Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

Ačkoliv je text žaloby pro velezradu na dosluhujícího prezidenta Václava Klause neveřejný, na internetu se objevila jména 28 senátorů, kteří návrh podepsali. Na facebookové stránky tzv. pravé frakce ODS je umístil Jiří Janeček.
zdroj a daší informace: indes.cz
související článek: zde

laboratoBezplatné sváteční kontroly alkoholu potvrdily jedovatost u 841 vzorků z necelých sedmi tisíc. Podle hlavního hygienika Vladimíra Valenty ve 40 případech lidé měli u sebe tak jedovatý alkohol, že by je zabilo vypití byť jednoho panáku. Podrobné výsledky všech bezplatných kontrol alkoholu zveřejnilo ministerstvo ve čtvrtek.  "O akci byl mimořádný zájem. Přišlo přes 11 tisíc občanů a přijali jsme 6 983 vzorků, z toho 12 procent bylo nevyhovující," řekl hlavní hygienik Vladimír Valenta s tím, že nejvíce vzorků bylo vyšetřováno v moravských krajích. Šlo zejména o tuzemák, vodku a domácí destiláty.

Číst dál: Hygienici otestovali tisíce lahví alkoholu. Každá osmá byla jedovatá
Chůze je pro lidi základní způsob pohybu. Je ještě přirozenější pohyb než jízda na kole a má přinejmenším o mnoho desítek tisíc let delší tradici. Stejně jako kolo, je to doprava bezmotorová, nevyžadující jinou energii než naši vlastní. A do doby, než rozvoj motorismu donutil vozidla veřejné dopravy k podstatnému zvýšení rychlosti, bylo tempo chůze i mírou rychlosti veškerého pohybu ve městě a tím i měřítkem měst jako takových.
celý článek a zdroj: zde
V úterý 5. února jsme se opět sešli se spřátelenými občanskými iniciativami (SOS Střížkov, Záchrana Proseka, ČSOP Trojmezní, Naše Jablonecká) a domluvili se na společném postupu. Mimojiné jsme se shodli, že bychom rádi informovali o našich aktivitách na stránkách Devítky, probírali jsme žádost o úpravu jednacího řádu zastupitelstva, aby mohli občané své interpelace přednést hned na začátku zasedání, nebo přímo k daným bodům. V dalších setkáních budeme rozhodně pokračovat, na Proseku připravujeme opět – jako minulý rok – presentaci našich aktivit a problémů, které trápí nejen nás, ale i občany Prahy 9.
Josef Rauvolf, předseda  Krocan o.s.
Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s. budou s občanskými iniciativami Prahy 9 spolupracovat.
Olaf Deutsch, předseda Zdravé Letňany o.s. 

Nejvyšší kontrolní úřad nebude dohlížet na města a kraje.   Senátoři odmítli, aby Nejvyšší kontrolní úřad dohlížel na hospodaření krajů, měst a obcí či jimi řízených společností. Důležitý ústavní zákon, který mohl omezit korupci a plýtvání s veřejnými penězi, tak platit nebude. Pro bylo jen 18 ze 72 senátorů, a jedním z těch, kteří zákon nepodpořili, byl i náš senátor Tomáš Kladívko, který se zdržel hlasování.


Zdroj: celý článek na ihned.cz


další článek k tématu „ODS, ČSSD a rozšíření pravomocí NKÚ: S korupcí na věčné časy“


Zdroj: Krocan o.s.

Strana 27 z 38