Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Práce v zahraničí

prac s mladezi 01 4 200x138Velvyslanectví ČR v Paříži  nabízí možnost studijních stáží na politickém a ekonomickém úseku, v některých částech roku i při Stálé misi České republiky při UNESCO. Stáží se mohou účastnit zejména studenti českých i zahraničních vysokých škol (žadatelem může být student na VŠ v bakalářském, magisterském nebo na magisterské studium navazujícím doktorském studijním programu; absolvent bakalářského nebo magisterského studia nejpozději do jednoho roku po jeho ukončení (dokládá se potvrzením o studiu nebo dokladem o úspěšném absolvování studia)). Stáž se neumožňuje při distanční formě studia.

Číst dál: Nabídka studijních stáží na Velvyslanectví ČR v Paříži - vhodné pro studenty

worcamp Hledáme campleadera na mezinárodní workcamp v Neratově 18. – 30. července. Krásná příroda Orlických hor, 6 dobrovolníků z celého světa (např. Španělska nebo USA) a hlavně šance podílet se na rozvoji unikátního místa. Parta nadšenců zde obnovuje vysídlenou vesnici na česko-polské hranici, zatím tu znovuotevřeli školu, obchod nebo hospodu a obnovili kostel, který má teď skleněnou střechu. Zároveň zde také vytváří chráněná pracovní místa pro lidi s postižením. Číst dál: Staň se campleaderem na českém workcampu!

práce a stáže v mezinárodních institucíchČeská republika se již mnoho let podílí na chodu několika významných mezinárodních institucí, kde mohou nalézt uplatnění věděčtí, techničtí, administrativní, IT, HR a další pracovníci. 

Mnoho mezinárodních institucí nabízí kromě plných pracovních úvazků i možnosti krátkodobé stáže, čehož mohou využít postgraduální studenti i pracovníci, kteří by se jinak k práci se špičkovým vybavením obtížně dostávali. 

Těm, kteří by o takovouto práci či stáž měli výhledově zájem, MŠMT doporučuje průběžně sledovat zejména tyto webové stránky:

Číst dál: Zajímáte se o stáž nebo práci v mezinárodním výzkumném projektu?

mladezeu 02 3Staň se manažerem Evropského parlamentu mládeže a zapoj se do tohoto jedinečného projektu. Schwarzkopf Foundation v současné době hledá na plný úvazek projektového manažera v programu Evropského parlamentu mládeže. Předpokládaným datem nástupu je v 1. polovině června 2016. Schwarzkopf Foundation Young Europe podporuje rozvoj mladých lidí v oblasti politického posílení evropské myšlenky a celoevropského porozumění. Číst dál: Výzva pro projektové manažery Evropského parlamentu

mladezeu 02 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Už máte plány na léto? Pokud ne, možná vás zaujme možnost dobrovolnictví v Olympijském parku Rio – Lipno 2016. Park bude v provozu na Lipně, v době konání Letních olympijských her v Rio de Janeiru. Na chodu olympijského parku se můžete podílet jako dobrovolník, stačí se přihlásit prostřednictvím on-line formuláře, který je prvním krokem k registraci. Zvolíte si, v jaké oblasti byste rádi pracovali – s dětmi, u sportu či při organizaci mimosportovních aktivit. Vyplněním dotazníku se stanete součástí databáze dobrovolníků a budete přidáni do skupiny na Facebooku.

Co získáte?

ubytování, stravu, spoustu zážitků

Věk: od 17 let

Termín: 4. – 21. 8. 2016

Kde: Lipno, Jižní Čechy