Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Informace z radnice MČ Praha 18

korupcehloubetinMěstská část Praha 18 pořádá veřejné diskusní fórum 10 problém Letňan, v jehož průběhu budou moci občané Letňan diskutovat se zastupiteli a úředníky městské části o problémech, které je trápí. Fórum se uskuteční v pondělí 15. května 2017 od 16 hodin v místnostech 4.04 a 4.05 ve 3. patře budovy Úřadu MČ Praha 18, Bechyňská 639, Praha - Letňany.

témata:

    • úřad a občan, služby
    • životní prostředí, bezpečnost a doprava
    • zdravotní, sociální oblast a zdravý životní styl
    • školství, sport, kultura a volný čas
    • ekonomika, výstavba a strategický rozvoj.

 Zdroj: letnany.cz

Poznámka předsedy spolku Zdravé Letňany.

Číst dál: DISKUSNI_FORUM_2017

AC DC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V souvislosti s pořádáním koncertů a kulturních akcí na Letišti Praha Letňany dojde i letos k dopravním omezením - k uzavření některých pozemních komunikací a tím omezení vjezdu do Letňan vždy v den konání akce/koncertu.

Na základě doporučení speciálně zřízené komise Rady MČ Praha 18 a po dohodě s Policí ČR vydá městská část Praha 18 pro své občany vjezdové rezidenční karty, které budou platit pro všechny uvedené akce, a to po celou dobu uzávěry, i v případě, kdy by policisté z vážných důvodů přistoupili k dřívějšímu uzavření ulic.

Kartu je možno vyzvednout od 6. března 2017 v úředních hodinách v podatelně Úřadu MČ Praha 18 v přízemí radnice, Bechyňská 639, Praha – Letňa

Rezidenční vjezdovou kartu může obdržet:

Fyzická osoba, která má místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba, která je vlastníkem nemovitosti, nacházející se ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, výpisu z katastru nemovitostí a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba s nájemní smlouvou k pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, nájemní smlouvy a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Právnická nebo fyzická osoba, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení dokladu o sídle firmy nebo provozovny a OTP vozidla, na které bude karta evidována).

Karta je nepřenosná a musí v ní být vyplněna registrační značka,  jinak je neplatná! Přesné informace k uzávěrám a k přijatým opatřením budou průběžně zveřejňovány v Letňanských listech, na webových stránkách www.letnany.cz a na facebooku Naše Letňany.

Veškeré dotazy, týkající se rezidenčních vjezdových karet, je možno směřovat na vedoucí Odb. dopravy a životního prostřední ÚMČ Praha 18 Ing. Janu Káparovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Zdroj:letnany.cz

HLAD 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastupitelstvo MČ Praha 18 odsouhlasilo dotace v oblasti sportu, kultury a sociální oblasti:

Dotace MČ Praha 18 v  sociální oblasti na rok 2017

Dotace: sociální oblast

 

Dotace MČ Praha 18 v oblasti sportu na rok 2017

Dotace:oblast sportu  

 

Dotace MČ Praha 18 v oblasti kultury na rok 2017

Dotace: oblasti kultury

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MetroPražané si budou muset zvykat na další změny v MHD. Není to ještě ani půl roku od tzv. srpnové tramvajové revoluce a jen pár týdnů méně od říjnových změn u autobusů a už se plánuje nové přečíslování desítek tramvajových a autobusových linek. Společnost Ropid, která organizuje dopravu v metropoli, chce na přelomu dubna a května nahradit noční tramvaje a autobusy začínající číslicí 5 číslicí 9. Má to být součástí rozvoje integrace ve Středočeském kraji. Pro nás je pozitivní, že na lince C bude zrušen v ranní špičce pásmový provoz v úseku Letňany – Ládví. Na všech linkách pak bude navíc od konce dubna zkrácený večerní interval 7,5 minuty prodloužen až do období po 22. hodině.

Zdroj:letnany.cz  

 

 

 

 

 

Radnice 4Městská část Letňany vložila na svoje webové strnky organizační plán zimní údržby 2013/ 2014 s  mapovým přehledem černě vyznačených úseků místních silničních komunikací a chodníků, na kterých se nezajišťuje sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí ( neudržované chodníky ).

Plán údržby Zde