Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

kytice 3Každý shání lepší podmínky ke své činnosti a to udělal  i dětský  folklorní soubor KYTICE, který  letos začíná svou 21. sezónu.  Dlouhou dobu  tento  velmi úspěšný soubor  representoval naše Letňany ale jak jsem si přečet z jejich webových stránek tak sezonu 2015 - 2016 odstartují již  v nových prostorech v Karlíně, Vítkova 12. Je škoda, že tento soubor, který léta vychovával letňanské děti už není v Letňanech. Nestala se někde chyba v podpoře tohoto skvělého souboru, který je vždy hvězdou téměř každé radniční akce?  Proč se musel odstěhovat a  tím zkomplikoval  život malým letňanským zájemcům o folklór? Číst dál: Dětský folklorní soubor KYTICE začíná letos svou 21. sezonu ale v Karlíně.

AIRSHOW KBELY 2015 PLAKAT 1Ve dnech čtvrtek 11. června až sobota 13. června 2015 se na letišti v Praze 19-Kbelích uskuteční mezinárodní letecká výstava European Festival of Aviation Prague 2015. Zakončí ji sobotní letecký den Airshow Praha. „Současný první ročník výstavy navazuje na předcházející úspěšné roky, kdy se akce pořádala na letišti v Hradci Králové a vždy přilákala mnoho vystavovatelů i návštěvníků nejen z České republiky, ale i z celé Evropy.

Číst dál: Festival letectví zakončí sobotní airshow

věnce brřtůJe tomu již 30 let, co byl uspořádán první country a folkový večer, který dnes nese název Legendy Věnce buřtů. Stejně jako v minulých letech, se budete moci již 4. června zdarma zúčastnit těchto večerů na výstavišti v Letňanech. Moderovat bude opět Bohuslav Turek a opět budete moci zdarma ochutnávat uzeniny od řezníků z Globusu.

Zdroj: letnany.cz

 kytice 1Poslední květnová sobota 30. května bude ve znamení oslav Dne dětí. Na Staré Návsi se bude konat již 9. ročník akce Letňany nejen dětem. Bohatý program, jehož začátek bude věnovaný vystoupením letňanských subjektů a který vyvrcholí koncerty Michaela Foreta a Petry Janů, začne v 11 hodin. Akci pořádá MČ Praha 18, vstup ZDARMA!
Letňany nejen dětem 2015

plakát

Zdroj: letnany.cz

 

 

 

 

 

mayjales 2015 0








Pražský Majáles se bude konat stejně jako loni v Letňanech. I přesto však organizátoři připravili změny. Nebudou elektronické náramky a na festivalová pódia se vrátí český zpěvák Michal Hrůza. Hlavní den majálesových oslav po 8 letech připadá na pátek 1. května. Loňský Majáles nabral v některých ohledech až monstrózních rozměrů – pět pódií, elektronické náramky a skvělá show. Velikost akce však přinesla i negativa, jako byl nestíhající výdej jídla či problémy s platbami náramkem. Po skončení akce se proto organizátoři rozhodli, že další ročník bude jiný.„Zkoušeli jsme se stát něčím, čím být Majáles nemá. Majáles tvoří hlavně příjemná atmosféra, kamarádi a všeobjímající jaro. Není důležité, jak velké je pódium, ale jak velká je radost návštěvníků,” uvedl zástupce pořadatelů Lukáš Dejl. Už před časem pořadatelé oznámili zrušení elektronických náramků a bezhotovostních plateb, díky čemuž se také podařilo snížit cenu vstupenky. Číst dál: Pražský Majáles se odehraje opět v Letňanech, ale bez náramků

Strana 15 z 28