Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

ČSSD nesehnala dostatek poslaneckých hlasů k rozpuštění Sněmovny. Pro hlasovalo 96 zákonodárců, proti 92. Potřeba bylo 120 hlasů.

hlasování sněmovna Mimořádná schůze trvala zhruba pět hodin. Během nich se vystřídala u řečnického pultu řada poslanců. Jeden z nejvýraznějších projevů pronesl Miroslav Kalousek, který zkritizoval Miloše Zemana za jeho postup při jmenování vlády Jiřího Rusnoka. Zemana naopak bránil šéf Věcí veřejných Vít Bárta.

Číst dál: Poslanci si rybník nevypustili, pro jich nebyla ani polovina
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman musí po úterním rozhodnutí Nejvyššího soudu o třech exposlancích ODS okamžitě odebrat kauzu okolo jejich údajného uplácení Vrchnímu státnímu zastupitelství v Olomouci, prohlásil expremiér Petr Nečas. Žalobci Ivo Ištvan a Rostislav Bajger by měli podle něj skončit před kárným senátem. Ištvan to v úterý večer odmítl.
 
odsvybuch"Ministryně spravedlnosti by měla okamžitě podat návrh na kárné řízení se státními zástupci Ivem Ištvanem a Rostislavem Bajgerem. Pokud jsou čestní muži, měli by rezignovat sami," řekl Nečas.
"Rozhodnutí Nejvyššího soudu jednoznačně potvrzují má páteční slova, že se ze strany státního zastupitelství jedná o svévoli a vykonstruovaný proces," dodal. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan však rezignovat nehodlá. Rezignace by podle něj měla být vázána na porušení povinností, ale toho se prý nedopustil.
Číst dál: Nečas: Žalobci Ištvan a Bajger by měli skončit před kárným senátem

kalousek a proudy eu dotaciZa končící vládou Petra Nečase a Miroslava Kalouska zůstává "skrytý dluh" ve výši 150 až 250 miliard korun kvůli chybám při čerpání evropských peněz, varoval stínový ministr financí Jan Mládek z ČSSD. Problém podle něj spočívá v tom, že Brusel zřejmě neproplatí část projektů, které už z vlastních peněz předem zafinancovala Česká republika. "Jsou často tak špatně postavené, že není vůbec jisté, že budou z Bruselu proplaceny," řekl v úterý Mládek.

Číst dál: Vláda po sobě nechává skrytý dluh 150 až 200 miliard, varuje Mládek
O senátora za ODS Kladívka se zajímají policejní vyšetřovatelé. Zatím provedli jen prohlídku jeho kanceláře a bytu, na čtvrtek si ho pozvali k výslechu. Na případ upozornil jako první bývalý šéf marketingu ČSSD Petr Dimun.
 
kladivkoPolicie v úterý prohledala byt a vysočanskou kancelář senátora a bývalého poslance ODS Tomáše Kladívka. Politik informaci potvrdil s tím, že si policisté odnesli mimo jiné jeho počítač a mobilní telefon. Důvody prohlídky neuvedl s tím, že se víc dozví až při své výpovědi na policii. Vyloučil ale souvislost s nedávným zásahem na Úřadu vlády a následným obviněním šéfky kabinetu Jany Nagyové a dalších osob. "Myslím, že to určitě nemá souvislost s Vojenským zpravodajstvím ani s pražskými kauzami (podnikatelů Romana Janouška a Iva Rittiga)," odpověděl Kladívko na dotaz Českého rozhlasu. Jako první na prohlídku upozornil v úterý na svém facebookovém profilu bývalý poradce expředsedy sociální demokracie Jiřího Paroubka Petr Dimun, uvedl to server Týden.cz.
Policejní akci nechtěl Kladívko komentovat dříve, než se od ní dozví více informací.  "Policie prohledala můj byt a regionální kancelář a odnesla si počítač, mobil a ještě něco drobného," uvedl senátor za Prahu 9. Nechtěl prozatím ani sdělit, jak byl zdůvodněn příkaz k domovní prohlídce. Uvedl jen, že více bude vědět ve čtvrtek, kdy má na přijít na policii.
Kladívko zároveň popřel informace, že by policie prohledala i jeho kancelář v sídle horní komory. Senátní tisková tajemnice Eva Davidová uvedla, že policie ani jiný z orgánů činných v trestním řízení dosud o prohlídku nepožádaly. Pětapadesátiletý Kladívko byl do horní komory zvolen v roce 2008. Je předsedou senátní volební komise a členem jeho výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost. Předsedal také sněmovní komisi pro kontrolu použití sledovací techniky Policií ČR.
foto: ihned.cz
 
Další články:
Policie začíná třídit věci zabavené Rittigovi a spol. Radši pošlu kolegu, říká advokát - čtěte ZDE
Vyšetřování zakázek v kladrubském hřebčíně: Soud pustil osm obviněných z vazby - čtěte ZDE
 
 

starostoveods02Obliba ODS se propadla na historické minimum, uvedla agentura ppm factum. Volební model přisoudil občanským demokratům jen osm procent, což je o devět desetin méně než v době sarajevského atentátu, tedy vzpoury proti Václavu Klausovi v roce 1997.

ODS se po aféře kolem Jany Nagyové dostala do dosud nejhorších výsledků průzkumů popularity ve své historii.

Do Sněmovny by se podle volebního modelu ppm factum nyní dostalo šest politických stran: ČSSD (29,3 %), KSČM (16,1 %), TOP 09 se Starosty (15 %), ODS (8 %), KDU-ČSL (7,5 %) a SPOZ Zemanovci (6,6 %). Volební účast by činila 50,5 %.

Číst dál: Aféra srazila oblibu ODS pod sarajevské dno. Tragické, uznal Chalupa

Strana 19 z 38