Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Investiční akce

5489192 img praha letnany v0

 

 Zajímá Vás další rozvoj Letňan?  Tak přijďte na veřejnou prezentaci projektu Letňany - západ (území mezi ulicemi Tupolevova x Kbelská, ohraničené Letňanskou kolonkou a ICE ARENOU). Prezentace se koná ve čtvrtek 2️0 února v 18:00 v obřadní síni radnice v Bechyňské ulici. Na programu bude: změna územního plánu č. Z-3036/10 (aktuální stav) * představení záměru rozvoje lokality  diskuze.  Na prezentaci byli mimo jiné pozváni zástupci investora a stávajících vlastníků pozemků a také architekti zpracovávající podkladové materiály.

Zeptejte se:  

1)   Jaká bude plánovaná podlahová plochu bytů

2) Jaká se plánuje  infrastruktura dané lokality

3)  Co bude obsahovat plánovací smlouva s MČ

4)  Jaké bude napojení na stávající dopravní sít.

Zdroj: Naše Letňany

letit 2Koncem tohto týdne se konala  schůzka starostů Prahy 9,  včetně starosty Praha 18  se senátorem za stejný obvod Davidem Smoljakem, která měla jediný bod: záměr skupiny developerů prosadit za zády příslušných městských částí změnu územního plánu a celou plochu funkčního letiště Letňany zastavit masivní výstavbou.Přítomní starostové se se  senátorem shodli, že bez vědomí a souhlasu místních samospráv jsou úvahy o dalším náporu na již teď enormně přetíženou dopravní i jinou infrastrukturu v tomto území vyloučené.

Zdroj: STAN

 74446379 1399675663529613 834260211421151232 n

Poslali jsme připomínku k projednávané stavbě dálničního okruhu z Ruzyně do Čakovic. Nesouhlasíme se zprovozněním této šestiproudé dálnice bez dokončení až na Černý Most. Ulice Kbelská ani její objízdné trasy přes Čakovice, Letňany, Kbely a Satalice už další auta neunesou. Navíc stejně jako tunel Blanka i tahle trasa bude výrazně rychlejší než MHD, takže se dá čekat, že další lidé přesednou z autobusu do auta. Proto je nutné zároveň REKONSTRUOVAT ŽELEZNIČNÍ TRAŤ do Neratovic a postavit NOVOU TRAMVAJOVOU TRAŤ z Letňan do Kobylis, Bohnic a Dejvic. Jen tak se lidem vyplatí používat i hromadnou dopravu.

Na obrázku rozsáhlá mimoúrovňová křižovatka na severozápadním okraji Čakovic. Zdroj: dokumentace posuzování vlivů na životní prostředí.

matepravovedet
 Předseda výboru Ing. Milan Bušek pozval na 16. října občany na mimořádné zasedání výboru. Co se ale vlastně projednává, to v programu občan nenašel. Asi hlavním bodem mimořádného zasedání bylo projednávaní změny územního plánu pro stavbu budoucího desetipatrového hotelu u plaveckého areálu Lagoon a také změna územního plánu na části sportovního areálu u Lovosické ulice (bývalé ČKD Kompresory), kde si majitelé spo...rtoviště chtějí změnit územní plán tak, aby mohli areál "modernizovat" ku prospěchu Letňan. Tak trochu naznačili, že pokud dojde ke změnám územního plánu dle návrhu majitelů areálu a dojde k modernizaci, místo fotbalového hřiště budou v Letňanech stát další stovky bytů. To je ale divná modernizace.
Program jednání:
1.Kontrola plnění úkolů přijatých na předchozích jednáních výboru
2.Podněty ze strany ZMČ a RMČ
3.Podněty členů VÚRP
4.Podněty občanů
5.Různé

pozvánka na výbor

Předseda Výboru pro územní rozvoj a plánování ZMČ Praha 18

svolává

mimořádné zasedání

Výboru pro územní rozvoj a plánování ZMČ

na 16. října 2019 od 18.15 hodin

Jednání se bude konat v obřadní síni Úřadu městské části Bechyňská 639, Praha 18.

Program jednání:

  1. Kontrola plnění úkolů přijatých na předchozích jednáních VÚRP

  2. Podněty ze strany ZMČ a RMČ

  3. Podněty členů VÚRP

  4. Podněty občanů

  5. Různé

Vážení občané, dle čl. IV odst. 1 jednacího řádu výborů ZMČ Praha 18 je jednání výboru pro územní rozvoj a plánování ZMČ veřejné.

Těšíme se na Vaši účast.

Ing. Milan Bušek
předseda VÚRP

 

Strana 4 z 21