Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

alcaponeprstRadní Prahy 18 se přidali k trestnímu oznámení na jednatele firmy Letňanská sportovně kulturní Václava Loučku. Společnost vlastní městská část. Trestní oznámení kvůli podezření ze zpronevěry více než půlmilionu korun podala na jednatele dozorčí rada firmy v pondělí. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Hana Saitzová.  Loučka podle radních zpronevěřil 660 000 korun, peníze zmizely z hospodaření firmy v průběhu dvou dnů. „Přestože v současné době není znám přesný rozsah škody, která společnosti nastala, můžeme konstatovat standardní fungování jejích kontrolních mechanismů. Čin pana jednatele, který v naší společnosti působil necelé dva roky, je nejen pro mne z lidského hlediska zklamáním. Je pochopitelné, že celou záležitost budeme dále řešit prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení," uvedl starosta Ivan Kabický. Podle radnice odjel jednatel firmy 11. dubna na dovolenou a od té doby s ním vedení firmy ani radnice není v kontaktu. Nyní radnice předala dokumenty policii.

Zdroj:  http://www.prazskypatriot.cz/praha-18-podezriva-jednatele-sve-firmy-ze-zpronevery-660-000-korun/

 

Související článek:

Velikonoce po letňansku

Tomik

 

již delší dobu vnímám stále hlouběji upadající úroveň předškolního vzdělávání. S každou personální změnou ve vedení na ministerstvu školství očekávám racionální systémovou inovaci, ale doposud jsem žádnou nezaznamenala. Pokaždé, bezprostředně po nástupu do své funkce, hovoří ministr školství o snaze zlepšit podmínky na středních a vysokých školách. Nikdy jsem však neslyšela, že by se hodlal zabývat základním kamenem pro vzdělávání, kterým jsou zajisté mateřské školy. 
Číst dál: Je úroveň vzdělávání předškoláčků v pořádku?

buldokPsí hřiště Tupolevova (Mgr.Walter Zbyněk, 26.2.2014 10:54)
Pane tajemníku, ono v Letňanech těch psích hřišť není zase tolik a jako „psí hřiště Tupolevova“ je uvedeno v investiční části Vašeho rozpočtu a bude nejspíše odvozeno od přilehlé ulice Tupolevova (ul. Příborská je jak jistě víte jinde, ale to jako tajemník naší MČ jistě víte). Takže lokaci jsme si doufám vyjasnili a teď bychom mohli přejít k tomu základnímu, tj. ceně investice za „psí hřiště Tupolevova“. S pozdravem hezkého dne.
Odpovídá: 26.2.2014 , Gerhard
Mnoho občanů hřiště v Příborské vzhledem k blízkosti ZŠ Tupolevova s tímto názvem spojuje (jistě víte, kde leží ZŠ Tupolevova). Pokud jste měl na mysli nové hřiště, pak náklady na projekt a inženýrskou činnost jsou ve výši 64.130,- Kč a ostatní náklady jsou 229.416,- Kč
Číst dál: Informace z webové stránky Valmalk.cz - na téma Psí louka Malkovského

 

matepravovedetLentilková malá domů - z webové stránky SVJ čp. 450  
Projekt Letňanských lentilek už není jen truc akcí prosazenou jedním radním proti vůli a hlasitému odporu místních. Jak se ukazuje, je to současně nástroj pro vyvádění veřejných peněz do struktur, které jsou personálně propojené s představiteli Rady Městské části Praha 18. Dokladem toho je předražená investiční akce psí hřiště v Malkovského ulici v ceně 300 tisíc korun.
Číst dál: Co má na webu SVJ domu čp. 450

obcansky zakonikNový občanský zákonník přidal k dosavadním důvodům ještě jeden - marnotratnost nebo zadluženost. Zůstavitel může vydědit nepominutelného dědice, který mu neposkytl pomoc v nouzi, o zůstavitele neprojevuje opravdový zájem, byl odsouzen za trestný čin svědčící o jeho zvrhlé povaze nebo vede trvale nezřízený život. Nový zákoník však přidal ještě jeden důvod: marnotratnost nebo zadluženost.
Číst dál: Nový občanský zákoník - Vydědění

Strana 10 z 38