Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Investiční akce

cakovický park

Čakovický park  (143 b. j. dostavěno 2019)

O projektu: V březnu 2017 byl spuštěn prodej bytů v bytovém domě Slunečnice (S), který bude dokončen na podzim 2019. Bytový dům Bazalka (B) a Azalka (A), které se již staví, budou dokončeny na jaře a v létě 2019. Rezidenční projekt Čakovický park je bytový komplex v klidné městské části Čakovice v Praze 9. Jsou zde v nabídce byty s dispozicí od 1+kk do 4+kk s plochou od 30 do 100 čtverečních metrů. Všechny byty mají buď balkón, terasu nebo předzahrádku. Přímo v Čakovickém parku je nová mateřská škola, obchod s potravinami (večerka), restaurace a cukrárna. Developerem projektu je M & K Real Estate, a.s.

Číst dál: Čakovický park - bytový komplex

Rychnovska 2Dne 12. března se uskutečnil na letňanské radnici workshop k dopravě. Na začátku promluvil starosta Ivan Kabický a vyzval zúčastněné, aby se rozdělili na dva pracovní stoly, které diskutovaly o parkování nebo nové silnici na okraji lesoparku. Rozdal anketní lístky, na nichž se mohl každý vyjádřit k možné variantě rezidenčního parkování: 1) zřídit modré zóny mezi výstavištěm a Rýmařovskou, 2) od výstaviště ke Křivoklátské, 3) na celém území Letňan, 4) rezidenční zóny zatím nezavádět.

Číst dál: Prezentace dopravy nepřekvapila/autor Eduard Horák

okruhV současné době se zpracovává technologická studie na severovýchodní části dálničního okruhu kolem Prahy. Proti stavbě už protestovala obec Veleň, kde v současnosti probíhá masivní výstavba rodinných domů a veleňští řidiči často stojí v kolonách u čakovického Globusu. Studie je zatím v rozpracované podobě a bude sloužit po dopracování jako podklad pro budoucí proces EIA. Obec Veleň dlouhodobě a zásadně nesouhlasí s variantou SOKP (stavba Březiněves – Satalice) vedoucí katastrálním územím Veleně a Mírovic. Tento nesouhlas vyjádřili na jednání dne 6.11.2017 i poté ve svém vyjádření.

Další informace a vyjádření obce Veleň najdete ZDE

 

LIdl newZačátek loňského roku jsme se jako spotřebitelé rozloučili naší  na malou prodejnou LIDL,  která nám téměř jedno desetiletí dobře sloužila.   Tu nám ale společnosti LIDL nahradila novou komfortní  a hlavně daleko větší  prodejnou .  Nová prodejna  Lidl se od původní prodejny   liší již na první pohled   a to moderním architektonickým pojetím, uspořádáním vstupního zádveří, vzdušným, velkoryse pojatým interiérem s dostatkem denního světla. Nová prodejna  byla  otevřena  v 7.00 hodin dne 26. 2. 2018.

lidl 2Německý diskontní řetězec Lidl loni soustředil síly hlavně na modernizaci prodejen. Letos navíc pro ně hledá nové lokality. Jen v Praze a okolí by se počet jeho obchodů mohl časem rozrůst z dosavadních 23 na více než sto. Firma také vybuduje nové zázemí pro stovky svých zaměstnanců, centrálu přesune z pražských Stodůlek do Letňan.     „V současnosti přizpůsobujeme dispoziční řešení našim požadavkům. V první fázi plánujeme výstavbu objektu podél ulice Prosecká, který bude sloužit téměř 400 zaměstnancům naší centrály,“ přibližuje mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

Číst dál: Lidl plánuje v Letňanech stavbu kancelářské budovy

Strana 8 z 21