Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Pro pracovníky s mládeží

prac s mladezi 01 4-200x138Zapojte se do soutěže „Co pro tebe znamená sjednocená Evropa"Evropská komise zahajuje videosoutěž „Co pro tebe znamená sjednocená Evropa?", která je určena pro mládež ve věku 13-15 let z 28 členských států EU, kandidátských zemí nebo potenciálních kandidátských zemí v jihovýchodní Evropě.

Zapoj své tvůrčí schopnosti, poděl se o své názory a zkušenosti v minutovém videu a vyhraj výlet do Bruselu!

Číst dál: Zapoj se do soutěže „Co pro tebe znamená sjednocená Evropa?"

mladezeu 02 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vyhrajte vstupné do muzea Grévin pro celou třídu zdrama! Zapojte se do soutěže k výročí narození J. A. Komenského a vyhrajte vstupné do muzea voskových figurín Grévin pro celou třídu zdarma!Soutěž je určena žákům 2. stupně základních škol a studentům středních škol. Stačí do úst vložit větu či dvě  J. A. Komenského, jako poselství dnešním pedagogům. Text vložte do vizuálu k doplnění soutěžního textu v sekci fotogalerie do 20. března 2015 a zašlete na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Číst dál: Výzva školám. Vyhrajte vstupné do muzea Grévin pro celou třídu zdarma!

prac s mladezi 01 4-200x138Chystáte se žádat o grant, který lze využít na mobilitu mladých lidí, pracovníků s mládeží a Evropskou dobrovolnou službu? Nejvyšší čas se nad tím zamyslet. Uzávěrka je už 30. 4. 2015.  K této uzávěrce pořádá Dům zahraniční spolupráce Informační a konzultační den pro žadatele o grant v rámci Klíčové aktivity 1 programu Erasmus+ mládež. Seminář bude bude probíhat 26.3. od 10 do 16 hodin.

Číst dál: Víte jak žádat o grant Erasmus+ mládež?

lednacek-ricniLedňáček poznává nové kamarády, je putovní výstava, která předkládá neformální formou informace o pražském ptactvu. Je určena dětem základních škol. Byla vytvořena za podpory grantového systému Hlavního města Prahy pro oblast životního prostředí. Jejím realizátorem je společnost MCN, obecně prospěšná společnost. Výstava byla doposud umístěna asi v 10 pražských základních školách.Jde o putovní výstavu, resp. její druhou část  (první část byla zaměřena na významné přírodní území v rámci hlavního města Praha a jmenovala se Ledňáčkovo putování pražskou přírodou), která je zaměřena na poznávání ptáků vyskytujících se na území Prahy. Podrobné informace jsou na www.mcn.czhttp://www.mcn.cz/projekty/granty-mhmp/lednacek-ii/.

Číst dál: Putovní výstava pro pražské školáky - zapojí se letňanské školy?

nabidky 02 1Generální konzulát v Šanghaji zve k účasti na 10. ročníku mezinárodní soutěže The Tenth „Tianyan Cup“ China International Children´s Cartoon Competition, která je zaměřena na komiksy.

Pro 10. ročník soutěže byla vybrána následující témata:

1.     Příběh ovečky (Story of Lamb)

2.     Proroctví kresby (Prediction of Drawing)

3.     Svátky našeho národa (Festivals of Our Nation)

Číst dál: Mezinárodní komiksová soutěž pro děti do 18 let