Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

O čem se píše

aviaMinisterstvo financí vypsalo veřejnou zakázku na spolupráci při komplexní sanaci průmyslového areálu bývalého podniku Avia v pražských Letňanech.Ministerstvo vybere v tendru firmu, která bude v součinnosti se současným vlastníkem areálu, společností Odien Real Estate a.s., rozsáhlý a značně zchátralý pozemek čistit a revitalizovat. Podle ministryně financí Aleny Schillerové jde o přeměnu jednoho z největších brownfieldů na území hlavního města, která Praze přinese užitek a rozvoj, ať už se soukromý vlastník bývalé Avie rozhodne pro výstavbu bytů, komerční využití prostoru nebo výsadbu zeleně. Podle veřejně dostupných informací by zde v budoucnu měla vyrůst kombinace rezidencí a komerčních provozů obklopených zelení. Vzhledem k velikosti území a plánovanému rozsahu prací půjde o jednu z největších ekologických zakázek v historii ČR. Práce by měly začít koncem tohoto roku a měly by pokračovat až do konce roku 2030.

Zdroj: Čtvrťák

 

Hlavní město Praha a Středočeský kraj přistupují od 1. srpna 2021 ke změně Tarifu Pražské integrované dopravy.
Ceny jednorázových a ve Středočeském kraji i předplatních jízdenek vzrostou o cca 20-25 %. Celý článek na: Praha 19

Clánek Lně ČižinskýV únorových Letňanských listech na straně 10 vyšel příspěvek místostarosty Letňan Ondřeje Lněničky, v němž velmi ostře napadl vedení Prahy 7 a hlavního města Prahy v souvislosti s očkováním seniorů proti Covidu. Protože článek obsahoval závažná obvinění a osobní útoky na konkrétní osoby a jeho celkové vyznění je velmi negativní, považujeme za správné dát prostor i napadené straně. Požádali jsme proto starostu Čižinského o vyjádření. Pan starosta nám poskytl veškeré informace z pohledu přímého účastníka a upozornil nás na článek, kde je vše detailně popsáno. Odkaz je zdezde

Je to čtení docela dlouhé, ale celou událost popisuje velmi věcně, bez negativních emocí a stojí za to mu pár minut věnovat.

Čižinský: Po naší rychlé akci pro seniory dostali praktičtí lékaři chuť očkovat

Zdroj: respekt

 

 

6795500 img praha 14 kolo bicykl cykliste cyklostezka cyklodoprava v1

  Cyklisté na severovýchodě Prahy mohou jet po nové cyklostezce od Budovatelské ulice přes Novopackou ulici směrem ke Kbelům, Satalicím či hloubětínské Bažantnici. Náklady jsou 4,5 milionu Kč. Novou stezku ve středu slavnostně otevřeli starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09) a místostarosta Petr Hukal (Piráti). Jedním s účastníků byl i letňanský zastupitel za Zdravé Letňany Radek Čermák.

Cyklostezka je součástí postupně budované takzvané severovýchodní cyklomagistrály, která propojuje několik městských částí se Středočeským krajem. Pražský magistrát letos plánuje do cyklodopravy vložit celkem 122 milionů korun.

zdroj a další informace: blesk

 

matepravovedetPředmluva k níže uvedenému článku.

Vzpomínáte si, jak jsme bojovali v zastupitelstvu proti místostarostovi Ondřeji Lněničkovi (ODS), který až nepochopitelně urputně prosazoval smlouvu s společností PENTA ? Ano, je to ta lokalita, kde před třemi lety jednal s vlastníky pozemků o provizi. U přebraného článku ze slovenského tisku se opět dovídáme, že to byla asi „dobrá“ volba.

 Jaroslava Haščáka z Penty zadržali a obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí

Vyšetrovateľ obvinil aj bývalého siskára Ľubomíra Arpáša a jeho manželku. S firmou pod kontrolou Jaroslava Haščáka mali uzavrieť zmluvu na fiktívne poradenské služby za 194-tisíc eur. V skutočnosti išlo podľa polície o odmenu za predaj nahrávky Gorila. Jedného z najvplyvnejších slovenských oligarchov dnes popoludní zadržala polícia. Momentálne robí raziu v sídle finančnej skupiny Penta v bratislavskom Digital Parku. Haščák bol predvolaný na výsluch do budovy policajného prezídia na Račianskej ulici. Vyšetrovateľ ho zadržal a obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Kukláči práve Haščáka eskortovali do sídla Penty. Polícia tam hľadá dokumenty, ktoré súvisia s kauzou Gorila. Vyšetrovateľ zrejme navrhne, aby bol Haščák stíhaný vo väzbe.

Zdroj: www.aktuality.sk

 

Strana 3 z 38