Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

Trasy mezi domovem a školou, které používáte přes školní rok jsou se studentskou slevou. Ale jak získat slevu na cestování mimo určenou trasu, ať už jedete na výlet nebo na akci za kamarády nebo dojíždíte na brigádu do vedlejšího města? Stačí vám platný průkaz ISIC/ITIC/ALIVE! Cestovat za poznáváním, zábavou i odpočinkem se slevou lze i do zahraničí! Přesvědčte se sami o jednotlivých slevách v dopravě.

Zdroj:nicm.cz

Logo MŠMTMinisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo novou elektronickou příručku. Brožura „Uznávání zahraničního vzdělání a kvalifikace v České republice“ souhrně a přehledně čtenáře seznamuje s problematikou uznávání zahraničního vzdělávání a kvalifikace.

socskupiny 02 200x149Status studenta je pojem, který zahrnuje všechny studentské výhody. Zdravotní pojištění hrazené státem, úlevy na daních, studentské slevy na dopravu a další. V praxi ho upravuje 7 zákonných norem, jejichž bludištěm vás provede náš článek.

Číst dál: Status studenta 2017

mladezeu 02 3

Cermat vytváří nerovný přístup k informacím. Nezměnil svůj záměr zveřejnit přijímací testy až po 12. květnu. Ani po vysvětlení, co tím způsobuje. „Otevření“ dat umožní maturantům kvalitnější přípravu. Učitelé uvidí výsledky své práce v širších souvislostech. Data existují, nikomu neuškodí a náklady nestojí za řeč.

Přijímací testy z 12. dubna ke stažení pro ty, kteří nemají konexe: Český jazyk, Matematika.

Zdroj: data-mat

MS Havirosvska 3Co je třeba zohlednit při výběru základní školy pro vašeho malého žáčka?

Kde získáte informace?

  • Dny otevřených dveří, akademie a jiné akce pořádané školou (v ideálním případě škola pořádá ukázky výuky)
  • Pokud je škola pořádá, ja vhodné je navštívit. Seznámíte se s prostředím školy a prohlédnete si její okolí. Můžete se tam zeptat i na otázky, na které jste nenašli odpověď. Můžete si zjistit, kdo bude mít první přídu a domluvit si s ním schůzku. Škola může být sice skvělá, ale nejdůležitější je paní učitelka nebo pan učitel.
  • Webové stránky školy
  • Přes vyhledavače, v rejstříku škol nebo i na  zakladniskoly.com   si můžete najít webovou stránku školy. Její vzhled, přehlednost i aktuálnost mohouo ledacos napovědět. Přečtěte si tam výroční zprávy, najděte si informace o vzdělávacím programu. Na většině stránek můžete i zjistit, jakou mají žáci úspěšnost u přijetí na střední školu, v olympiádách, sportovních soutěžích a dalších aktivitách.
  • Zprávy ČŠI
  • Hodně zpráv České školní inspekce najdete na ZDE: inspekce  
  • Reference
Číst dál: Jak si vybrat základní školu?