do 3 měsíců jsem seděl v autobuse směr Londýn! Nejenže mi agentura zajistila umístění, ale vybavila mě i důležitými informacemi a zajistila vše potřebné. V Londýně jsem pak strávil neuvěřitelných 12 měsíců. A to v dobrém slova smyslu.“
Od pomocné síly v kuchyni po kuchaře a číšníka  Na různé pozice jsou jiné požadavky. Pomocné síle do kuchyně stačí, když se domluví anglicky. To ale neplatí u kuchařů, kteří již musí mít určitou praxi nabytou například během studia. Vše ostatní už zařídí agentura. „Na schůzce s klientem vybereme nejvhodnější pobyt a zaregistrujeme ho do programu. K zařazení do databáze potřebujeme životopis, motivační dopis a reference z předchozích zaměstnání, brigád či školních praxí,“ říká Martina Květoňová, manažerka zahraničních pobytů společnosti Student Agency. „Poskytujeme komplexní servis od společného vyplnění přihlášky, kontroly životopisu přes přípravu na odjezd, zajištění víza, pojištění, dopravy až po informace, jakou dokumentaci je třeba vyřídit po příjezdu do cizí země a jakou před návratem. Kromě místa mají brigádníci často zajištěno i ubytování. Dostávají kontakt jak na místního garanta programu, tak na 24hodinovou help linku, v případě potřeby je jim k dispozici kompetentní osoba, která poradí a pomůže,“ dodává Martina Květoňová.
 
Více o pracovních pobytech v zahraničí na www.pracovnipobyty.cz.
Zdroj: NICM
LABORA je personální agentura ze Slovenska, která poskytuje i možnost studovat v Německu. Jde o německý vládní program, který byl schválený začátkem tohoto roku. Pro mladé lidi z Evropy je celé studium i průvodní jazykové kurzy zdarma (hradí německá vláda).
 
Víc o programu:
Agentura má daný program pro zájemce ze Slovenska, ale rádi by jej rozšířili i v České republice. Nabídka je bez jakýchkoliv poplatků.

 
Pro zájemce bezplatně:
 
- školí o programu
- poskytují asistenci při žádaní o granty
- posílají potřebné formuláře na příslušné úřady (ZAV, Bundesagentur für Arbeit)
- organizují dopravu na Casting Days (setkání se zaměstnavateli v Německu)
 
V této věci spolupracují s německou stranou (www.hwbr.de).
zdroj: NICM
obcanspolecnost_01_5-150x117Společnost Telefónica již po druhé hledá 40 mladých a talentovaných studentů vysokých škol, kterým v rámci Internship programu umožní začlenit se do týmů napříč celou společností. Studenti tak získají reálné pracovní zkušenosti a možnost realizovat se na zajímavých projektech.Studenti vysokých škol, kteří se stanou součástí  Internship programu, získají možnost pracovat v jednom z týmů napříč celou společností, např. v oddělení marketingu, financí, HR nebo IT. Budou mít příležitost zúčastnit se řady školení, workshopů a exkurzí. Každý účastník programu dostane závěrečné hodnocení a certifikát. Nejlepším studentům bude od společnosti Telefónica nabídnuta pracovní pozice na plný úvazek.Délka Intershipu a podmínky účasti Placená stáž Internship programu trvá 12-18 měsíců na konkrétní pozici v rozsahu max. 20 hodin týdně. Zapojit se mohou studenti 3. a 4. ročníků vysokých škol, kterým zbývá minimálně rok do konce studia a mají velmi dobrou znalost anglického jazyka.
Výběrové řízení
Zájemci o účast v Internship Programu procházejí dvoukolovým výběrovým řízením. V prvním kole je nutné absolvovat online testy a telefonický pohovor s náborovým specialistou. Druhé kolo probíhá formou Assessment Centra, kde probíhají psychologické testy, prezentace případové studie a osobní pohovor s budoucím nadřízeným. Část druhého kola je v anglickém jazyce.
Zdroj: NICM

mladezeu_02_3Plánujete si zpestřit léto zajímavými zážitky ze zahraničí a neutratit moc peněz? Workcampy v zahraničí vám to umožní! INEX-SDA i Tamjdem spustily přihlašování na workcampy pro rok 2013! Neváhejte a vybírejte, volná místa rychle mizí.

 
Workcampy jsou krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty určené jednotlivcům. Workcampy se konají téměř ve všech zemích světa, trvají většinou 2 - 3 týdny a jsou zaměřené na nejrůznější oblasti: ekologie, archeologie, stavební rekonstrukce různých objektů, práce s dětmi, lidmi s postižením apod. 
 
Jak probíhá práce na workcampech?
Mezinárodní skupina dobrovolníků (většinou 1 maximálně 2 účastníci z každé země) pracuje společně cca 5h denně na stanovených úkolech. Od dobrovolníků se očekává především zájem o věc. Odbornost či kvalifikace v oblasti zaměření projektu není zpravidla vyžadována.
 
Kdo se může zúčastit?
Podmínkou bývá věk nad 18 let, ale některé projekty jsou i pro mladší zájemce  (např. workcampy v ČR). Podmínkou účasti na workcampech je znalost jazyka (většinou angličtiny) tak, abyste se domluvili.
 
Kolik to stojí?
Poplatek za účast se pohybuje od 900 do 3000Kč.

Podrobné informace neleznete na strámkách jednotlivých vysílajících organizací:

INEX-SDA
www.inexsda.cz
 Tamjdem
www.tamjdem.cz

Zdroj: NICM

Evropská dobrovolná služba - příležitst pro vás
Přinášíme nabídku volných míst Evropské dobrovolné služby (EVS). Uzávěrka přihlášek je již v březnu!

jobs

Zdroj: NICM

.Další informace najedete na NICM