Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Naše aktivity

20180407 111234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuto sobotu  proběhl v Letňanech opět velký jarní úklid, uklízel se nepořádek, na sídlišti ale v letňanské přírodě. Stejně jako v loňském roce jsme se jako spolek Zdravé Letňany do akce opět přihlásili a oslovili veřejnost ale i všechny zastupitele. Za letňanské zastupitele se akce účastnil pan Ondřej Mifek a Olaf Deutsch. Hlavní organizátorkou byla stejně jako v roce 2017 paní N. Nováková, která vykomunikovala s radnicí Městské části Praha 18 materiální pomoc v podobě rukavic a  pytlů na odpad a odvoz odpadu. Pytlů na odpad ale bylo málo a hlavně byly z velmi nevhodného materiálu. Celkem se akce účastnilo 10 dobrovolníků, kteří uklidili v Kolonii u Avie jednu černou skládku, prostor celé kolonie a okolí ulic Krausova a ochranný val u ulice Tupolevova. Celkem se nasbíralo 30 velkých pytlů odpadu, které byly na náklady letňanské radnice odvezeny k likvidaci.

Zdravé Letňany z. s.

KočičkyJsou tu Velikonoce, opravdu,   všem proto přejeme teplejší počasí a samozřejmě i bohatou nadílku!              A ženám a dívkám šetrné pomlázkové zacházení…

 
Zdravé Letňany z.s. 

Sysli graf 2013b 1024x640Dne 18.3.2018 jsme se obrátili na společnost ARNIKA ve věci budoucí  likvidace oblasti NATURA 2000 na Letňanském letišti.  V jejich formuláři jsme Arniku informovali, že od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Dále jsme Arnice napsali, že v roce 2017 byl pozorován již pouze jeden exemplář. Cílem bylo, aby nám nevládka pomohla jak správně reagovat a co by jsme měli dále dělat.  Z níže uvedené odpovědi jsem poněkud překvapen:

Dobrý deň,
bohužial v tomto probléme Vám my pomocť nedokážeme, kedže nikto z nás sa tejto tématike priamo nevenuje.
s pozdravom
Mária Podracká

ukliďte česko 2018Dnes jsme vyvěsili s paní Novákovou na zastávky MHD pozvánky na akci Ukliďte svět - ukliďte Česko v naše případě ukliďte Letňany. Tak snad nás nabude jenom šest jako v roce 2017. Pokud vás nepořádek v Letňanech štve, tak se dostavte a taky by bylo prima když se zaregistrujete na této níže uvedené adrese. Díky spolek Zdravé Letňany. kdyhttp://www.uklidmecesko.cz/event/16842/

Sysli graf 2013b 1024x640Od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Loni byl pozorován pouze jeden exemplář,... uvedla mluvčí Agentury ochrany a přírody České republiky (AOPK) Karolína Šůlová.  Ptám se co se ale stane, když se sysel nevzpamatuje a opravdu z Letňan zmizí? Za několik let přijdou Letňany a statut přírodní památky NATURA 2000 a z této lokality se stane pro developery velmi žádaný pozemek. Protože nevíme, jak máme správně a efektivně reagovat, obrátili jsme se dnes na odborníky z české neziskové organizace Arnika, se kterou nás spojuje úsilí za lepší životní prostředí.

Olaf Deutsch, předseda spolku Zdravé Letňany, zastupitel za Pirátskou stranu.

Strana 18 z 37