Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

obcansky zakonikJiž více než dva týdny nesmí označení heren a kasin v metropoli „být blikající ani jinak upoutávat pozornost a rušit okolí.“ Jelikož se magistrát teprve chystá na kontroly, jak je nové ustanovení vyhlášky dodržováno, server Pražský patriot vyrazil do ulic noční Prahy zkontrolovat situaci již nyní. Výsledek? Mnohé provozovny pozornost nepoutají a neonové poutače mají vypnuté. Na mnoha místech se však "vesele svítí dál“. Nicméně ani tady není jisté, zda se jedná o porušení vyhlášky. Ta totiž šalamounsky povoluje stacionární osvětlení, které si však lze vysvětlovat různě. Úředníci a policie nebudou mít lehké posuzování.
Číst dál: Blikáš a rušíš? Tak to máš za 200 000. Herny by už neměly být moc vidět, chystají se kontroly

 

Sociální demokraté získají předsedu Sněmovny pro Jana Hamáčka. Hnutí ANO AnSobotka Sklenikove-Dite jpg 500x500 q95dreje Babiše post ministra financí, pokud vláda vznikne. "Bylo by nešťastné, abychom předkládali kandidáta proti ČSSD," řekl Andrej Babiš. ANO zatím kandidáta na finance neurčilo. "Trváme na naší tezi, že daně není třeba zvyšovat," uvedl po jednání předseda hnutí ANO.  Vyjednávání o nové vládě pokračovalo v průhonické Sokolovně, kam za šéfem hnutí Andrejem Babišem zamířili sociální demokraté. "Dosáhli jsme výrazného posunu. Otázek, kde ještě není shoda, dramatickým způsobem ubylo," řekl Sobotka. Šéfa dolní komory parlamentu budou poslanci volit na ustavující schůzi, která začíná v pondělí. Sněmovna bude mít čtyři místopředsedy. ČSSD povede pět výborů ve Sněmovně, stejně jako ANO, dva výbory získají komunisté, ostatní strany povedou po jednom. Babišovo hnutí ANO vyšle dva experty do společné komise, na níž se ČSSD domluvila s církvemi kvůli restitucím, které chtějí sociální demokraté omezit. "Máme hlavní problém s inflační doložkou, která může rezultovat do negativního dopadu na rozpočet 20 až 30 miliard korun," řekl Babiš.
 
 
 
 
 
 
 
Číst dál: Kandidáta do čela Sněmovny určí ČSSD, Babiš vybere ministra financí

volbyOdborníci z možných budoucích vládních stran – soc. dem., ANO a lidovců – šlápli do pedálů. Po čtvrtku se už rýsují první shodné body případného koaličního programu. Například zavedení povinného posledního ročníku v mateřských školkách a zrušení zdravotnických poplatků vyjma platby za lůžko v nemocnici.  Ale i tam to vypadá na dohodu. Vítězí představa sociálních demokratů zastropovat denní poplatek šedesát korun třiceti dny v roce.rekonstrukcestatu-blabla

Číst dál: Vyjednavači o koalici si notují. Shodli se na povinné školce i zrušení poplatků

SpodporouHolicu 
Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg údajně uvažuje o svém odchodu. Stranu by do příštích voleb tak vedl někdo jiný. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to Schwarzenberg odmítl. Dokud mu prý slouží zdraví, bude stát v čele TOP 09. Na dotaz jednoho z posluchačů se jménem Nepohoda s nadsázkou odpověděl, že je v pohodě. Jsem v pohodě, vtipkoval v rádiu kníže. Lidé podle něj už oceňují kvality Kalouska. Schwarzenberg předpokládá, že se v politice ještě několik let zdrží: „Pokud mi zdraví dopřeje, ještě drahno let. Ale to člověk nikdy neví. V mém věku musím vždycky přemýšlet o tom, že se to zdraví může zhoršit.“
Číst dál: Jsem v pohodě, vtipkoval v rádiu kníže. Lidé podle něj už oceňují kvality Kalouska

obcanspolecnost 01 5-150x117Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka označil rezignaci stranických oponentů Michala Haška a Jeronýma Tejce na posty ve vedení strany za „adekvátní a logickou reakci”. Hašek opustil post místopředsedy a Tejc odešel z čela poslaneckého klubu kvůli lánské schůzce, která se bezprostředně po volbách uskutečnila u prezidenta Miloše Zemana.

Číst dál: Adekvátní, komentoval Sobotka rezignace svých místopředsedů

Strana 15 z 38