Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Investiční akce

Blankyt 3

 

Nedávno jsem procházel za radnicí, v ulici Beranových a vidím, že dílo je dokonáno, nové byty již mají své obyvatele a tak si dovolím krátké zamyšlení nad tím, jak šel čas. Ještě si pamatuji a mám foto této lokality před zahájením výstavby, zjednodušeně řečeno zástavba rodinnými domky podél ulice Toužimské a z druhé strany pole. Potom se objevila na místě reklamní tabule s nápisy „REZIDENCE BLANKYT LETŇANY“ nebo „Zdravě bydlet v přírodě a mít všechny výhody života ve městě“ a byl zahájen prodej bytů, teras a zahrádek. Někdo si třeba dokáže představit, jak to bude vypadat, až bude stavba dokončena, někdo musí počkat, až to uvidí na vlastní oči, ale zpráva pro nás všechny je nyní již zcela jasná. Nejedná se o nějakou stavbu v přírodě, ale na tom poli vedle ulice Beranových je další nové sídliště bytových domů, které je nalepeno na původní zástavbu rodinných domků a to dost natěsno. Samozřejmě teď s tím nic nenaděláme, ale chtěli jsme přece „Zdravě bydlet v přírodě a mít všechny výhody života ve městě“ a možná že výsledkem je jenom rozšíření počtu lůžek v ubytovně, jménem Letňany.
Lubor Pavlíček, Zdravé Letňany o.z.
 

 

matepravovedetObytný soubor BD „Letňanské Zahrady“ je plánován v  území, kde už v dnešní době   probíhá velká  bytová výstavba. Pozemky, kde bude stavba postavena dnes slouží jako deponie zeminy, zahrádkářská kolonie a  orná půda. Ze severu je území ohraničené plánovaným parkem a plochou navrhovaného dalšího obytného souboru U Lesoparku. Ze západu  přiléhá ke skladovacímu areálu, na východě se nachází nezastavěná plocha. Předpokládá se výstavba 6 bytových velkých domů. Objekty budou mít 4 až 13 pater . V areálu je navrženo celkem 839 parkovacích stání z toho 684 v podzemních garážích a 155 na povrchu.  Bytové domy budou obsahovat 725 bytů to je odhadem cca 2000 obyvatel. Kam budou chodit děti obyvatel bytového souboru "Letňanské zahrady" do školky  a školy nevíme. 
Další podronější informace pro Vás připravujeme.  
OLaf Deutsch, Zdravé Letňany o.s.

REMIX 1

 

Stavba je před dokončením (listopad 2013), takže už si můžeme říci při procházce kolem říci, jestli se mi stavba líbí nebo nelíbí.  Jenom připomínám, že se jedná se o atypickou stavbu dvou obytných domů na místě stávajících trafostanic v ulici Chlebovická. Oba domy – obě věže mají devět podlaží a celkem je zde umístěno 14 bytů z toho 12 bytů s dispozicí 3+kk s terasou (lodžií), garážovým stáním a sklepní kójí. Pro zájemce o větší plochu bytu s dispozicí 5+kk, nabízí dvě věže ještě dva mezonetové byty o velikosti 168,2m2 se dvěmi garážovými místy. 
Číst dál: Projekt 2 věže v Letňanech

ZS Tupolevova 2Základní škola Tupolevova je ze severní strany oddělena od panelových domů parkem. Těžištěm veřejného prostoru je asfaltová plocha před hlavním vstupem do budovy, ze které se rozvětvují pěší cesty: k autobusové zastávce, k domům a do parku. Místo působí prázdně a nevyužitě. Čas školních nástupů skončil. Není zde nic, co by lidi přitáhlo a upoutalo jejich pozornost. Úkolem pro architekty bylo najít novou identitu tohoto místa, která by přitáhla lidi a vytvořila fungující urbánní prostranství.
Číst dál: Parter ZŠ Tupolevova - budou na tuto investici finanční prostředky?

TescoKoncem roku  2011  se avizovalo, že se  na  území Letňan připravuje další velká  výstavba. Přesněji dne 20.10.  bylo oznámeno zahájení zjišťovacího řízení podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivu na životní prostředí na záměr „Tesco Letňany, etapa V., Praha 18″.

Číst dál: Čeká nás další výstavba v Letňanech – Chce se Tesco ještě rozšířit?