Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

socskupiny 02-200x149Chcete-li se dostat pouze na jeden konkrétní obor a jiný pro vás nepřipadá v úvahu, případně si nedáváte žádný snazší jako „záchranu“, mohly by pro vás přípravné kurzy být zajímavou možností, jak si zvýšit šance. A nebo nejsou k ničemu? Ideální je, pokud přípravný kurz pořádá přímo fakulta, na kterou se chcete hlásit. O těchto kurzech se dozvíte buď na stránce fakulty, nebo jednotlivých kateder či ústavů, pod které váš vysněný obor spadá.
Číst dál: Přípravné kurzy na VŠ. Přečtěte si, zda se vyplatí a co od nich čekat

vzdelani zahranici 01 6Den vědy na pražských vysokých školách - Scientia Pragensis - se bude konat již tento pátek 15. listopadu v Rajské budově Vysoké školy ekonomické. Projekt Scientia Pragensis se snaží představit široké veřejnosti nejrůznější vědecké oblasti, hlavně netradičním a  zábavným způsobem. Do akce se zapojí nejen VŠE, ale také České vysoké učení technické (ČVUT), Česká zemědělská univerzita (ČZU), Univerzita Karlova v Praze (UK) i Vysoká škola chemicko - technologická (VŠCHT).

Hlavním cílem všech je prezentovat formou přednášek, prezentací i názorných ukázek vědeckou činnost a její konkrétní výsledky.

Číst dál: Scientia Pragensis již posedmé

vzdelani - VŠPokud máte umělecký nebo technický talent a chtěli byste se přihlásit na vysokou školu s podobným zaměřením, tak byste si měli začít hlídat nejzazší termíny podání přihlášek. Některé se totiž kvapem blíží.....   Na některých školách nebo oborech je datum posledního podání přihlášek ke studiu už téměř za dveřmi. Zde Vám přinášíme stučný přehled vybraných škol, kterých se toto dívější datum týká. Pro jistotu ale doporučujeme sledovat webové stránky studijního oddělení Vámi vybrané fakulty.
Číst dál: První termíny pro podání přihlášek na VŠ se blíží!

 

vzdelani  IlustračníVíce než devadesát tisíc uchazečů o maturitní zkoušku bude stát v následucjících pěti týdnech před důležitým rozhodnutím. Nejzazsším termínem pro podání přihlášky je 30. listopad (protože ale tento termín připadl na sobotu, tak se termín může posunout na pondělí 2. prosince 2014). Studenti se tak budou muset již brzy rozhodnout, kterou zkoušku si kromě češtiny zvolí. model maturitní zkoušky pro rok 2014 zůstává naštěstí stejný jako v loňském roce. Žáci, kteří před několika týdny nastoupili do posledních ročníků, tak mají alespoň jasno, jaké podmínky budou mít u maturitní zkoušky.
Číst dál: CERMAT: Správná volba zkoušek má pro úspěch u maturity zásadní význam

 

msmtMinisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy na svých webových stránkách zveřejnilo informace o přijímacím řízení na střední školy a konzervatoře pro rok 2013/2014.
Stručný přehled najdete na www.msmt.cz
Podrobnější informace si můžete stáhnout ZDE 
Zdroj: NICM