Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

Řádné zasedání Zastupitelstva městské části Praha 18
Starosta MČ Praha 18
svolává
řádné zasedání
Zastupitelstva městské části Praha 18
na 27. února 2013 od 18:00
další informace a zdroj:  letnany.cz
Dne 01.01.2013 vstoupil v platnost zákon č.350/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé související zákony. Jedná se o rozsáhlou novelu, která poměrně zásadně zasahuje do povolovacího procesu.
Tato novela mj. zasahuje do rozsahu staveb, které je možné realizovat pouze na základě rozhodnutí či jiného opatření o umístění stavby, upravila rozsah staveb, které nevyžadují ani umístění dle stavebního zákona, ovšem za předpokladu splnění určitých podmínek, upravila postup při povolování staveb  prostřednictvím autorizovaného inspektora, atd. Jak jsme již v jednom z našich předchozích příspěvků informovali, novelou došlo i ke změně výše správních poplatků dle zákona 634/2004 Sb., o správních poplatcích.Vzhledem k tomu, že orientace v těchto změnách je složitá, doporučujeme všem, kteří plánují stavět, a to jak novostavbu tak provádět stavební úpravy, udržovací práce apod., a stavební zákon pro ně není srozumitelným návodem jak projít povolovacím procesem, aby se na nás obrátili se svým dotazem a my se budeme snažit obratem srozumitelně odpovědět. Je možné nás kontaktovat telefonicky nebo e-mailem. Veškeré kontakty najdete na adrese http://www.letnany.cz/clanky.php?clanek=odbory-odbor-vystavby-a-uzemniho-rozhodovani

Od března bude Letňanská sportovně kulturní s.r.o. pořádat každou soboru odpoledne v tělocvičně v Třinecké ulici zajímavé akce. Tou první je už 2. března přednáška „Uzdravte se sami pomoci čínské medicíny“. Pro Letňanské vstup ZDARMA!

zdroj: letnany.cz

Program akcí  na březen

Pro informaci zveřejňujeme odkaz na aktualizovaný adresář úřadů městských částí a zároveň na aktualizovaný bulletin hlavního města Prahy.

http://www.praha.eu/public/a7/cc/c5/909961_311652_ADRESAR_NOVY_2013_unor.pdf

http://www.praha.eu/public/5c/f7/8e/1368554_314586_Bulletin_02_2013.pdf

 

zdroj: letnany.cz

Prostřednictvím služby „MMS – podněty“, kterou zabezpečuje Odbor dopravy a životního prostředí, mohou občané podávat podněty a stížnosti týkající nedostatků v oblasti čistoty, údržby zeleně, parků, dětských hřišť a nakládání s odpady na katastrálním území Letňany. Zjištěné nedostatky je možné zasílat v podobě snímků (pořízených fotoaparátem či mobilním telefonem) s komentářem (přesný popis místa) na adresu elektronické pošty nospam ('mms'); Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonní číslo 739 555 304. Doručený příspěvek bude zaevidován, prověřen a řešen. Evidence příspěvků s postupem řešení bude uvedena na webových stránkách www.letnany.cz.

Zdroj: http://www.letnany.cz/mms-podnety.php

Strana 116 z 118