Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

STR17 ZAPISY DO MS 2017 1Zápisy k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2017/18 proběhly ve dnech 3. a 4. května 2017 na všech mateřských školách, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 18.

Celkem bylo podáno 519 přihlášek, po odstranění duplicit bylo 320 přihlášených dětí, přičemž školky mohly nabídnout pro příští školní rok celkem 179 volných míst.

Dle předběžných výsledků nebylo přijato 141 dětí, z tohoto počtu však 84 dětí nesplnilo kritéria pro přijetí a zbývajících 57 dětí sice kritéria splnilo, avšak nebyly přijaty z důvodu nedostatku míst.

Číst dál: Zápisy do školek pro školní rok 2017/2018

STR6 DESATERO PROBLEMU 2017 1Městská část Praha 18 v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21 pořádala 15. května 2017 veřejné projednání Desatera problémů Letňan.

Tohoto setkání se zúčastnilo 63 občanů, včetně zaměstnanců úřadu městské části, zástupců vedení radnice a dalších hostů. Letňanští obyvatelé všech generací si přišli popovídat o problémech, které je trápí, a možnostech jejich řešení.

Číst dál: Na radnici se nad problémy městské části sešly všechny generace

matepravovedetJsou pracovití, pokorní, skromní, stateční… V životě dokázali úžasné věci. Ale jen málokdo ví, jak výjimečnými osobnostmi jsou a jaké jsou výsledky jejich činnosti. Žijí i v Letňanech – možná někde blízko vás… A zaslouží si naše uznání.

Číst dál: Máte svého favorita na ocenění MČ Praha 18?

korupcehloubetinMěstská část Praha 18 pořádá veřejné diskusní fórum 10 problém Letňan, v jehož průběhu budou moci občané Letňan diskutovat se zastupiteli a úředníky městské části o problémech, které je trápí. Fórum se uskuteční v pondělí 15. května 2017 od 16 hodin v místnostech 4.04 a 4.05 ve 3. patře budovy Úřadu MČ Praha 18, Bechyňská 639, Praha - Letňany.

témata:

    • úřad a občan, služby
    • životní prostředí, bezpečnost a doprava
    • zdravotní, sociální oblast a zdravý životní styl
    • školství, sport, kultura a volný čas
    • ekonomika, výstavba a strategický rozvoj.

 Zdroj: letnany.cz

Poznámka předsedy spolku Zdravé Letňany.

Číst dál: DISKUSNI_FORUM_2017

AC DC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V souvislosti s pořádáním koncertů a kulturních akcí na Letišti Praha Letňany dojde i letos k dopravním omezením - k uzavření některých pozemních komunikací a tím omezení vjezdu do Letňan vždy v den konání akce/koncertu.

Na základě doporučení speciálně zřízené komise Rady MČ Praha 18 a po dohodě s Policí ČR vydá městská část Praha 18 pro své občany vjezdové rezidenční karty, které budou platit pro všechny uvedené akce, a to po celou dobu uzávěry, i v případě, kdy by policisté z vážných důvodů přistoupili k dřívějšímu uzavření ulic.

Kartu je možno vyzvednout od 6. března 2017 v úředních hodinách v podatelně Úřadu MČ Praha 18 v přízemí radnice, Bechyňská 639, Praha – Letňa

Rezidenční vjezdovou kartu může obdržet:

Fyzická osoba, která má místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba, která je vlastníkem nemovitosti, nacházející se ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, výpisu z katastru nemovitostí a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba s nájemní smlouvou k pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, nájemní smlouvy a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Právnická nebo fyzická osoba, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení dokladu o sídle firmy nebo provozovny a OTP vozidla, na které bude karta evidována).

Karta je nepřenosná a musí v ní být vyplněna registrační značka,  jinak je neplatná! Přesné informace k uzávěrám a k přijatým opatřením budou průběžně zveřejňovány v Letňanských listech, na webových stránkách www.letnany.cz a na facebooku Naše Letňany.

Veškeré dotazy, týkající se rezidenčních vjezdových karet, je možno směřovat na vedoucí Odb. dopravy a životního prostřední ÚMČ Praha 18 Ing. Janu Káparovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Zdroj:letnany.cz

Strana 99 z 119