Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Naše aktivity

metra MHDObyvatelé v Praze 8  na podzim  protestovali proti tomu, že příměstské autobusy končí u stanice metra Ládví. Do té doby jezdily ke stanici metra C Nádraží Holešovice. Podle části obyvatel Prahy 8 se zde zvýšil počet přijíždějících vozů a zhoršuje se i životní prostředí a bezpečnost. Ládví dle mne nemůže na stálo figurovat jako varianta řešení ukončení linek meziměstské dopravy, která patří na autobusové nádraží.

Číst dál: Přesun konečné stanice autobusů z Ládví ke stanici metra C Letňany

matepravovedet

Český fotbal se snu o výstavbě národního stadionu nevzdal. Myšlenku už poněkolikáté oživuje předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, jenž uvažuje o aréně pro třicet až čtyřicet tisíc diváků za několik miliard korun v Praze-Letňanech. Podobná myšlenka tu však byla už několikrát a nikdy se nerealizovala.  „Už i Slováci v Bratislavě stavějí arénu. V Maďarsku mají snad pět šest nových stadionů, díky nedávnému mistrovství Evropy postavili stadiony v Polsku. Chtěl bych využít euforie z postupu na šampionát,“ uvedl Pelta v rozhovoru pro Lidové noviny.´Předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) už jedná s tureckou investiční společností Odien Group, která má k dispozici pozemky v Letňanech. Stadion by měl mít kapacitu třicet až čtyřicet tisíc diváků. Stál by několik miliard korun a využívat by ho mohly i další sporty, třeba atletika. „V Letňanech je stanice metra i vlaková zastávka, dopravně ideální místo, na rozdíl třeba od Strahova. Takže se o situaci zajímáme, hledáme vhodně prostory a připravujeme potřebné studie,“ pokračoval Pelta pro Lidové noviny.

Číst dál: Myšlenka národního stadionu ožívá, Pelta by chtěl stavět v Letňanech

matepravovedet

 

Zveme vás v úterý 3. Listopadu 2015 v 19.00 hodin na setkání se zastupiteli spolku Zdravé Letňany r. s. a pirátskými zastupiteli z MHMP.  Setkání se uskuteční v klubu Prostor Letňany, Křivoklátská 302, Praha 18 - Letňany. Věnovat se vám budou letňanští zastupitelé Olaf Deutsch, Ivan Polák a pozvaní piráti.  

Olaf Deutsch 

předseda Zdravé Letňany r.s.

 

 

 

 

 

akce Seva puraDne 11.9.2015 uspořádal Prostor Letňany s finanční podporou MČ 18 v areálu školy Tupolevova 525 akci nazvanou - Odpoledne netradičních sportů, kde se děti i dospělí mohli seznámit a na vlastní kůži se vyzkoušet sporty jako jsou horolezení, slackline, workout a jóga. Číst dál: Odpoledne netradičních sportů

Zveme vás v úterý 22. září 2015 v 19.00 hodin na  setkání se  zastupiteli a členy spolku Zdravé Letňany r. s.  Setkání se uskuteční v klubu Prostor Letňany, Křivoklátská 302, Praha 18 - Letňany. Věnovat se vám budou zastupitelé Olaf Deutsch, Ivan Polák a členové  spolku.   

Olaf Deutsch  

předseda Zdravé Letňany r.s.

 

Strana 22 z 37