Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

kytice 2015 - setkáníZveme všechny příznivce lidové hudby na 32. ročník hudebního folklorního festivalu Setkání lidových muzik a 11. ročník Setkání dětských lidových muzik. Festival se koná se již tradičně v termínu po dušičkách. V pátek 6. listopadu od 18 hodin to bude na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech Setkání dětských lidových muzik, o den později od 17 hodin v Městské knihovně Praha 1 na Mariánském náměstí přijde na řadu Setkání lidových muzik, tedy dospělých hudebně-folklorních souborů. Náš festival si získal prestiž pro krásu hudebního muzicírování napříč generacemi nejenom pražských, ale i přespolních a zahraničních lidových muzik, zabývajících se tradiční lidovou kulturou, hudbou a zpěvem zvláště. Letošním tématem je „Rodina nejenom základ státu“ pro oba dny Setkání. Letos přijedou muziky z Prahy, jmenovitě Kolíček, Kytice, Modřenec, Mladá hudecká muzika, Osminka, Gaudeamus, Slovácký krúžek, Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Kyčera, Jarošovci z Mělníka a Mladí Bruštíci ze Strání z Moravského Slovácka.

Číst dál: Setkání lidových muzik: v pátek 6-7. listopadu na výstavišti v Letňanech a v Městské knihovně

Městská část Praha 18, a Letňanská sportovně kulturní s. r.o. pořádají v sobotu 10. října od 13.00 do 17.00 hodin Drakiádu 2015. Pro děti budou připravené soutěže a pro vítěze soutěže v pouštění draků jsou připravené pěkné ceny. Akce se koná na ploše u obchodního centra Letňany. Registrace pro soutěžící od 13.00 do 15.00 hodin

Koncert KynclV klubu Prostor Letňany se v pátek 2. října 2015 ve 20.00 hodin uskuteční další večer písničkářského humoru. Koncert zahájí duo Gorodky (Jirka Kyncl + Michal Gololobov), které  dále uvede rovněž duo Filtr  složené ze dvou hudebníků osobitého písničkáře Petra Jediného Novotného  a  Filipa Votavu. Petr Jediný Novotný je  redaktor knižních publikací, publicista, editor, korektor časopisů a také autor scénářů  a Filip Votava pracuje  v cestovním ruchu. Přijďte si poslechnout pěknou muziku v oduševnělém prostoru horolezecké stěny. 
Olaf Deutsch

 

 

 

 

pivobraní 2015MČ Praha 18, Letňany pořádá Pivobraní 2015, které se koná na Staré Návsi dne 25. a 26. září 2015.

Leták: zde

Program: zde

LANDA KONCERT 2Jeden z nejznámějších českých zpěváků Daniel Landa uspořádá v sobotu 12. září 2015 na letišti v Letňanech unikátní VELEKONCERT, na který by rád přilákal až sto tisíc svých fanoušků. Koncert nabídne to nejlepší z kompletní tvorby Daniela Landy a sám zpěvák slibuje svým fanouškům řadu překvapení. Na místě bude přítomen symfonický orchestr, a tak se dá očekávat ojedinělý hudební zážitek.„Velekoncert bude obrovská akce, kde vedle velkého symfonického orchestru, bude i obří projekce a další velká překvapení. Bude to velký příběh, poskládaný z nejzásadnějších písní celoživotní tvorby v megalomanské produkci, zkrátka něco, co tady ještě nikdy nebylo,“ uvedl sám Daniel Landa, který si zároveň uvědomuje, jak obří ambicí je stanovená cílová návštěva Velekoncertu. „Prostě slíbená hudební Kejkle 100 000. Přijde-li sto tisíc lidí, to se teprve uvidí. Za úspěch bych určitě považoval jakoukoliv návštěvnost nad čtyřicet tisíc diváků,“ tvrdí s úsměvem zpěvák.LANDA KONCERTVstupenky na Velekoncert, který začne v 18 hodin (areál bude otevřen o dvě hodiny dříve), mizí z předprodejů značnou rychlostí, tak se zdá, že Dan Landa možná opět dokáže něco, co se v Česku zatím nikomu nepodařilo. Nejdůležitější pro zpěváka je však nová deska s názvem Žitoalbum. Zakoupit ji bude lze možno právě jen na tomto koncertu. Klasická prodejní místa se touto nahrávkou zaplní až těsně před Vánoci.

Zdroj: letnany.cz

 

 

 

 

Strana 14 z 28