Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

Rozpočtové provizorium končí – zastupitelstvo MČ na svém zasedání dne 15. 3. 2011 schválilo rozpočet na letošní rok. Mezi položkami předpokládaných výdajů jsou zahrnuty finanční prostředky na granty.

16. 3. 2011 bylo vyhlášeno grantové řízení, což standardně proběhlo oficiálním vyhlášením na úřední desce MČ. Po 30denní lhůtě budou předložené projekty vyhodnocovány, poté projednávány Radou MČ a ty z nich, které Rada MČ doporučí, budou ještě posouzeny a schváleny nebo nechváleny Zastupitelstvem MČ. Nějaký čas ještě zabere příprava smluv mezi poskytovatelem a příjemci grantů. Letošní posunutí schválení rozpočtu tak značně oddálilo termín, kdy se letňanské kulturní, společenské a sportovní organizace dostanou k finančním podporám své činnosti. Tak jsme rádi, že se rozpočet po několika neúspěšných pokusech konečně povedl a  že žadatelé o příspěvky na financování své činnosti se ke svým podporám dostanou v dohledné době.

 

další informace a  tiskopis nejdete zde

Pražské Letňany mají od úterý nového starostu. Na tento post na zastupitelstvu rezignoval Ivan Kabický (ODS), který je od podzimních voleb zároveň náměstkem pražského primátora. Jeho nástupcem se na radnici Prahy 18 stal dosavadní radní Ondřej Lněnička (ODS). Zvolen byl 14 hlasy z 21.

 

Kabický má na radnici hlavního města na starosti zdravotnictví, volný čas a výstavnictví. Obě funkce nechtěl dlouhodobě vykonávat. Na letňanské radnici chtěl ale ještě připravit rozpočet na tento rok. Proto rezignoval až v úterý, když rozpočet zastupitelům předložil. Zastupitelem Letňan ale Kabický zůstane.

 

Jeho nástupcem se stal sedmatřicetiletý radní Lněnička. Ten je spoluvlastníkem advokátní kanceláře, v letňanském zastupitelstvu působil už v minulém volebním období. Loni za ODS v Praze neúspěšně kandidoval ve sněmovních volbách.

zdroj : ČTK

FINANČNÍ VÝBOR KONTROLNÍ VÝBOR
Ing. Martin Halama, předseda

Ing. Ondřej Miffek, místopředseda
Kateřina Navrátilová, člen
Milan Čmelík, člen
Michal Beran, člen
 Ing. Jaroslav Hanzal, předseda

Helena Říhová, místopředseda
JUDr. Anna Císařová, člen
David Vavřínka, člen
Karol Klusáček, člen
 
REDAKČNÍ RADA
LETŇANSKÝCH LISTŮ
 Ing. Tomáš Raška, předseda

Hana Saitzová, místopředseda
Ing. Martin Halama
Bc. Martin Zástěra

Číst dál: KOMISE A VÝBORY MČ PRAHA 18

  

Vážení občané,

 klub strany Věci veřejné Praha 18 Letňany  pro vás vybral pro urychlení hledání na nových webových stránkách  MČ Praha 18 níže uvedené základní informace, které jsou důležité  pro  kontrolu volebních slibů koaličních stran ODS a TOP 09 a zároveň pro kontrolu hospodaření  MČ Praha 18 :

 

 Rada městské části Praha 18

Seznam členů rady MČ Praha 18  zde

Zápis z jednání rady MČ Praha 18 zde
 

Zvolení kandidáti do zastupitelstva MČ Praha 18
Seznam zvolených kandidátů do ZMČ Praha 18 pro volební období 2010 – 2014  zde
Zápisy ze zasedání zastupitelstva zde

 

Výbory zastupitelstva MČ Praha 18

Výbory zastupitestva MČ Praha 18 zde

Zápisy z finančního výboru zde

Zápisy z kontrolního výboru zde

 

Komise rady MČ      zde

zápisy z komisí  - doposud nejsou uvedeny na webové stránce MČ Praha 18

Zápisy  z kulturní komise  RMČ Praha 18 naleznete zde na této webové stránce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nabídka účasti v Komisi pro regeneraci sídliště a životní prostřední
Vážení sousedé,
Rada MČ Praha 18 rozhodla o ustavení Komise pro regeneraci sídliště a životní prostřední. Jako radní odpovědný za tuto oblast budu této komisi předsedat a velmi rád bych Vás pozval k účasti v ní.

Jedním z hlavních cílů komise je obnova sídliště jako celku. Chceme primárně pracovat na převodu pozemků CPI/BPT na obec, na regeneraci zelených ploch, na přeměně vyasfaltovaných pozemků na dětská hřiště, obnově chodníků a komunikací a dalších úkolech, jejichž výsledkem bude moderní sídliště Letňany. Mezi úkoly komise bude patřit příprava revitalizačních projektů, zpracovávání podkladů pro jednání s developery i vlastníky pozemků a spolupráce s komisí územního rozvoje a výstavby.

 

Komise bude vedle regenerace sídliště řešit mj. i otázky ochrany a tvorby životního prostředí, ochrany přírody a krajiny, ochrany vod a ovzduší, péči o městskou zeleň a odpadové hospodářství.

 

Číst dál: Komise pro regeneraci sídliště

Strana 118 z 119