Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdraví

„Studentský lékař“ je projekt vytvořený společností Moje ambulance a.s. „na míru“ potřebám studentů. Držitelé karty ISIC, kteří se zaregistrují u společnosti Moje ambulance a.s. v rámci projektu „Studentský lékař“ mohou využívat všech standardně nabízených služeb a zároveň nadstandardních výhod.

matepravovedet

Portál Online ambulance je mezi uživateli oblíbený pro svou jednoduchost a přehlednost. Z pohodlí domova či kanceláře umožňuje kontakt s lékařem, obsahuje také online diagnostiku zdravotních potíží, kdy stačí několik kliknutí k objevení problému. Nechybí ani přehledná encyklopedie nemocí. Tento internetový projekt slouží jako snadné řešení zdravotních problémů a pro klienty Mojí ambulance (ISIC studentský lékař) je služba samozřejmě zdarma. Pro ostatní bude v nové verzi připravená 14denní zkušební verze.

Portál byl spuštěn již minulý rok a jeho návštěvnost i oblíbenost neustále roste. V současnosti odstartovala nová verze portálu.

 

 

 

Standardní výhody pro držitele karty ISIC:

•12 hodinová ordinační doba
•Funkční objednávkový systém
•Kvalitní lékařská péče a erudovaný personál
•Online registrace
•Online objednávání
•Služby OnlineAmbulance.cz
•Komunikace skrze sociální sítě – Facebook, Twitter, Google Plus
 

Více informací naleznete na webu isic.cz

 

Zdroj: NICM

.

bunŠkolní jídelna a v ní připravované obědy jsou pro mnohé, kteří jídelnu v době své školní docházky navštěvovali, nezapomenutelným „zážitkem“.  Ne nutně se ale musí jednat o zážitky negativní. Dokazuje to čtvrtý ročník soutěže o Nejlepší školní oběd 2013. V té soutěží školní jídelny z celé republiky v přípravě zdravých a přitom velmi chutných jídel, na které se strávníci i doslova těší!

 

Letošní téma soutěže je Drůbež v jídelníčku školních jídelen. A pokud jste si v této chvíli představili smažený kuřecí řízek, tak tato asociace nebude úplně přesná. Protože úkolem pracovníku jídelny je příprava kompletního moderního poledního menu o třech chodech se zaměřením na zdravé stravování s hlavní surovinu, kterou je právě drůbež.

Soutěž byla vyhlášena 1. února 2013, ale přihlašovat se může jakákoliv školní jídelna z celé České republiky do 30. dubna letošního roku prostřednictvím internetových stránek www.zijzdrave.cz. Na této adrese jsou také přesná pravidla soutěže. Neváhejte tedy a přemluvte kuchařky, kuchaře nebo rovnou vedení vaší školní jídelny, aby se do soutěže přihlásili. Stačí splňovat několik jednoduchých podmínek – například jídelna musí své prezentované menu v soutěži běžně nabízet ve svém jídelním lístku, jídlo samozřejmě musí odpovídat zásadám zdravého stravování a cena za přípravu jedné porce nesmí překročit 34 Kč. První kolo probíhá korespondenční formou, to znamená, že k přihlášce soutěžící přiloží obrazovou prezentaci jídel, jejich recepty včetně technologického postupu a vypočtené částky za jedno menu. Odborná porota pak ze všech došlých přihlášek a prezentací vybere deset postupujících do finálového kola, které bude probíhat 27. srpna 2013 v Praze. První tři finalisté pak pro svou jídelnu získají finanční příspěvek na nákup kuchyňského vybavení. Soutěž vyhlašuje Všeobecná zdravotní pojišťovna, Společnost pro výživu a hlavní město Praha v rámci programu Žij zdravě.

Pavel Dvořák, regionální redaktor, kraj Praha

Zdroj: Remix