Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Práce v ČR

jobsInternetové stránky Integrovaný systém typových pozic pomáhají při výběru povolání, poskytují více informací o povoláních, obsahují databázi dalšího vzdělávání a katalog pracovních míst.

Číst dál: Hledáte práci? Rekvalifikační kurz? Informace?

socskupiny 02-200x14915. ledna, překročil inovativní vzdělávací projekt „Stáže ve firmách – vzdělávání praxí“ hranici 5000 zahájených stáží. Tím dosáhl svého původního cíle, díky úsporám v rozpočtu však bude i nadále pokračovat. Až do konce května je otevřen pro další asi tisícovku zájemců. Hlásit se tedy nadále mohou jak uchazeči, tak firmy. Ty mají ještě několik měsíců možnost vypisovat nabídky stáží, v současné době již ale pouze ty, které nepřekročí celkový rozsah 320 hodin.

Číst dál: Projekt "Stáže ve firmách - vzdělávání praxí" zahájil 5000. stáž

matrixpravoNové zákonné opatření přináší podnikům spolupracujícím se školami několik daňových úlev. Stát chce s jejich pomocí zvýšit zájem ze strany firem a prohloubit dosavadní spolupráci. Vláda zvýhodnila firmy spolupracující se školami. Zaplatí méně státu Daňové zvýhodnění, iniciované ministerstvem průmyslu a obchodu, v první řadě navyšuje limit, který si podniky mohou uznávat jako takzvaný motivační příspěvek.
Číst dál: Vláda zvýhodnila firmy spolupracující se školami. Zaplatí méně státu

 

prace 02 2-200x280Ačkoliv se studentské brigády odehrávají především na bázi dohody o provedení pracovní činnosti či dohody o provedení práce, zejména na vyšších stupních vzdělávacího systému roste zkušenost i s dlouhodobým pracovním uplatněním.
Číst dál: Info pro studenty - práce na živnostenský list, nebo pracovní poměr? Obojí má výhody

 

prace 02 2-200x280V rámci projektu „Stáže ve firmách – vzdělávání praxí“, který realizuje Fond dalšího vzdělávání – příspěvková organizace MPSV, absolvovalo stáž již 3 800 lidí. V současné době po celé České republice probíhá dalších téměř 800 stáží v nejrůznějších oborech. O tento inovativní způsob dalšího vzdělávání je velký zájem, který předčil všechna očekávání. V současnosti je zaregistrováno více než 28 000 zájemců o stáž a téměř 7 900 společností. Hlavní motivací pro přihlášení se do projektu je především snaha získat praxi v oboru a zvýšit své šance na pracovním trhu.
Číst dál: Novinky projektu "Stáže ve firmách - vzdělávání praxí"