Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volný čas

269 bikeprague lowres-200x133Už ve svém druhém ročníku láme bikový závod Genesis Bike Prague rekordy. Letos se očekává účast téměř dvou tisícovek závodníků, což ho staví do role největší cyklistické akce v Praze. Unikátní bikový zážitek, při kterém se až na trati mohou účastníci rozhodnout, zda pojedou trať na 35 či60 kilometrů, vyráží od Galerie Butovice v sobotu 22. června ve 12 hodin. Pokud závodníci chtějí zažít něco netradičního a užít si v cyklistickém sedle trochu dřiny, mají stále šanci. Do závodu Genesis Bike Prague se mohou registrovat v pátek od 12 do 20 hodin nebo v den závodu 22. června od 7 do 11 hodin a to přímo v prodejně Intersport v Galerii Butovice. Startovné na místě je 500 korun, pro děti 50 korun. Pro nejmenší bikery jsou připraveny ve čtyřech věkových kategoriích čtyři různě dlouhé trasy. Během celého závodního dne navíc bude zajištěno hlídání dětí. Z Butovic vyráží trasa přes nádherné výhledy kolem Cukráku a přes tamní lesy a louky do Chráněné krajinné oblasti Českého krasu. Podle svých možností se rozhodněte, zda zvolíte šedesátikilometrovou trasu pro zdatnější bikery nebo pro začátek jen přičichnete k cyklistickému dobrodružství na pětatřicetikilometrové trase.
Závodu se kromě dvou tisícovek nadšených hobíků zúčastní také hokejisté Sparty, fotbalisté Dukly, horolezec Radek Jaroš nebo bývalý slavný cyklista Jan Hruška se svým týmem.
Další informace k závodu Genesis Bike Prague, který startuje od Galerie Butovice, najdete na http://www.bike-prague.cz/.  
Zdroj: NICM
isic 0S ISIC, nebo ITIC kartou mužete získat až 50% slevy na letní festivaly 2013! Přijďte si do NICM pro svého ISICa, nebo na jakékoliv jiné prodejní místo a využívejte mnoha slev také ve spoustě obchodů!
 
Přehled festivalů, na kterých můžete uplatnit slevu najdete na webu isic.cz ZDE.
 
Databázi slev na dalších místech v ČR i v zahraničí  najdete ZDE.
 
Stejně jako má Petřín rozhlednu, Václavské náměstí Muzeum a Pražský Hrad Chrám sv. Víta, má pražská Vltava Primátorky ČSOB Pojišťovny. Tradice, která se odehraje v samém srdci hlavního města už posté, slaví významné jubileum. Jede se od 7. do 9. června 2013, dobře si to datum zapište.  Jeden z nejstarších závodů v Česku je unikátní hned z několika důvodů. Jede se v samém srdci Prahy, zázemí má na oblíbeném Rašínově nábřeží a sledovat ho můžete například z Palackého či Železničního mostu. Raritou, která zvyšuje atraktivitu závodu, je pak zatáčka přímo pod Vyšehradem. Právě podle toho, jak se z ní závodníci vypořádají, se rozhoduje, kdo zvítězí. Se závodem je rovněž spojena výstava velkoformátových fotografií mapující stoletou historii závodu. Fotografie o velikosti 2 x 3 metry jsou vystaveny na náplavce Rašínova nábřeží a budou přístupné pod širým nebem až do konání Primátorek 9. června 2013.
 
Více informací najdete na http://www.primatorky.cz/.
Ve dnech od 16. do 19. května 2013 se na Výstavišti Praha - Holešovice uskuteční 19. mezinárodní knižní veletrh a literární festival pod záštitou ministryně kultury ČR, primátora hlavního města Prahy a starosty MČ Praha 7.
 
svet knihy-200x133Svět knihy je největší knižní akce v České republice, kam přijíždějí vystavovatelé a hosté z více jak 30 zemí a regionů celého světa. Během čtyř dní se mohou návštěvníci seznámit s takřka kompletní českou produkcí, po loňském úspěšném návratu antikvářů, se letos plánuje rozšíření jejich prezentace na veletrhu. Čestným hostem letošního ročníku bude Slovensko, jež v roce dvacátého výročí našeho rozdělení chystá pro návštěvníky atraktivní program zahrnující čtení slovenských autorů, výstavy, debaty i zajímavé soutěže.
 
Hlavní témata veletrhu:
Rozmanité cesty poezie
Čteme jedním dechem aneb Když se řekne bestseller
Bloger spisovatelem, spisovatel blogerem
Veletrh Svět knihy Praha je populární mezi širokou čtenářskou veřejností – pravidelná návštěvnost se pohybuje kolem 40 000. Pořadatelé nabízejí v rámci literárního festivalu celou řadu pořadů - odborných seminářů a konferencí, ale i setkání se spisovateli a autorská čtení, prezentace nakladatelských domů, oceňování edičních a tvůrčích počinů. Součástí doprovodného programu jsou i filmová a divadelní přehlídka Svět knihy ve filmu a Svět knihy na jevišti, kde se prezentují díla inspirovaná literárními předlohami.
 
Bližší informace o otevírací době a cenách vstupného na veletrh zjistíte ZDE.
 
Zdroj:  NICM
 
 

Po celý květen se můžete na pódiu v parku u Klubu Klamovka těšit na kulturní program v rámci Májových slavností. Během festivalu proběhne několik koncertů mladých kapel např. Noisetrap a Magnetikum, divadelních představení, oblíbených zápasů v improvizaci i akcí pro děti. Vše završí tradiční lidové Máje s programem pro dospělé i děti. Vstup na akce v rámci „Májovek“ je zcela zdarma.

klamovka-200x76Májové víkendy si můžete snadno zpestřit některou z následujících akcí. Podium najdete v parku Klamovka nedaleko zastávky. Můžete tak spojit kulturní představení i s piknikem nebo procházkou. V případě nepřízně počasí se program bude přesouvat do krytých prostor klubu. Jedinou akcí s placeným vstupem je tradiční Improzápas, konající se každý první pátek v měsíci.


 

Číst dál: Májové slavnosti pod širým nebem