Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

Zveme vás na ustavující zasedání Zastupitelstva městské části Praha 18, které se koná 20. listopadu 2014 od 18.00 hodin v zasedací místnosti ÚMČ Praha 18, Bechyňská 639, Praha 18.

Zastupitelstvo 20 11 2014

gownmoney03Z oficiálního webu   ÚMČ Praha 18,  facebooku ČSSD a ODS Letňany jsme se dozvěděli, že  20. 10. 2014 byla  podepsána dohoda o spolupráci mezi koalicí ČSSD + ODS + TOP 09.  

 

 

Jak  si rozdělili  letňanského medvěda:

V radě městské části Praha 18, bude sedět celkem sedm členů.

1. ODS si prosadila post starosty +dva neuvolněné místostarosty

2. ČSSD získala jednoho místostarostu uvolněného a jednoho místostarostu neuvolněného

3. TOP 09 rovněž získala jednoho místostarostu uvolněného a jednoho místostarostu neuvolněného

- Finanční výbor povede člen ODS

- Kontrolní výbor bude nabídnut opozičním zástupcům

Dále byl navržen další nový výbor pro kontrolu výběrového řízení a transparentnost zastupitelstva.

Vyjádření Olafa Deutsche předsedy sdružení Zdravé Letňany o. s.

To, že se pravice na další volební období opět dohodla s levicí není nic zvláštního, na to jsme si už všichni zvykli a také jsme to spojení těchto stran po volbách i  čekali.  Co mne v této smlouvě o spolupráci překvapilo byl tak trochu nárůst místostarostů. Na to, že současná křehká koalice má jen 11 zastupitelů z možných  jednadvaceti a z toho je 7  místostarostů  je dost zvláštní,  nicméně asi není to zakázané. Dále je mi také dost nejasný název nového výboru pro kontrolu výběrového řízení a transparentnost zastupitelstva, jak je to uvedeno ve smlouvě o spolupráci.  A tak se ptám,  bude na úřadě fungovat např. transparentní bankovní účet na který se bude moci občan na svém počítači  podívat?

Zdroje:

Letnany.cz  http://www.letnanskelisty.cz/z-radnice/1653-praha-18-společné-prohlášení-ods,-čssd-a-top-09-ke-koaliční-dohodě.html

ODS:https://www.facebook.com/153852821310777/photos/pcb.952534438109274/952533371442714/?type=1&theater

ČSSD: https://www.facebook.com/pages/%C4%8CSSD-Let%C5%88any/153852821310777

mafieČlenové nově zvoleného zastupitelstva městské části Praha 18 za ODS, ČSSD a TOP09 uzavřeli a podepsali v pondělí 20. října 2014 dohodu o spolupráci v orgánech městské části Praha 18 na volební období 2014 – 2018.  Jako prioritní byla stanovena tato témata: zdravé veřejné finance, bezpečnost a pořádek na území městské části a transparentnost procesů správy. Strany se dále dohodly, že v sedmičlenné Radě městské části Praha 18 obsadí tři místa zastupitelé z ODS, dvě z ČSSD a dvě z TOP09, přičemž funkci starosty bude vykonávat Ivan Kabický (ODS) a funkce uvolněných místostarostů Oldřich Miffek (ČSSD) a Iveta Lojková (TOP09).

zdroj: letnany.cz

Vyjádření předsedy sdružení Zdravé Letňany o. s.  Olafa Deutshe:

Voliči rozhodli, v opozici bude fajn.

 

 

 

matepravovedetPo předchozím debaklu s panem Lučkou jednatelem  radniční organizace Letňanské sportovně kulturní, která stálo daňové poplatníky nemálo finančních prostředků  předal úřad vedené nové jednatelce paní Michaele Řepové, zastupitelka MČ Praha 18 za TOP 09.  Za sebou už má pár měsíců práce v nové funkci, proto ji úřad požádal,  aby něco řekla o svých dosavadních poznatcích a své vizi, jak vyjít vstříc občanům naší městské části na poli volnočasových aktivit.

Paní Řepová, prozraďte prosím nejprve čtenářům Letňanských listů něco o sobě.

Narodila jsem se v Písku, ale už pětadvacet let žiju v Letňanech. Za tu dobu prošly velkou proměnou a staly se mým domovem. Je to velmi hezká část Prahy. A mohu říct, že to tu mám moc ráda.

Funkci jednatelky vykonáváte na plný úvazek?

Ano, od června letošního roku. Mým prvořadým úkolem bylo uvést do pořádku účetnictví firmy. Zpočátku to nebylo snadné, ale nakonec se to podařilo. Bez spolupráce se zaměstnanci úřadu městské části bych se neobešla – patří jim za to mé poděkování. Vedle běžné práce, související s fungováním společnosti, jsem se podílela na přípravách zářijové akce Rozlučte se s prázdninami. Byla v tomto směru mou první.

Jaké další akce chystáte?

Oblíbenou Drakiádu, sobotní odpoledne v Třinecké, Mikulášskou a rozsvícení vánočního stromečku. To vše ve spolupráci s letňanskou radnicí.

Jakou máte vlastní představu o náplni a fungování společnosti v delším časovém horizontu?

Jak je patrné z názvu společnosti, její hlavní náplní je činnost v oblasti kultury a sportu. Chci pokračovat v akcích, na něž jsou občané zvyklí, a postupně je dál rozšiřovat. Chystáme například kroužky francouzského jazyka a hry na flétnu. Velké rezervy vidím v oblasti sportu. Připravuje se oddíl kopané pro nejmenší děti, cvičení pro seniory, všeobecné kondiční cvičení pro děti od pěti do sedmi let, turnaje ve volejbalu a basketbalu, kondiční běhy, chůze s holemi, kondiční běhy, trénink maminek s kočárky, jóga a pilates… Vše záleží na zájmu letňanské veřejnosti. Chtěli bychom, aby si v naší nabídce každý našel, co má rád a co ho baví. Budu ráda, když mi Letňanští dají vědět, co by se jim líbilo nebo co jim tu schází.

vizitka

Michaela Řepová

narozena:  20. 8. 1966

vzdělání:  středoškolské

profesní dráha:  po vyučení administrativní pracovnice u ČD, poté vedoucí prodejny elektro v soukromém sektoru, následně zástupce vedoucí provozu denního baru. Po mateřské dovolené administrativní pracovnice ve firmě svého muže. Krátce před nástupem do funkce jednatelky zaměstnána jako asistentka prodeje.

Zdroj : letnany.cz

Vyjádření OS Zdravé Letňany o. s.

Čachry v TOP 09 Letňany:

Michaela Řepová byla do vedení Letňanské sportovně  kulturní navržena zástupkyní starosty paní  Ivetou Lojkovou, což nám také Iveta Lojková potvrdila na jednání zastupitelstva MČ Praha 18. Dále  byla paní Michaela Řepová uvedená za TOP 09 na kandidátské listině a to na třetím volitelném místě. Jak to ale dopadlo po volbách,  paní Michaela Řepová ve volbách propadla, protože jí občané nedali mandát.  Kdo ale dostal od občanů více hlasů? Michaelu Řepkovou předběhl  letňanský patriot pan Václav Šorel a známá  učitelka paní Lenka Pospíšilová. Několik dní po volbách ovšem pan Václav Šorel a i paní Lenka Pospíšilová na svoje funkce rezignovali. Tímto  se paní Michaela Řepová ihned po volbách opět dostala na třetí místo t.j. stala se  letňanskou zastupitelkou.  To je celkem známá věc, že si strany dávají na přední místa známé osobnosti, které jim ihned  po volbách umožní se dostat tam,  kam chtějí  v našem případě do obecního zastupitelstva. Nemám tyhle čachry  rád,  ale je to celkem běžný postup, který ovšem moc neuznávám.  Co je podle mne špatné je to, že je paní Michela Řepová, zastupitelkou  za TOP 09 a zároveň je jednatelkou radniční organizace Letňanská sportovně kulturní do které byla navržena opět za TOP 09 paní Ivetou Lojkovou.  Když už to není střed zájmů, tak není to  náhodou poškození dobrých mravů? 

Olaf Deutsch, předseda Zdravé Letňany o. s.

 

Michaela Řepová zastupitelka   3 místo na KL TOP09 Letňany   zdroj

 

Volební výsledek TOP 09 Letňany

TOP 09  (3 zastupitelé - 14,29 %)

1.  Iveta Lojková zástupkyně starosty MČ Praha 18 46 let 819 6,79 %

2. PaedDr. Lenka Pospíšilová učitelka 53 let 729 6,04 %

3.  Václav Šorel spisovatel 77 let 647 5,36 %

 Zvolení zastupitelé :  zde

Související článek ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STR8 POMOZTE NAM NAJIT BERANKAVážení čtenáři, dovolujeme si vás oslovit s žádostí o pomoc při hledání beránka, který byl odcizen z areálu Mateřské školy Havířovská. K odcizení sochy beránka došlo mezi 29. srpnem 15 hod. a 1. zářím 10 hod. Ve věci odcizení je vedeno trestní řízení policií ČR. Jakoukoli informaci, která povede k dopadení pachatele, odměníme! Dětem z mateřinky beránek chybí.

Zdroj: letnany.cz

Strana 107 z 119