Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Informace z radnice MČ Praha 18

Radnice

 

Základní škola Fryčovická zrekonstruuje své atrium
ZS FRYCOVICKA atriumSoučasný stav zeleně a zpevněných ploch atria Základní školy Fryčovická si vyžádal sanace a odborné úpravy.
Rada na svém 22. zasedání roku 2013 schválila výsledek výběrového řízení na dodavatele stavby Sanace zelených a zpevněných ploch atria ZŠ Fryčovická. Realizátorem stavby bude Flowereffect s nabídkovou cenou bezmála 300 tisíc korun.
Číst dál: Z jednání Rady a Zastupitelstva MČ Praha 18 (1/2014)

 

logo  letnanyNovou tradici s pracovním názvem „Ivan, Olda a Iveta přejí veselé Vánoce z letňanské radnice“ chce zavést vedení městské části Praha 18 u příležitosti otevření nového náměstníčka při Tupolevově ulici. V rámci vánočních trhů tu budou ve středu a ve čtvrtek, 18. a 19. 12., rozdávat starosta „osmnáctky“ Ivan Kabický a jeho zástupci Oldřich Miffek a Iveta Lojková rybí polévku s opraženou houstičkou. Akce bude probíhat po oba uvedené dny, tedy ve středu a ve čtvrtek, od 16 do 17,30 hodin. Ve výrazně označeném stánku městské části Praha 18 budou zastupitelé zdarma zájemcům servírovat horkou polévku a k tomu přidávat kartičky s vánočním přáním. Celkem bude pro tyto účely přichystáno 500 porcí tohoto tradničního českého pokrmu. O dobrou náladu a  příjemnou atmosféru se vedle „tří králů z radnice“ postará i hudební doprovod. Letňanští radní chtějí tímto originálním způsobem popřát občanům své městské části krásné Vánoce a vše nejlepší do nového roku.
 

 

Toužimská SCHVALENE ZAMERY PRINESOUPřevzal jsem po svém předchůdci panu Zástěrovi oblast dopravy. Protože jsem neměl k dispozici žádné kontakty, a v kanceláři navíc nezůstaly žádné podklady, musel jsem se nejdříve seznámit se skutečným stavem. Zjistil jsem, že je zpracována řada dosud nerealizovaných a v mnoha případech nerealizovatelných projektů a další jsou rozpracovány. Nepatřím mezi ty, kteří se chtějí zalíbit, ale jde mi o to, aby peníze na projekty a jejich uskutečnění byly vynaloženy účelně. Proto jsem provedl revizi záměrů a dále doporučuji ty, které jsou obecně prospěšné. O dvou připravených k realizaci chci čtenáře Listů informovat.
Číst dál: Schválené záměry přinesou více parkovacích míst

 

Podchod  avie 3V článku „Panebože za co…“ uvádí pan Pavlíček, že se nic neděje okolo podchodů na Veselské, které jsou nevyužívané a hyzdí Letňany. Musím s ním souhlasit. Když jsem převzal po panu Zástěrovi agendu zástupce starosty pro dopravu, měl jsem prázdný stůl. Spolu s pracovníky oddělení dopravy na letňanské radnici jsem se začal prokousávat problémy dopravy. Ale k samotným podchodům. Patří hl. m. Praze a je těžké prosadit jejich demolici. Právě dnes 5. prosince 2013 jsem se zúčastnil předání tzv. předání staveniště. Znamená to prakticky zahájení likvidace podchodu u Avie. Ještě do konce roku by se měla zbourat stavba nad podchodem u Avie a na jaře stavba u Letovské. Zároveň máme zpracován projekt propojovacího chodníku mezi Letovskou a Veselskou a nyní probíhá inženýrská činnost k získání územního rozhodnutí a stavebního povolení.
Číst dál: Reakce zástupce starosty MČ Letňany na článek "Panebože za co.......

 

logo  letnanyV souladu s metodikou Místní agendy 21 byly prostřednictvím ankety uveřejněné v červnovém vydání Listů povrzeny výsledky letošního veřejného diskusního fóra Deset problémů, které se konalo v první polovině května v obřadní síni radnice.
Přinášíme vám konečný seznam problémů, které občany městské části Praha 18 nejvíce „pálí“.
Číst dál: Už víme, co Letňanské nejvíce trápí - vyhodnocení červnové ankety - pozdě ale přeci