Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2014

skanskáTak dnes proběhlo v klubu seniorů v Letňanech grilování lídrů politických stran, které  se právě v Letňanech ucházejí o voliče. Nemám to moc rád, dostávat dotazy a ihned reagovat. Byl jsem také nervózní a bylo to asi znát. Na dotaz ohledně Letňanských lentilek jsem ale odpověděl, že se jedná o megalomanský projekt, ( za cca  50 mil Kč), který nepodporuji. Tím jsem se velmi odlišil od ostatních lídrů, kteří projekt podporovali. (není divu když všichni ostatní lídři stran jako zastupitelé na posledním zastupitelstvu lentilky podpořili viz. níže ) Za hodinu jsem již stál  právě na lentilkách u našeho volebního stánku  sdružení Zdravé letnany   o. s. a  Pirátů.   99 % lidí, které jsme oslovili nám řeklo, že Letňanské lentilky jsou hrozné. 

Z tohoto důvodu  Vám poskytuji níže uvedený aktuální článek Martina Drtiny předsedy  SVJ, kterého se lentilky přímo dotýkají.

Olaf Deutsch, Zdravé Letňany o. s.

Číst dál: Letňanské lentilky černou stavbou?

matepravovedetDuchovním otcem projektu je Mgr. Ivan Kabický, v té době náměstek primátora hlavního města Prahy a předchůdce Mgr. Ondřeje Lněničky na postu letňanského starosty. Svoji vizi předestřel Radě městské části Prahy 18, a ta jeho návrh akceptovala. Oficiálním datem zrodu společnosti je 22. srpen 2012, kdy byl učiněn zápis do obchodního rejstříku a od té doby firma začala fungovat nejen de facto, ale také de iure.

Cílem Letňanské sportovně kulturní je představit lidem možnosti sportovního a kulturního vyžití v Letňanech, vytáhnout je od počítačů a televize a nabídnout možnost smysluplně trávit volný čas. Městská část v posledních letech výrazně podporovala sportovní aktivity na svém území a investovala nemalé finanční prostředky do obnovy hřišť a sportovišť. Letňanská sportovně kulturní má nyní možnost vše takříkajíc zúročit a nabídnout obyvatelům Letňan možnosti příjemně strávit volný čas,“ ozřejmil smysl nově založené společnosti náměstek pražského primátora Ivan Kabický.

Na realizaci projektu se podílely,  kromě vedení radnice aktivně podílejí i JUDr. Silvie Brandová a JUDr. Hana Karásková, tj. předsedkyně a místopředsedkyně Komise sportu a volného času při MČ Praha 18. Jednatelem společnosti byl jmenován Václav Loučka. - výňatky z Letňanských listů 29.4. 2014. JUDR. Sylvie Brandová (ODS)   pana Loučku do této funkce také navrhla

V dubnu letošního roku  pan Loučka odejel na dovolenou  a zem se po něm slehla.  Sebou si ale vzal za účtu LSK  celkem 660 tisíc korun. Co se dělo poté.

Číst dál: Letňanská sportovně kulturní - jak to začalo

Lubor-1Je září 2014, kandidátky jsou podané v Letňanech to konkrétně znamená, že o 21 míst na radnici bude soutěžit 175 kandidátů (prý to někdo spočítal). Ano, je to tak 10 stran, či hnutí po max. 21 lidech. Není mým úmyslem zde probírat jednotlivé kandidátky a posuzovat jejich jejich obsazení a šance na úspěch. Možné však je, že se do zastupitelstva městské části dostane více stran, než tomu bylo dosud. A potom bude o to složitější dohodnout koalici, tedy minimálně většinu 11 zvolených lidí, kteří se dohodnou na společných zásadách a prioritách.

Číst dál: Tak nám začala volební kampaň.

10690000 388368084643680 6600520201656347840 nZačátkem roku 2014 začala spolupráce občanského sdružení Zdravé Letňany o. s. a České pirátské strany. Byla projednána společná kandidátská listina Česká pirátská strana a Zdravé Letňany o. s.  Dále  jsme začali projednávat další  spolupráci s předsedou oblastního sdružení ANO 2011 Prahy 9 panem Pekarem. Po několika schůzkách jsme s tajemníkem oblastního sdružení panem Pekarem  projednali společnou kandidátskou listinu trojkoalice  ANO 2011, Česká Pirátská strana a Zdravé Letňany o. s. Následně nám tajemník oznámil, že s Českou pirátskou stranou nechce stavět společnou kandidátkou.  Za pár dní  jsem mu před svědkem z vedení ANO 2011 oznámil, že jako předseda sdružení Zdravé Letňany o. s. odstupuji z dojednané kandidátky a sestavím pouze společnou kandidátskou listinu Česká pirátská strana a Zdravé Letňany o. s.  Na další schůzce jsme se ale domluvili, že dva příznivci a dva členové  sdružení budou napsání na kandidátské listině ANO 2011. Dále pan Pekar určil i lídra kandidátské listiny a tím byl příznivec ANO 2011 pan Mourek. Tímto krokem jsme se domnívali, že jsme vytvořili základ povolební koalice, protože naším cílem bylo vytvořit silnou koalici složenou ze dvou stran a jednoho občanského sdružení. Před posledním jednáním koalice jsem dostal informaci, že se jednání zúčastní Mgr. Ondřej Lněnička (dnes lídr Hnutí pro Prahu za Letňany ).

Číst dál: Proč strana ANO 2011 v Letňanech nekandiduje

Tup 1

Presentace  Pirátská strany a Zdravé Letňany o. s. v Senior klubu,  v Třinecké ulici

16. 9. 2014, 14.00 - 16.00 hodin   -  Olaf Deutsch - splněno

2. 10. 2014, 14. 00 - 16.00 hodin  -  Olaf Deutsch -  letňanská radnice akci zrušila

Petiční akce    Harmonogram 

najdete nás vždy od 16.00 hodin –  do 18.00 hodin,  přijďte podepsat petici za transparentní letňanskou radnici, proberte s námi náš volební program

Praha volí jinak

volte č. 10

 

11. září stanice MHD Tupolevova Esner, Šebková - realizováno
12. září stanice MHD Fryčovická Deutsch, Polák (zrušeno pro nepřízeň počasí)
16. září Krausova ulice u Žabky Deutsch, Šebková, Walter - realizováno
18. září stanice MHD Tupolevova Esner, Polák - realizováno
23. září Prosek Terezínská ulice Deutsch, Pavlíček, Šebková - realizováno
26. září stanice MHD Tupolevova Esner, Polák - (zrušeno pro nepřízeň počasí)
30. září stanice MHD Tupolevova Esner, Šebková - realizováno
 2. října stanice MHD Fryčovická Deutsch, Walter, Šebková -realizováno
 3. října

stanice MHD Tupolevova

setkání s pirátem Ivanem Bartošem (expředseda Pirátské strany)

Deutsch, Esner, Šebková -realizováno
 7. října stanice  MHD Tupolevova Deutsch, Šebková, Pavlíček- realizováno
 9. října Metro - Letňany

Deutsch, Esner, Walter

realizováno

   průběžně rozdáváme Pirátské noviny