Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

logo kyticeSrdečně zveme všechny příznivce lidové hudby 31. ročník hudebního folklorního festivalu „Setkání lidových muzik“ a jubilejní 10. ročníku Setkání dětských lidových muzik. Festival se koná tradičně po dušičkách ve dnech 7.11 - 8. 11. 2014. Náš festival si získal prestiž pro krásu hudebního muzicírování napříč generací nejenom pražských muzik, ale i přespolních a zahraničních. Letošním tématem jsou „Balady a romance“ pro oba dny Setkání.

Letos přijedou muziky z Prahy - Kolíček, Kytice, Melodika, Mladá hudecká muzika, Modřenec, Osminka, Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Gaudeamus, Slovácký krúžek, Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Kyčera a Notičky z Řevnic, Mladí Bruštíci ze Strání a Ohnica z Uherského Hradiště. Hostem bude populární a nezapomenutelná zpěvačka Valašských balad Vlasta Grycová ze Strání a Ľudová hudba Stanislava Baláža z Raslavic – Východní Slovensko.

Zveme vás také na tradiční lidovou kasací zábavu, kde si každý může nechat zahrát a zazpívat tu svoji, nebo si zatancovat verbuňk, kolečka, polku, valčík, čardáš či karičky. Jen to chce přijít a pobýt. Záštitu nad Setkáním převzali MČ Praha 18 a PRAHA 1 a pan Radim Uzel tajemník SPRSV. Hlavními pořadateli festivalu jsou Folklorní sdružení Kytice, Folklorní sdružení České republiky, MČ Praha 1, za spolupráce s Městskou knihovnou Praha, PVA EXPO Praha. Setkání se uskuteční za finančního přispění Magistrátu hl. m. Prahy, MČ Praha 18, MČ Praha 1. Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že se vám bude mezi mladými, staršími i dříve narozenými muzikanty a zpěváky líbit. Aktuální informace o festivalu najdete na www.muziky.cz; www.folklornisdruzeni.cz/festivaly

Číst dál: Tradiční setkání lidových muzik

socskupiny 01 0Již za pár dnů - v pátek 19. září a v sobotu 20. září - se  Stará Náves zaplní stánky více či méně známých českých pivovarů s nabídkou toho nejlepšího z jejich produkce.  Po oba dny bude ochutnávka lahodného moku doprovázena bohatým kulturním programem - stejně jako vloni přijede hned v pátek Pražský pouťový orchestr či oblíbená skupina Timbre Music Petra Chudoby s pestrou hudební show.            V sobotu otevřou nabitý program šermíři Merlet, kteří si na tento rok připravili i školu šermu pro zájemce z řad diváků. Šermíře vystřídá dobová hudba Euphorica.

Číst dál: PIVOBRANÍ 2014 se blíží

sumperka 2Letňanská knihovna vyhlašuje soutěž pro dětské čtenáře s názvem Nejpilnější čtenář školního roku 2013/14. Soutěž malých „velkých“ čtenářů bude probíhat ve třech věkových kategoriích: 6 až 9 let, 10 až 12 let, 13 až 15 let.   Pravidla soutěže: věk 6 až 15 let; přihlášení (vlastní čtenářský průkaz) do knihovny; pravidelné půjčování knih (nejméně 1x měsíčně); uvedení počtu vypůjčených knih v uplynulém školním roce a na požádání prokázání jejich četby.   Vyhodnocení soutěže a vyhlášení výsledků se uskuteční v září v knihovně. Tři nejlepší čtenáři v každé kategorii získají registraci na dvanáct měsíců zdarma a budou odměněni věcnou cenou v podobě pěkné knihy. 

Číst dál: Letňanská knihovna vyhlašuje soutěž pro dětské čtenáře

Kazimirka 1V předvečer Dne dětí, tedy v sobotu 31. května 2014, se uskuteční v naší městské části v pořadí již osmý ročník tradiční akce pro děti i dospělé s názvem Letňany nejen dětem. Páteční rockový večer na Staré Návsi letos odpadá, o to pestřejší a zajímavější ale bude sobotní program.   Celodenní program (11 až 18 hod.) na Staré Návsi a v přilehlých prostorách.

Fotky z prvního ročníku Letňany nejen dětem 2007  ZDE

Originální fotky (v elektronické verzi) z této, ale i z jiných kulturních aktivit, které jsem v Letňanech  nafotil  si můžete  zdarma objednat na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Číst dál: Letňany nejen dětem se letos konají již poosmé!

ernoch

 

Kouzlo „černého kontinentu“ a jeho kulturu budete moci na vlastní kůži zažít v sobotu 15. března od 15 hodin ve sportovním areálu v Třinecké ulici. Na programu tematického odpoledne Den Afriky jsou tance a zpěv, to vše za doprovodu tradičních afrických bubnů, vyprávění o Africe, její přírodě i kultuře, ochutnávka tradičních jídel, nabídka ručně vyrobených etno výrobků atd. Zve Letňanská sportovně kulturní a Městská část Praha 18. Vstup ZDARMA
Zdroj: letnany.cz
leták ZDE

 

Strana 18 z 28