Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Investiční akce

aviaFirma vznikla v roce 2004. Zviditelnila se zejména koupí a následným prodejem výrobce aut Avia. Dnes Odienu patří rozlehlý areál, kde se vozy dřív vyráběly. Skupina také několik let vlastnila a řídila jednu z největších českých cestovních kanceláří, Čedok.Odien spravuje aktiva ve výši 470 milionů eur (přes 12 miliard korun), většinu z nich v úvěrových pohledávkách, které odkupuje skrze svoji větev private equity investic. Podstatnou část prostředků investuje do nemovitostí, firma je rovněž aktivní v oblasti distribuce dodávek energií. Společnost působí především v Česku, Chorvatsku a Turecku. V Praze patří mezi největší vlastníky pozemků. V Letňanech staví projekt Rezidence Veselská, který po dokončení nabídne téměř 500 bytů.

Zdroj: ZDE

Číst dál: Představení společnosti Odien Group - investor areálu AVIE

doprava v Letňanech

DSCN6425Zajímá Vás  jaké se připravují  v Letňanech stavení investice, přijďte proto 19. 2. 2018 v 18.00 hodin, protože se koná  veřejná prezentace "Návrhu Metropolitního plánu"     a to  z pohledu MČ Praha 18.  Veřejná prezentace a diskuze s občany na téma návrhu Metropolitního plánu má za cíl seznámit veřejnost s podstatou plánu a pořizovacím procesem a stanovit priority Letňan při územním plánování. Akce se koná v Obřadní síni MČ Praha 18, Bechyňská 639. 

Zdroj a další informace: letnany.cz

 

matepravovedetRMČ schválila 13. prosince 2017 uzavření smlouvy se společností ELEMENT LETŇANY s.r.o., IČ 03690300, se sídlem U nemocnice 430, Kolín, na nájem částí pozemků parc.č. 629/138 o výměře 223 m², parc.č. 629/251 o výměře 989 m² a parc.č. 629/252 o výměře 470 m² tj. celkem 1.682 m². Smlouva bude uzavřena na dobu určitou od 01.01.2018 do 15.08.2018 za nájemné ve výši 2 Kč/m²/den. Dále RMČ souhlasí se zřízením čtyř sjezdů z pozemku parc.č. 629/251 k.ú. Letňany na komunikaci Tupolevova. Sjezdy budou dočasné (šířky 6 m) a budou sloužit pro zásobování stavby „Oplocení staveniště pro bytový dům Element Letňany“ Stavebníkem je společnost ELEMENT LETŇANY s.r.o., IČ 03690300, se sídlem U nemocnice 430, Kolín.

Zdroj : ZÁPIS Z 27. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 18 13. PROSINCE 2017 Stanovisko ke stavbě „Oplocení staveniště pro bytový dům Element Letňany“ – revokace, bod č. 22

 Co je to bytový dům Element Letňany?

Jedná se o bytový dům umístěný v Tupolevově ulici. Dům má celkem 107 bytů. Výstavba projektu, jehož developerem je Geosan Development, bude zahájena v lednu 2018. Předpokládaným termínem dokončení je konec roku 2019, budoucí obyvatelé domu by se tak mohli nastěhovat počátkem roku 2020.

element letnany

Další informace :zimreality

 

beffc8a2c4c664b9033154aceddf7f83 denik 630Po prodloužení metra C o zhruba dva kilometry na sever volá městská část Čakovice už dlouhé roky a od letošního jara v tom úsilí podniká oficiální kroky. „Věřím, že je to na dobré cestě. Jsme totiž nejdynamičtěji se rozvíjející oblast Prahy,“ tvrdí starosta Čakovic Alexander Lochman (STAN).
Takzvanou vyhledávací studii k případné dostavbě linky C dostane vedení metropole na stůl už v lednu. „Analýza je zaměřená na vedení trasy a optimální umístění stanic. Praha hodlá podnikat další kroky právě na základě výsledků této studie,“ upřesnila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.
Delší „céčko“ pro desítky tisíc lidí  Podle starosty Lochmana se Čakovice stávají významnou spádovou oblastí pro zhruba 4050 tisíc lidí. Konkrétně jde o obyvatele Kbel, Vinoře nebo nedalekých obcí Středočeského kraje. Přibližně o šest tisíc obyvatel by se brzy měly zvětšit i samotné Čakovice. Majitel průmyslového areálu Avia Odien Real Estate a.s. chce totiž jeho výraznou část přeměnit kromě kanceláří nebo logistických center i na rezidenční oblast.
Čakovická radnice proto využila letošní začátek jednání o změně územního plánu v areálu Avie k vlastní iniciativě ohledně prodloužení metra. „Naše podmínka je zajištění osobní i veřejné dopravy v lokalitě. Proto žádáme, aby investor vyčlenil určitou územní rezervu tak, aby tam mohla vzniknout nová konečná stanice metra. Investor se s naším požadavkem ztotožnil,“ sdělil Pražskému deníku Lochman a mluvčí investiční společnosti zájem o metro potvrdila.
Zvažovaná budoucí podoba stanice metra D Písnice. Právě tuto stanici by měla spojit nová silnice se středočeskými obcemi.
Představitelé Čakovic považují za ideální místo pro budoucí stanici sousedství vlakové zastávky právě v areálu Avie. Vznikl by tím prý komunikační uzel, na kterém by se finančně podílel zmíněný soukromý investor. Nový úsek „céčka“ může mít kromě konečné v Čakovicích ještě jednu zastávku v centru Letňan.

Číst dál: Metro C do Čakovic má zamířit pod zem, doporučuje expert z ČVUT

Strana 10 z 21