Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdravé Letňany

deutsch2Ve čtvrtek 17. 3. 2010 ve 14.00 hodin proběhla další přednáška pro seniory, kterou pro místní seniory zorganizoval klub seniorů ve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství . Pro seniory přednášela pracovnice Krajské hygienické stanice v Teplicích Mgr. Miroslava Slavíková a Olaf Deutsch z Ministerstva zemědělství. V téměř dvouhodinové přednášce, která proběhla v prostorách sportovní haly v Třinecké ulici  v útulném klubu seniorů, se mluvilo o nemocích souvisejících s nesprávným stravováním  a o možnostech, jak se jich vyvarovat. Nechyběly ani informace o metodách zajištění bezpečnosti potravin praktikovaných v ČR.        V průběhu přednášky lektoři odpovídali na dotazy seniorů na téma závadné potraviny v supermarketech.     

Olaf Deutsch

 

pednkaVe čtvrtek 16. 12. 2010 proběhla přednáška pro seniory, kterou organizoval pan Olaf Deutsch z Ministerstva zemědělství. Hodinové přednášky, která   proběhla v letňanském klubu seniorů v nově  rekonstruovaných prostorech sportovní haly Třinecká  se zúčastnilo  celkem 26 seniorů. 

 Účastníci akce se  dozvěděli   problematiku funkčnosti systému bezpečnosti potravin v ČR a  základní informace o službách Informačního centra bezpečnosti potravin. Přítomní si odnesli dárečky s logem  webových stránek Viscojis.cz , ale také měli možnost si vysoutěžit kuchařku  Valaši a ovce. Po  přednášce  předseda klubu zodpověděl  několik  dotazů k problematice bezpečnosti potravin, zdravé výživy a E-kodů. 

autor: OLaf Deutsch

toto: Petr Erben

 

 

Zdrave_Letnany_zelenaZdravé Letňany byly založeny jako občanské sdružení v lednu roku 2013 dle zákona číslo 83/1990 Sb.  O sdružování občanů ve znění pozdějších předpisů. Registraci Stanov občanského sdružení provedlo Ministerstvo vnitra České publiky dne 10. 1.   2013 pod číslem VS/1-1/91523/13-R
IČO organizace  01334255, v roce 2015 se dle nařízení změnily  na spolek s názvem Spolek Zdravé letňany r. s.


Kdo  jsme

Zdravé Letňany je nezisková organizace, která spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí a život v Letňanech. Věříme, že přírodní prostředí  není pouze darem, ale také závazkem uchovat jej do budoucna. Svoji činnost opíráme o dva pilíře – zapojení veřejnosti, odborné argumenty a komunikaci s občany. 
Budeme pomáhat občanům Letňan ve stavební problematice, organizovat petiční akce v oblasti Letňan, poskytovat informace o dění v Letňanech na webových stránkách a fb.  


Sdružení  pracuje ve dvou základních programech:
1) Ochrana přírody –  podporujeme zlepšení životního prostředí v Letňany a omezení likvidace zeleně ustupující stavební činnosti v Letňanech.


2) Stavební práce – zajistíme občanům Letňan základní informace o rozestavěných stavbách v Letňanech, které se budou dotýkat jejich budoucnosti žití v Letňanech.

ICM_upraven

 

Naše motto:   " Jsme všichni z Letňan,  proto je naší prioritou dělat aktivity pro občany Letňan"

Strana 42 z 42