Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2014

10690000 388368084643680 6600520201656347840 nTransparentnost je snad nejfrekventovanější slovo ve volebních programech politických stran i občanských sdružení napříč politickým spektrem, v komunálních volbách je ještě populární otevřenost radnic.
Do jaké míry tyto sliby berou jednotlivé kandidující subjekty vážně, ukáže čas. Podobně jako s Rekonstrukcí státu, kdy závazek prosazovat konkrétní zákony, které by mohly účinně omezovat korupci, úniky stovek milionů a miliard z veřejných rozpočtů do „neznáma“, dokázaly přiblížit řízení státu občanům a jejich zájmům a potřebám, podepsal kdekdo, ve Sněmovně se teď ukazuje, jak moc vážně to zvolení poslanci mysleli. Určitě je ovšem hodno pozornosti, že bezmála všechny body Rekonstrukce státu jsou totožné s programem Pirátů. Když jsme tehdy byli vyzvání, zda se přidáme, tak jsme byli docela pobaveni, že se máme přidávat k něčemu, co už dávno prosazujeme, případně děláme.

Číst dál: Transparentní radnice

Městská část Praha 18 společně s investorem stavby společností Technická správa komunikací Praha l létě ukončila II. etapu rekonstrukce komunikace Tupolevova. „V této etapě byl rekonstruován úsek komunikace od kruhového objezdu křížení ulic Veselská a Tupolevova ke kruhovému objezdu situovanému u hypermarketu Globus Čakovice. Cílem rekonstrukce bylo zkvalitnění povrchu, ale zejména zklidnění této rušné komunikace vytvořením přednostních pruhů pro autobusy, vyznačením cyklopruhu pro cyklisty a také vytvořením bezpečných přechodů.

Názor občanského sdružení Zdravé Letňany o. s.

Číst dál: II. etapa rekonstrukce komunikace Tupolevova

alcaponeprstKouká na nás za všech billboardů, laviček a je všude, agituje mezi lidmi v přestrojení za největšího spasitele Letňan, slibuje a slibuje,  je to vskutku renesanční člověk a vizionář. Když jej naši přátelé Piráti vyzvali k vysvětlení informací, které jsme podali společně s PhDr. Lenkou Wagnerovou (Matouškovou) na jejich zasedání, s ignorancí jemu vlastní podal níže uvedenou informaci.

Citace je převzata z webových stránek Pirátů, tak jak to přepsal pan Jakub Michálek po rozhovoru s Mgr. Ondřejem Lněničkou.

„Pak přišel advokát Mgr. Lněnička a se smíchem sám sebe nazval mafiánem, nabídl, že přijde na schůzi Pirátů a vyjádří se k čemukoliv, nač bude dotazován. Mezi Lenkou Wagnerovou a Ondřejem Lněničkou je spor od té doby, co Lenka Wagnerová skončila ve funkci ředitelky za starostování Lněničky. Lenka Matoušková podle něho odstoupila sama, a to v době, kdy asi 200 rodičů žáků její školy (škola měla cca 360 žáků) za její odvolání sepsalo petici; ve stejné době byla Jaroslava Šebková vedoucí odboru školství, která na školy měla dohlížet, odvolána byla o 2 roky později. Současně Lněnička řekl, že pokud paní Lenka Wagnerová a paní Jaroslava Šebková budou pokračovat ve výrocích obdobného typu, bude se proti tomu soudně bránit, zejména mu vadilo osočování z korupce“.

Číst dál: Pravdivé lži“ Mgr. O. Lněničky

 orgoj chorchoj 3 

V Mongolsku koluje legenda o neznámém, člověku nebezpečném tvorovi. Je to velký červ. Není sice stoprocentně potvrzena jeho exisence, ale před padesáti lety údajně zabil celou mongolskou rodinu. Jeho smrtící zbraní bude pravděpodobně elektrická energie a možná jed. Abyste červa viděli nemusíme jezdit do Mongolska, protože v Letňanech uvidíte na sídlišti hned dva. Jedové žlázy asi nemají, ale elektřinu určitě,  jedná se totiž o velké osvětlení dvou Letňanských lentilek. Kolik Orgojů nám v Letňanech asi ještě vyroste?  Nebylo by lepší místo drahých lamp investovat do obyčejného ohrazeného pískoviště pro malé děti.
Olaf Deutsch

alexKlub Prostor Letňany vás zve   na koncert   dua Vojta a Kyncl uspořádaného k příležitosti zahájení další, již čtvrté sezóny Hudebně humorných večerů. Současně s duem Vojta a Kyncl  vás pobaví zajímavá dáma s krásným hlasem Alexandra Niklíčková se svým akordeonem. Nedílnou součástí těchto večerů budou  domácí produkty z naší štrůdlárny Strouhal & Válel, které naplní vaše chuťové pohárky.  Koncert se koná 3.10.2014 od 20.00 v klubu Prostoru Letňany, Křivoklátská 302.  

Pirátské pozvání

 Seskupení  Pirátská strana a sdružení Zdravé Letňany o. s. si je vědomo, že už máte dost  vytuněných rozřechtaných  ksichtů , které na vás koukají z každého kandelábru  a proto vás zveme na  inzerovanou prima nevázanou zábavu.  Koncert se koná tento pátek v klubu Prostoru Letňany,- ( pozn. toho času  je to naše pirátské koupě).  Každý účastník koncertu dostane od mne  jeden praktický, ale nepolitický dárek. Politiku nechme v pátek na ulici.

  Zvou Letňanští piráti,  Zdravé Letňany a Olaf Deutsch, lídr kandidátky