Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Práce v zahraničí

mix globus 01 1-150x225Na stránkách INEX-SDA jsou zveřejněny popisy stáží programu GLEN v asijských a afrických zemích. 
 
Typy stáží:
Číst dál: Stáže dobrovolníků v programu GLEN na rok 2014

 

mladezeu 02 3Dobrovolnická organizace GFPS nabízí za podpory Česko-německého fondu budoucnosti semestrální stipendium na německé vysoké školy s cílem podpořit především první výjezdy studentů do zahraničí, kteří se chtějí zlepšit v německém jazyce a poznat německou kulturu. GFPS se snaží intergrovat své stipendisty do studentského života v Německu tím, že klade důraz na osobní asistenci
při zařizování pobytu, nabízí v univerzitních městech tzv. Stadtgruppen. Během pobytu je v místě studia k dispozici student, který stipendistovi pomůže s administrativou i poznáváním města.
Číst dál: Studijní stipendium GFPS

 

prace 02 1-200x280Pokud vám nevyšla vysoká škola nebo jste na ni jednoduše nechtěli, možná právě teď přemýšlíte o práci au-pair. Taková brigáda vám do života přinese cenné zkušenosti. Nejen, že si zdokonalíte jazykové znalosti, navíc se seznámíte s novou kulturou a poznáte jiný kraj. Jak se au-pair stát?   Jak se stát au pair? Agentury jsou passé, rodinu si mladí hledají samiČeské děti vám nevoní? Starejte se o zahraniční. Jako první se nabízí odjet přes agenturu. Zdá se však, že téměř nikdo, kdo už jako au-pair pracoval, by agenturu nedoporučil. Výhodou agentur by mělo být to, že vám vhodou rodinu sama najde, prověří, a v případě, že by vás v průběhu pobytu rodina vyhodila, vám najde novou. Tyto služby ale nefungují vždy na 100 %. „Slyšela jsem, že holky vyhodila rodina na ulici, agentura neagentura. Prostě riziko povolání,“ říká jedna au-pair na internetovém fóru.
Číst dál: Jak se stát au-pair?
prac s mladezi 01 4-200x138V následujícím odkazu  najdete soupis nejdůležitějších mezinárodních organizací, které poskytují informace o právním pozadí dobrovolnictví a mezinárodně platných dokumentech upravujících dobrovolnou službu.
 
 
prace 02 2-200x280Někteří Češi v zahraničí během svého pobytu vyloženě přežívají. Nejsou spokojeni s výší výdělku a stěžují si, že nemají dost financí na zábavu a proto raději zůstávají po práci doma. To ale přece není důvod, kvůli kterému jste do zahraničí přijeli?
Číst dál: Seriál: práce v zahraničí - část 5.