Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdravé Letňany

 WalterJe zvykem, nebo možná bylo zvykem, že se během roku každý předseda vyjádří k  činnosti svého výboru.  Proto se po vyzvě k  činnosti Kontrolního výboru ZMČ vyjádřil i jeho předseda, člen zastupitelského opozičního klubu Zdravé Letňany pan Zbyněk Walter.  Možná je to náhoda, možná to byl  záměr,  ale tento rozhovor se do dubnového čísla Letňanských listů prostě "nevešel". Vzhledem k tomu, že si nejsem jist, zda si tento rozhovor budete moci v dalších listech přečíst, rozhodl jsem se  pro jeho možná předčasnému zveřejnění na webových stránkách našeho spolku.Olaf Deutsch, letňanský zastupitel, předseda spolku Zdravé Letnany z. s.

Číst dál: Co se nedostalo do dubnových Letňanských listů - nebyl to záměr?

 

alcaponeprstCo je pro letňanskou radnici nejdůležitější v době krize? Vlastní propagace a odměny pro věrné!

V době, která je mimořádně složitá a představuje velký tlak na veřejné rozpočty, připravil radní Lněnička půlroční smlouvu na „PR aktivity“ pro svou dlouholetou obdivovatelku a zuřivou obhajovatelku, která vždy neochvějně stála po jeho boku a jako bojovná lvice hájila zcela nekriticky všechny jeho kroky, mimo jiné v různých debatách na facebooku.

Číst dál: ČTVRT MILIONU ZA PR PRO RADNÍHO LNĚNIČKU

Aktuální přehled  událostí o COVID-19 na stránkách MZČR najdete :  ZDE

eaitngpaper03Rozpočet naší městské části na rok 2020 přináší pozitivní zprávy zejména do oblastí školství, dopravy a úklidu, tedy oblastí, které nás nejvíce pálí.  Jeho struktura však je až bizarně úsměvná. Oficiálně jsme na Zastupitelstvu schvalovali schodek 20 mil, který je vlastně schodek 58 mil, i když vlastně 83 mil. Jak je to možné? První číslo nám předložila vládnoucí koalice ke schválení. Druhé číslo je první rozpočtová změna navržená, a koalicí schválená, ihned po schválení rozpočtu. Jak jsme se dozvěděli od pana starosty, Zdeňka Kučery, zvýšení výdajů o 38 mil vlastně není žádné zvýšení výdajů, ale pouze „účetní položka“ která na konečné číslo nemá vliv. Pochopitelně se o žádnou pouze „účetní položku“ nejedná. Podobné „účtování“ vidíme i u  stranického předsedy našeho pana starosty, předsedy vlády Babiše, který rovněž čerpá různé rezervy, aby rozpočet vypadal opticky příznivější.  No a poslední, nejvyšší číslo, je schodek bez využití vytvořených rezerv z minulých let.

Číst dál: Řídit Letňany jako firmu - a po nás potopa

matepravovedetV pátek se konala schůze na Magistrátu HMP za účasti radního pro školství a sport Víta Šimrala, předsedy komise pro sport Ladislava Kosa, místopředsedy výboru pro územní plán, senátora Lukáše Wagenknechta, zástupců Prahy 18, Prahy 9, SK Prosek a zástupců petičního výboru Nový Prosek.  MČ Praha 18 zastupoval  místostarosta Ondřej Lněnička a radní Martin Halama ,  chyběl starosta MČ Praha 18 ale  i odpovědný radní za sport pan Stanislav Nekolný.   Cílem jednání bylo najít vyhovující řešení pro záchranu stávajícícího  neutěšenhého  stavu sportoviště SK Prosek.

Závěry ze schůze jsou následující:l

 - Radní Šimral dává změnu územního plánu, požadovanou SK Prosek a doporučenou radou Letňan, do souvislostí s existencí míst ve zdejších školách.
- Radní Šimral navštíví co nejdříve  sportoviště SK Prosek, aby se seznámil se stavem věcí a podle toho navrhne řešení.
- pan radní uznal, že současně navrhované řešení není nejlepší a bude brát v potaz názor občanů, kteří podepsali petici proti zástavbě v areálu SK Prosek.
- Místopředseda Výboru pro územní plán Tomáš Murňák uznal, že požadovaný koeficient G je dosti vysoký.
- Senátor Wagenknecht se bude snažit docílit, ve spolupráci s magistrátem, investic do opravy haly a umělého hřiště. Toto řešení se zdá i radnímu pro sport jako vhodnější a bude se snažit najít prostředky v rozpočtu Prahy.

Na závěr něco málo k výzvě, kterou nám předal místostarosta Lněnička, který inicioval zřízení fondu pro sport a tělovýchovu v Letňanech a chce tímto způsobem navýšit finanční podporu do letňanského sportu. Petičnímu výboru se to zdá tato již několikráte zveřejněná aktivita pana místostarosty jako čirý populismus, vzhledem ke všem souvislostem, které od začátku listopadu popisujeme v souvislosti s SK Prosek.

Milan Balahura a OLaf Deutsch,  za petiční výbor Nový Prosek

 

 

Strana 16 z 42