Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

vzdelani - VŠJak se dostat na ekonomické fakulty Management, cestovní ruch, podnikovou ekonomiku, finance a účetnictví, marketing a další ekonomické obory nabízí přes 50 fakult veřejných a státních vysokých škol a 28 soukromých škol. Další ekonomicky zaměřené obory se vyučují na technických i uměleckých fakultách.

Další informace získáte zde

vzdelani - VŠLékařské, zdravovědné, ošetřovatelské, biomedicínské, veterinární a farmaceutické obory je možné studovat na 17 veřejných, jedné státní a třech soukromých vysokých školách. Podrobné informace na uvedené webových  stránkách   ZDE

Číst dál: Jak se dostat na medicínu (lékařské,veterinární, zdravotnické a farmaceutické fakulty)?

mladezeu 02 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Národní informační centrum mládeže zveřejnilo  zadání SOP pro všechny obory, v nichž se tato práce připravuje. Novela školského zákona, která se projednává v Parlamentu ČR, školám ukládá použít při přípravě závěrečných zkoušek jednotné zadání. Proto by měly všechny školy s obory, které mají SOP ve svém jednotném zadání, tuto práci svým žákům na začátku 2. pololetí zadat. Samostatné odborné práce vytvářejí žáci třetích ročníků v následujících oborech vzdělání: Jemný mechanik – hodinář, Cukrář, Montér suchých staveb, Včelař, Podkovář a zemědělský kovář, Kuchař – číšník v různých zaměřeních, Operátor skladování, Kadeřník, Umělecký kovář a zámečník, pasíř a Umělecký keramik.

Zadání samostatných odborných prací a zdroj informace najdete  zde

nemeckystudent Informační, poradenské a sociální centrum UK pořádá seminář, který je určen všem, kteří zvažují vyjet na studijní pobyt do USA nebo Kanady. Zájemci o studium se seznámí s typy programů, v rámci kterých je možné vycestovat, s příslušnými administrativními kroky a možnostmi financování. Seminář se koná 2. prosince od 13 do 15.30 hodin v Zelené posluchárně, Celetná 20 na Praze 1 a pro všechny účastníky je darma.

Číst dál: Univerzita Karlova: Možnosti studia v USA a Kanadě

mladezeu 02 3Chystáte se v příštím roce hlásit na VŠ? Pak nepřehlédněte možnost připravit se bezplatně na test Obecných studijních předpokladů (OSP) v rámci Národních srovnávacích zkoušek nebo Test studijních předpokladů Masarykovy univerzity (TSP MU) díky projektům, které pro vás připravuje vzdělávací agentura kurzy-fido.cz.

Testy OSP zdarma (www.osp-zdarma.cz)

Číst dál: Příprava na testy v rámci přijímaček na VŠ zdarma