Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

francouzké odpoledne

Tradiční odpolední setkání přátel Francie na Novém vstupu do Letňan u Penny Marketu. Připraven je bohatý kulturní program: pohádka pro děti CONTE BIZARRE, vystoupení hudební skupiny LA BELLE VIE a akordeonisty Jana Kašpara, taneční vystoupení skupiny Kabaret L. Trnkové, kreativní dílny Klubu Slunečnice, soutěže pro děti i dospělé, ochutnávka a prodej tradičních produktů

Zdroj:letnany.cz

Letňany dětem 2017

 pidifestV květnu tohoto roku se v Pidivadle v Praze 7 na Letné koná již šestý ročník studentského divadelního festivalu PidiFEST 2017. Divadelní přehlídka studentů herectví letos opět nabídne 4 dny plné divadla, koncertů a workshopů. Pozvání organizátorů - studentů Vyšší odborné školy herecké - letos přijaly i zahraniční soubory. Mimořádně se v Praze představí i jedinečný loutkářský soubor z Arménie.

Více informací a podrobný program naleznete na www.pidivadlo.cz

vzdelani 02 10Zastupitelstvo hlavního města Prahy na svém jednání schválilo návrh na uvolnění budovy v areálu Letov v Letňanech pro volnočasové aktivity obyvatel městské části Praha 18. Na adrese Beranových 688, kde dříve působilo detašované pracoviště Střední průmyslové školy na Proseku, by měl vzniknout dům dětí a mládeže, ostatní prostory nevyužívané budovy budou sloužit jako knihovna. Na jednání zastupitelstva to uvedla radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Pražští zastupitelé dnes schválili změnu zřizovací listiny Střední průmyslové školy na Proseku, jíž byla škole odebrána nevyužívaná budova na adrese Beranových 688 v areálu Letov v Letňanech. Budova bude nově sloužit potřebám městské části Praha 18, které bude budova bezplatně zapůjčena.

„Dlouhodobě usilujeme o to, aby byl majetek hlavního města hospodárně využíván pro potřeby obyvatel metropole. Vyjmutím budovy v areálu Letov z majetku, s nímž škola hospodaří, se otevřela cesta jejímu zapůjčení městské části Praha 18, která zde hodlá zřídit knihovnu a rovněž dům dětí a mládeže,“ uvedla radní hlavního města pro školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD).

Zdroj. MHMP

statečná srdce

V prostorách ZÁMKU ČAKOVICE, CUKROVARSKÁ 1, PRAHA 927. 4.— 31. 5. 2017 se bude konat výstava

Statečná srdce Václava Junka

 ilustrátora Václava Junka, který vás naučil číst, provedl vás Pouští a pralesem, plul s vámi na lodi Bounty, odhalil s vámi Tajemství polárního moře a zavedl vás do Stínadel. Malíř, který miloval přírodu od prvních sněženek až po dálky moří. Přijďte si vzpomenout na dětství a ukažte dobrodružství svým dětem.
Zdroj:cakovice.cz

Strana 7 z 28