Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

matepravovedetRMČ schválila 13. prosince 2017 uzavření smlouvy se společností ELEMENT LETŇANY s.r.o., IČ 03690300, se sídlem U nemocnice 430, Kolín, na nájem částí pozemků parc.č. 629/138 o výměře 223 m², parc.č. 629/251 o výměře 989 m² a parc.č. 629/252 o výměře 470 m² tj. celkem 1.682 m². Smlouva bude uzavřena na dobu určitou od 01.01.2018 do 15.08.2018 za nájemné ve výši 2 Kč/m²/den. Dále RMČ souhlasí se zřízením čtyř sjezdů z pozemku parc.č. 629/251 k.ú. Letňany na komunikaci Tupolevova. Sjezdy budou dočasné (šířky 6 m) a budou sloužit pro zásobování stavby „Oplocení staveniště pro bytový dům Element Letňany“ Stavebníkem je společnost ELEMENT LETŇANY s.r.o., IČ 03690300, se sídlem U nemocnice 430, Kolín.

Zdroj : ZÁPIS Z 27. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 18 13. PROSINCE 2017 Stanovisko ke stavbě „Oplocení staveniště pro bytový dům Element Letňany“ – revokace, bod č. 22

 Co je to bytový dům Element Letňany?

Jedná se o bytový dům umístěný v Tupolevově ulici. Dům má celkem 107 bytů. Výstavba projektu, jehož developerem je Geosan Development, bude zahájena v lednu 2018. Předpokládaným termínem dokončení je konec roku 2019, budoucí obyvatelé domu by se tak mohli nastěhovat počátkem roku 2020.

element letnany

Další informace :zimreality

 

beffc8a2c4c664b9033154aceddf7f83 denik 630Po prodloužení metra C o zhruba dva kilometry na sever volá městská část Čakovice už dlouhé roky a od letošního jara v tom úsilí podniká oficiální kroky. „Věřím, že je to na dobré cestě. Jsme totiž nejdynamičtěji se rozvíjející oblast Prahy,“ tvrdí starosta Čakovic Alexander Lochman (STAN).
Takzvanou vyhledávací studii k případné dostavbě linky C dostane vedení metropole na stůl už v lednu. „Analýza je zaměřená na vedení trasy a optimální umístění stanic. Praha hodlá podnikat další kroky právě na základě výsledků této studie,“ upřesnila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.
Delší „céčko“ pro desítky tisíc lidí  Podle starosty Lochmana se Čakovice stávají významnou spádovou oblastí pro zhruba 4050 tisíc lidí. Konkrétně jde o obyvatele Kbel, Vinoře nebo nedalekých obcí Středočeského kraje. Přibližně o šest tisíc obyvatel by se brzy měly zvětšit i samotné Čakovice. Majitel průmyslového areálu Avia Odien Real Estate a.s. chce totiž jeho výraznou část přeměnit kromě kanceláří nebo logistických center i na rezidenční oblast.
Čakovická radnice proto využila letošní začátek jednání o změně územního plánu v areálu Avie k vlastní iniciativě ohledně prodloužení metra. „Naše podmínka je zajištění osobní i veřejné dopravy v lokalitě. Proto žádáme, aby investor vyčlenil určitou územní rezervu tak, aby tam mohla vzniknout nová konečná stanice metra. Investor se s naším požadavkem ztotožnil,“ sdělil Pražskému deníku Lochman a mluvčí investiční společnosti zájem o metro potvrdila.
Zvažovaná budoucí podoba stanice metra D Písnice. Právě tuto stanici by měla spojit nová silnice se středočeskými obcemi.
Představitelé Čakovic považují za ideální místo pro budoucí stanici sousedství vlakové zastávky právě v areálu Avie. Vznikl by tím prý komunikační uzel, na kterém by se finančně podílel zmíněný soukromý investor. Nový úsek „céčka“ může mít kromě konečné v Čakovicích ještě jednu zastávku v centru Letňan.

Číst dál: Metro C do Čakovic má zamířit pod zem, doporučuje expert z ČVUT

 

Vážená paní Kolínská,

 mám na Vás otázku ohledně výstavby v MČ Praha 18 Letňany. Neustále zde probíhá stavba nových a nových obytných domů, již kvůli nim padly i zahrádky v oblasti 'havraňáku', kde vznikla Rezidence Veselská. Nové domy jsou náporem jak na dopravu, parkovací místa a v neposlední řadě ubývá volných zelených ploch. Opakovaně dochází k jednání s ROPIDem, který údajně nemá finanční možnosti k posílení metra a nemá jak více posílit autobusy v oblasti Starých Letňan. V tomto týdnu přibylo na sídlišti u zastávky Fryčovická nové ohrazení, kvůli výstavbě 11 patrového domu. Podotýkám, že výstavba byla schválena uvnitř vnitrobloku, kde jsme rádi za kousek zeleně. Taktéž si asi s novými "sousedy" budeme koukat do talířů, protože prostoru není tolik, aby nebylo vidět z oken do oken již stávajících domů. Zřejmě se nikdo nezabýval problémem parkování, který trápí celé Letňany, hlavně pak při kulturních akcích. Letňany musí také neustále navyšovat počet míst v MŠ, kdy pokud to lze, se pravidelně dočteme, že k MŠ bylo přistaveno nové patro, aby pojmula dalších 15 dětí. To je přímo zázrak, když si uvědomím, že každou chvíli mají Letňany o desítky nových obyvatel více.

Vzhledem k tomu, že při položení dotazu na naši MČ jsem se nedočkal přijatelné odpovědi, kdy jediné co jsem se dozvěděl, že MČ s tímto problém, tj. zahušťováním sídliště, nic nezmůže, protože je územní plán v kompetenci magistrátu, píši tedy doufám osobě odpovědné a spoléhám, že se dozvím něco stěžejnějšího. Doufám také, že problém s neúnosným zabydlováním již hustě osídlených městských částí, začne někoho zajímat. Jistě by se ani Vám nelíbilo koukat na již hotovém sídlišti do bytu v novém domě pár metrů od Vaších oken. Se vším tím souvisí, že na sídlišti již není ani chvíle ke klidnému odpočinku, buď se zde koná koncert a je zde spousta rozlezlých návštěvníků a nebo se zde staví, kope, či "opravuje". Mimochodem článek publikovaný na fb stránce hlavního města je úplně proti aktuální situaci, která se děje asi nejen v Letňanech: http://praha.idnes.cz/promena-sidliste-cerny-most-ipr-daf-/praha-zpravy.aspx?c=A170714_2338665_praha-zpravy_nub

Přeji příjemný den a děkuji za Váš čas.

František Vítek

Číst dál: Otázka Letňanského občana na Petru Kolínskou ohledně výstavby v MČ Praha 18 Letňany

Pokud jste si mysleli, že staré představy komunistických plánovačů na vybudování vysočanské radiály patří minulosti, jste na omylu. Dne 30. června Rada městské části Prahy 9 pověřila radního Tomáše Holečka (ODS), aby předal magistrátu přání politického vedení radnice na změnu územního plánu. Změnu, jež by umožnila zbudování zmíněné radiály. Radiály, jež v roce 2013 konečně z územního plánu zmizela… Radiály, proti níž jsme celou dobu naší existence bojovali, a kvůli které jsme vlastně vznikli.

Číst dál: Info od Krocana: Další tunel na obzoru? Devítka chce „vysočanskou Blanku“

LIDLProdejna Lidl v ulici Tupolevova bude na přelomu května a června uzavřena. Počátkem příštího roku ji nahradí úplně nový typ prodejny založený na ekologických principech.

Zákazníci se mohou těšit na moderní prostory, díky kterým bude nakupování komfortnější. Nová budova Lidl se bude od ostatních prodejen lišit již na první pohled – a to moderním architektonickým pojetím, uspořádáním vstupního zádveří, vzdušným, velkoryse pojatým interiérem s dostatkem denního světla, minimalistickým použitím barev či novým osvětlením.

Číst dál: V Tupolevově ulici vyroste prodejna nové generace

Strana 11 z 119