Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Životní prostředí

sysel obecny 107 150x150Od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Loni byl pozorován pouze jeden exemplář, uvedla mluvčí Agentury ochrany a přírody České republiky (AOPK) Karolína Šůlová.

Letiště Letňany je od roku 2005 z důvodu populace ohrožených hlodavců národní přírodní památkou. Letňanský sysel se měl před lety stát symbolem olympijských her, které chtěl v Praze uspořádat tehdejší primátor Pavel Bém. Poněkud paradoxně zároveň chtěl hlavní stadión pro hry postavit právě v Letňanech, což by populaci hlodavců přinejmenším ohrozilo. Z Bémova ambiciózního a podle kritiků až megalomanského plánu nakonec s nástupem hospodářské krize sešlo a Praha v roce 2009 svou kandidaturu na pořádání her stáhla.

Číst dál: Maskot pražské olympiády zřejmě vymřel. V Letňanech viděli už jen jednoho sysla

Stanoviště a termíny přistavení velkoobjemových kontejnerů na srpen 2017

Temíny najdete:ZDE

odpad 2Celoroční svoz bioodpadu je určen především pro květinářství a domácnosti, kde produkují bioodpad po celý rok.

Jak si zajistit CELOROČNÍ svoz bioodpadu

Svoz bioodpadu 1x za 14 dní po celý rok

Cena za 120l kompostejner: 1170 Kč s DPH

Cena za 240l kompostejner: 1872 Kč s DPH

Upozorňujeme na možné  změny svozových dnů  na začátku sezóny – tj. k 1. 4. daného kalendářního roku a po ukončení sezónního svozu  tj. po 30. 11. daného kalendářního roku. Změna bude s časovým předstihem zveřejněna na našem webu, klient je povinen se o novém svozovém dni informovat.

O případných mimořádných změnách v průběhu roku Vás budeme informovat prostřednictvím letáků do Vašich schránek !

Formulář pro provedení změny období svozu zde

Formulář pro změnu velikosti nebo počtu nádob zde

mix globus 01 1-150x225Dne 17.5.2016 Rada hl. m. Prahy schválila pokračování Programu Čistá energie Praha pro rok 2016 (dále jen „program“).

V rámci tohoto programu hlavní město Praha poskytuje dotace na přeměnu topných systémů a využití obnovitelných zdrojů energie v bytech a v rodinných či bytových domech na území hl. m. Prahy, a to jak fyzickým, tak i právnickým osobám.

Věcná náplň programu, nastavená v posledních letech, zůstává zachována. Program se týká zdrojů uvedených do provozu mezi 1.9.2015 a 30.9.2016. 

Lhůta pro podání žádosti je vymezena termínem 20.6. - 30.9.2016.

Číst dál: Programu Čistá energie Praha pro rok 2016

auto kontejnerZa součinnosti Magistrátu hl. m. Prahy a MČ Praha 18 jsou v Letňanech pravidelně organizovány tzv. mobilní sběrné dvory (zkr. MSD). MSD funguje jako dočasné stanoviště velkoobjemových kontejnerů na zpevněné ploše určené pro krátkodobý sběr určitých druhů odpadů od osob s trvalým pobytem na území hl. m. Prahy. V MSD lze v provozní době odložit objemný odpad, dřevěný odpad, odpad ze zeleně a kovy. Akce je organizována a hrazena z rozpočtu MHMP. Ve stanovený den a hodinu budou na určená stanoviště přistaveny velkoobjemové kontejnery k odkládání jednotlivých druhů odpadu. Po celou dobu bude provoz zajišťován odbornou obsluhou, která bude ukládání odpadu koordinovat. Předností MSD je zamezení zneužívání přistavených velkoobjemových kontejnerů živnostníky, třídění odpadu pod dohledem proškolené obsluhy již v místě vzniku, a tím zvýšené efektivity jeho využití a recyklace.

Číst dál: Přistavení velkoobjemových kontejnerů

Strana 2 z 5