Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Naše aktivity

Pechod avie 4Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s.  připravilo na základě  čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990 Sb. o právu petičním, PETICI.  Petice, kterou podepsalo cca 90% obyvatel kolonie u Avie a řeší změnu umístění stávajícího přechodu před autobusovou zastávku Trutnovská směrem do centra Letňan, který je dnes historicky umístěn v místech  kde chodili pracovníci AVIE do práce. Petici jsme osobně předali 15. dubna na Magistrát hlavního města Prahy, kde jsme rovněž o přesunutí  přechodu jednali.  

Číst dál: Politici občas mění názor

Lubor-1Zveme vás v úterý 6.  května 2014 v 18.00 hodin na informační hodinku pro letňanské stavebníky . Informační kancelář pro stavebníky je pracoviště zřízené občanským sdružením Zdravé Letňany o.s., které zdarma poskytuje informace a pomáhá letňanským občanům v problematice stavebních prací. Informační kancelář pro stavebníky je zřízena po dohodě s organizací SÉVA PURA s.r.o v letňanské provozovně Prostor Letňany, Křivoklátská 302. Věnovat se vám bude Ing. Lubor Pavlíček člen občanského sdružení Zdravé Letňany. o.s.

 

 

Ofocený projekt LentilkyObčanské sdružení Zdravé Letňany o. s. požádalo  dne 7. 4. 2014   na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Úřad městské části Praha l8 – Letňany  o dodání  aktuální verze prováděcího projektu rozpracované stavby  Letňanských lentilek první fáze.  Ofocenou projektovou dokumentaci jsme chtěli  poskytnou na této webové stránce veřejnosti, popřípadě ji i zapůjčit předsedům SVJ k prostudování.  Úřad MČ Letňany nám do dnešního dne aktuální projektovou dokumentaci nedodal  a tak jsme  si u dodavatele stavby projekt nafotili.  Pokud máte zájem pošlete nám žádost o zaslání fotografií na elektronickou adresu našeho sdružení Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..  
                                                                                              
Olaf Deutsch
Předseda Zdravé Letňany o.s.
Kopřivnická 614, 199 00 Praha 9
 
Související články:

 

Přechod avie 4Občanské sdružení  Zdravé Letňany o.s.  předalo  15. dubna na Magistrát hlavního města Prahy petici občanů, která byla připravená  na základě zákona č.85/1990 Sb. o právu petičním.  Petici podepsalo celkem  95% obyvatel kolonie u Avie.  Občané z kolonie a sdružení Zdravé Letňany o. s. v  žádají v petici Ing. Jiřího Nouzu náměstka primátora Magistrátu hlavního města Prahy zabezpečení nebezpečného přechodu pro chodce u vjezdu do kolonie.  Současně s předáním petice proběhlo toho dne na MHMP krátké jednání na kterém předseda sdružení vysvětlil ing. Nouzovi současnou nebezpečnou dopravní situaci u vjezdu do kolonie u Avie.  Náměstek primátora se seznámil s předanou dokumentací a přiklonil se k návrhu dopravní komise RMČ Praha 18 a předal žádost k  vyřízení  Technické správě komunikací.   Realizací přechodu se bezpečnostními prvky  dojde ke zlepšení bezpečnosti této části ulice Tupolevova a to pro chodce,  ale i pro motoristy.

Olaf Deutsch
Předseda Zdravé Letňany o.s.
 
Jaká je dnes navržená rekonstrukce přechodu - projekt ZDE
 
 
 

 

 

Přechod avie 4Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s.  připravilo na základě dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990 Sb. o právu petičním, PETICI ve  které  bude žádat kompetentní orgány o zřízení bezpečného přechodu pro chodce, který by byl dle návrhu občanského sdružení situován před zastávku MHD Trutnovská směrem do centra Letňan.  Akceptací petice a realizací návrhů našeho sdružení by došlo nejen ke změně umístění stávajícího přechodu před autobusovou zastávku Trutnovská směrem do centra Letňan,  ale i k  zajištění ochranných  prvků -  betonového ochranného bloku a zpomalovacích pásů a dostatečného osvětlení přechodu. V současné době petici podepsalo cca 90% obyvatel kolonie u Avie. 
Číst dál: PETICE o úpravu zabezpečení nového přechodu pro chodce v kolonie u Avie – ulice Tupolevova, Letňany

Strana 28 z 37