Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

 

prac s mladezi 01 4-200x138Potřebujete si rychle vyhledat informace o škole, přijímacím řízení, maturitě nebo třeba o studentském ubytování? Uvádíme některé zajímavé a praktické servery právě pro vás. Bližší informace najdete na webu vysokeskoly.com!
Číst dál: Využívejte weby pro studenty!

 

nemeckystudentSociální stipendium, jež je vázáno na přídavek na dítě. Vysokou školu o něj může požádat student který se ocitl v tíživé životní situaci.Výše sociálního stipendia je stanovena jako násobek přídavku na dítě ve zvýšené výměře – jeho výše je určována nařízením vlády. Studenti, kteří si chtějí požádat o sociální stipendium, musí podat elektronickou žádost prostřednictvím informačního systému vysoké školy, stejně jako u stipendia ubytovacího. A to v termínu uvedeném fakultou. Vaše sociální změny mohou vzniknout až po stanoveném termínu pro podání žádosti a stipendium vám bude vyplaceno zpětně. I přesto si zajděte na vaše studijní oddělení a zeptejte se na váš konkrétní případ.
Číst dál: Máte nárok na sociální stipendium? Zjištěte to!

 

mladezeu 02 3Mladí lidé z celého Česka se mohou od dnešního dne zapojit do diskuze o podobě českého školství. Tuto příležitost jim nabízí sociální síť OurSpace, která nyní spolupracuje s Ministerstvem školství, mládeže a těloovýchovy. Skrze on-line diskuze a následně i živou panelovou debatu tak mohou nejen studenti, ale i učitelé, rodiče a další zájemci vyjadřovat své připomínky a návrhy k připravované Strategii vzdělávací politiky ČR do roku 2020.  Uživatelé sítě OurSpace na základě předchozích diskusí o českém školství projevili zájem vstoupit do probíhající diskuze o vzdělávací politice. Vstříc jejich zájmu vyšlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, jehož Startegii vzdělávací politiky ČR do roku 2020 nyní mladí lidé mohou ovlivnit.  Jedná se předevěím o čtyři klíčová témata, která na webových stránkách www.ourspace.cz mohou uživatelé komentovat a přidávat své podněty, názory i výtky nebo hlasovat pro názory ostatních diskutujích. MŠMT bude diskuzi pečlivě sledovat a přímo komentovat prostřednictvím svého profilu na OurSpace.
Číst dál: Ourspace pomáhá tvořit Strategii vzdělávání 2020

 

semin chomutov 2Současně s novým školním rokem odstartuje 2. září podzimní zkušební období maturity 2013. Celkem je k podzimnímu období přihlášeno 20 659 žáků, kteří si zapsali 50 096 zkoušek a dílčích zkoušek. 5 915 žáků bude konat maturitu v řádném termínu, 14 427 v opravném a 317 v náhradním termínu.  Maturanti postupně absolvují didaktické testy, písemné práce, ústní zkoušky a praktické zkoušky. Písemné zkoušky společné části, didaktický test a písemné práce, jsou administrovány centrálně a proběhnou na 195 spádových školách v rámci tzv. Jednotného zkušebního schématu.
Číst dál: Podzimní termín maturit
prac s mladezi 01 4-200x138Zájemci o studium na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem mají ještě šanci na přijetí ve 2. kolech přijímacího řízení. Ta vypsalo šest fakult – pedagogická, filozofická, přírodovědecká, výrobních technologií a managementu, životního prostředí a zdravotnických studií. Nabízí možnost podat přihlášku do vybraných oborů, u kterých je ještě volná kapacita.
Více informací k jednotlivým fakultám se dozvíte zde.