Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

Protikorupční policie na výzvu Městského státního zastupitelství v Praze prošetřuje, jaké peníze stojí za vznikem Strany práv občanů - zemanovců spojené s nastupujícím prezidentem Milošem Zemanem. Podle údajné korespondence jednoho ze zakladatelů strany a někdejšího šéfa její jihočeské organizace Zdeňka Zbytka mohlo jít o sponzory ODS. Informuje o tom týdeník Respekt.Policie se zabývá mimo jiné tím, kým byla financována kampaň v roce 2010. Podnětem se staly informace obsažené v dopise, který údajně odešel 16. listopadu 2010 ze Zbytkovy e-mailové adresy jednomu z regionálních činovníků SPOZ. Podle Respektu z e-mailu vyplývá rozhořčení nad tím, že 30 milionů korun dali straně sponzoři ODS, aby založením levicové strany oslabili ČSSD a odvděčili se Miroslavu Šloufovi za "dva přeběhlíky", tedy poslance Michala Pohanku a Miloše Melčáka, kteří odchodem z ČSSD umožnili existenci kabinetu Mirka Topolánka.
Týdeník získal dopis od člena širšího vedení ČSSD. Všem členům grémia jej rozdal místopředseda ČSSD a neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier. "Ano, informoval jsem grémium strany a kromě toho jsem s tímto dopisem jako občan udělal jedinou možnou věc - poslal jsem ho jako podnět státnímu zastupitelství. Jedině orgány činné v trestním řízení mohou zjistit, zda jsou informace v dopise pravdivé, a případně prověřit financování té strany," cituje Respekt Dienstbiera.
Státní zastupitelství dostalo Zbytkův dopis letos 24. ledna a předalo jej Městskému státnímu zastupitelství v Praze, které případ poslalo k prošetření protikorupční policii.Zbytek autorství dopisu popírá, současný šéf SPOZ Vratislav Mynář o něm ani o policejním šetření údajně nic neví, ale je prý ochotný s policií spolupracovat.
Strana práv občanů - zemanovci byla zaregistrována v prosinci 2009. Vznikla z iniciativy občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana, jehož cílem bylo vrátit bývalého premiéra a předsedu ČSSD Miloše Zemana "do veřejného života".
Zdroj: tyden.cz
PETICE – Za urychlené řešení křižovatky Klíčov I.
Od roke 2006 žádáme radnici Prahy 9 o řešení křižovatky Klíčov I.  – křižení ulic Čakovická, Letňanská a Ke Klíčovu, na níž se stýkají automobily přijíždějící z pěti směrů. Tato křižovatka je dlouhodobě nebezpečná a velice často zde dochází k dopravním nehodám. Na podzim 2011 jsme písemě žádali o urychlené řešení současné kritické situace. V současné době nevidíme jiné řešení než iniciovat petici za urychlené řešení křižovatky Klíčov I. viz  petice krizovatka
Souhlasíte s touto peticí? Přispějte k jejímu zdaru svým podpisem!
Postup:  podpisový arch si stáhněte zde -  petice krizovatka, nebo si vytištěný arch vyzvedněte (po dohodě na našem emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) na níže uvedených adresách, na kterých se také můžete do archu rovnou podepsat. Podepsaný arch vhoďte do schránky na uvedených adresách. Také můžete podepsaný arch naskenovat a poslat mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., či poslat poštou na adresu Pod Krocínkou 6, Praha 9, 190 00
Současně se můžete připojit k naší druhé petici Ne zastavění náměstí OSN
Sběr podpisů pod petici bude ukončen 29. září 2012.
adresy: Pod Krocinkou 6; Pod Krocínkou 39; Obvodová 17; Nad Krocínkou 53, vše Praha 9, 190 00.
Zdroj: krocanos

Vít Bárta se stal novým předsedou Věcí veřejných. Strana mu připomíná nezničitelného filmového hrdinu Terminátora. "Můžete je roztavit, sešrotovat, ale druhý den je znovu najdete v útoku," řekl Bárta na volební konferenci VV. Voliče chce strana lákat na levnější potraviny. Nový program VV vychází z "desatera", které navrhl právě Bárta. "Zklamali jsme občany, dinosauři začali honit nás," připustil. "Přestaňme ale žít minulostí a začněme se dívat do budoucna," vybídl delegáty volební konference Věcí veřejných. Potvrdil pozici hlavního favorita na post nového předsedy místo Radka Johna, který už post předsedy neobhajoval, ale stal se čestným předsedou.


Při volbě předsedy porazil Bárta poslance Petra Skokana a dva regionální politiky Jiřího Kohouta a Jana Blažka. Dostal v tajné volbě 80 z 98 hlasů. Fotogalerie Zobrazit fotogalerii Ve svém volebním projevu Bárta řekl, že vládu opouštěl s nálepkou korupčníka, který řídil sektu Věci veřejné. To podle něj později vyvrátil soud, když ho zprostil obvinění. "Nabízím pokoru, je třeba se poučit z vlastních chyb a už se jich vyvarovat," řekl Bárta před volbou. "Prosím vás o pracovitost a zarputilost pro naplnění oné terminátorské strategie," prohlásil. Delegáty volební konference Bárta, který místo oblíbeného šátku zvolil kravatu v českých národních barvách, oslovil sloganem - "oligarchii impotentní pravice dává naději jen na sociální dávky nadržená levice". Prohlásil, že cílem jeho strany musí být sebevědomí občané, ne ovce, které si nechají všechno líbit.

Základní vizí Bárty je boj s Babišem a Eurovií.


Číst dál: Bárta vede VV. Chce, aby byly jako Terminátor a láká na levné potraviny

Pravomocně odsouzení poslanci nebudou mít nárok na plat a na náhrady, které s ním souvisí. Sněmovna v prvním čtení podpořila novelu zákona o platu představitelů státní moci, kterou by také bylo možné nazvat "lex Pekárek".

 Poslanec Roman Pekárek, který se dostal do Sněmovny za ODS jako náhradník, byl totiž pravomocně odsouzen a půjde do vězení. Poslanci podpořili lex Pekárek, tedy zákon, který má pravomocně odsouzeným poslancům a senátorům odebrat plat. Prvním čtením prošla i změna Ústavy, podle níž by v budoucnu pravomocně odsouzení poslanci přišli i o mandát.

Číst dál: Odsouzení poslanci a senátoři mají nově přijít o plat i o mandát

Strana 28 z 38