Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

titanik plakátVýstava Titanic je úspěšná i v České republice. Kvůli velkému zájmu bude prodloužena do 10. července. Městská část Praha Letňany již několik měsíců hostí Světovou výstavu Titanic. Expozice mapuje kompletní osud legendárního plavidla. Návštěvníci zde uvidí více než dvě stě reálných exponátu vytažených z vraku lodi i věrně zrekonstruované části lodi. Kvůli velkému zájmu se pořadatele výstavy rozhodli její otevření v PVA EXPO PRAHA Letňany prodloužit do 10. července 2016. Šanci na návštěvu tak mají i prázdninový výletníci.

 

Zdroj: letnany.cz

 

absolventsky koncert jana pavlickova

letnany nejen detem

Letak koncert

AC DC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak je uvedeno v dubnovém vydání Listů, bude se 22. května na Letišti Letňany konat koncert australské skupiny AC/DC. V souvislosti s tím přijala Policie ČR zvláštní bezpečnostní opatření, která se dotknou i dopravy. Čtvrtou květnovou neděli budou posíleny spoje metra C tak, že od 13 do 16 hodin bude interval 3,75 minuty, od 16 do 19 hodin 3 minuty a od 22 hodin dokonce pouze 2,5 minuty, a to až do doby, než bude zajištěn odvoz všech návštěvníků koncertu z Letňan.

Provoz metra i navazujících spojů MHD bude podle potřeby prodloužen. Zároveň budou vytvořena parkovací místa na vybraném pozemku ve Kbelích - kde bude k dispozici cca 5 000 míst, a na ploše u OC Letňany, tady budou moci řidiči využít dalších 1 000 míst. Bude také zajištěno naváděcí značení a budou posíleny sítě jednotlivých mobilních operátorů.
Aby se plánované uzavření pozemních komunikací v den koncertu dotklo letňanských občanů co nejméně, vydá MČ Praha 18 speciální rezidenční kartu, která bude opravňovat její majitele (po vyplnění RZ vozidla) k vjezdu do Letňan. Upozorňujeme motoristy, že Policie ČR bude namátkově kontrolovat trvalé bydliště majitelů karty podle údajů v občanském průkazu.
Rezidenční kartu najdete v květnovém vydání Listů, bude ji také možno vyzvednout v podatelně ÚMČ Praha 18 – po ověření trvalého bydliště žadatele, a to od 2. do 20. května vždy v úředních hodinách.
 Dále bychom chtěli upozornit na to, že v sobotu 21. května se mezi 18. - 22. hodinou uskuteční zvuková zkouška. Jak redakci sdělili odpovědní pracovníci úřadu, pořádající agentura zajistí po skončení koncertu úklid Letňan.

Zdroj:letnany.cz
Ilustrační foto Wikimedia

 

 

 

 

 

 

 

Strana 11 z 28